končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Nepečená vianočná sviecaPOTREBNÉ PRÍSADY TELO SVIEČKY: 360 g pomletých detských piškót, 450 g prášk. cukru, 45 g kakaa, 30 g vanil. cukru, 150 g mletých orechov, 350 g zmäknutého masla, 6-8 PL mlieka +++ KRÉM: 200 g g masla, 2 menšie žĺtky, 90 g prášk. cukru, 3 PL likéru alebo rumu +++ cca 220 g detských piškót na spodok sviečok +++ 1, 5 balenia mandlí ako "plameňov" sviečok POSTUP PRÍPRAVY 1. Telo: Piškóty zmiešame s preosiatym prášk. cukrom a kakaom. Pridáme van. cukor a orechy a spolu s pokrájaným maslom a mliekom vymiesime na nelepivú hmotu, ktorú zabalíme do mikroténu a dáme na 2 hodiny do chladničky. 2. Krém: Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a preosiatym cukrom a za stáleho miešania pridávame likér. 3. Z odpočinutého cesta si potom odoberáme malé kúsky, ktoré vtláčame do formičiek na úliky (tie sme predtým zvnútra vystlali mikroténom). Do stredu naplnenej formičky vyhĺbime opakom varešky jamku, ktorú naplníme krémom, priklopíme detskou piškótou (rovná strana piškóty má byť vonku, inak nebude sviečka stabilne stáť) a za pomoci mikroténu ľahko vyklopíme takmer hotovú sviečku. Necháme cez noc postáť na chlade. 4. Na druhý deň si mandle vhodíme do vriacej vody na 50 sekúnd, potom ich vyberieme, necháme pár sekúnd chladnúť a nechtami ich opatrne ošúpeme. Takých 15 minút necháme mandle voľne vysušiť v teple na tácke a potom ich širšou stranou dobre hlboko pozapichujeme na vrch sviečok a okraje jemne pritlačíme o mandľu. 5. Kto chce, môže zo zvyšného bielka vyšľahaného so 120 g preosiateho prášk. cukru urobiť polevu, ktorou sviecu po bokoch ozdobí na znak topiaceho sa "vosku". Ja som to už ale nerobila, bolo to dosť sladké aj bez tejto polevy. - z 1 dávky vyjde asi 76 malých úlikov - sviečok - ako krém na plnenie som nakoniec použila zmes v štýle "čo dom dal" : 1 čokoládové Pikao, veľa škor. cukru, slivkového džemu a mletých orechov, trochu z alkoholu, granka a kakaa Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2011, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové bonbónyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 ml vody, 200 g práškového cukru, 95 g masla, 225 g strúhaného kokosu, 2 ČL vanilkového cukru, 225 g sušeného mlieka (ja som použila sójové) + kokos na obaľovanie a mini papierové košíčky na vkladanie hotových guliek POSTUP PRÍPRAVY 1. Vodu zmiešame s cukrom a varíme na miernom ohni 5 minút za občasného premiešania. Potom pridáme na kocky pokrájané maslo a miešame do jeho úplného rozpustenia. Odstavíme zo sporáka a pridáme kokos. Po miernom vychladnutí (u mňa asi 4 minúty v chladnej špajzi pri občasnom miešaní) pridáme vanilkový cukor a sušené mlieko a rukou vypracujeme tuhé mierne lepivé cesto, do ktorého môžme ešte v prípade potreby pridať pár PL kokosu či sušeného mlieka. Cesto následne necháme úplne vychladnúť na chlade, potom ho zabalíme do mikroténu a dáme na 1,5 hod do chladničky. 2. Z hmoty tvoríme guľôčky, ktoré obaľujeme v kokose, dáme ich stuhnúť na noc na plech vyložený pečiacim papierom a na druhý deň ich vkladáme do papierových košíčkov. Skladujeme najlepšie v chladničke. - z 1 dávky mi vyšlo 94 kusov guliek o priemere 2 cm, kokosu na obaľovanie som minula cca 80 g - po stuhnutí je hmota pri tvarovaní lepkavá, ťahavá a mastná, ale to je v poriadku (kto chce, môže pri tvarovaní guliek pridať do vnútra aj olúpanú mandľu) - guľky radím prenášať na plech a obaľovať v kokose nie s prstami ale s lyžičkou, pomocou ktorej guľku "kotúľame" po kokose (na mastné prsty by sa nalepilo zbytočne veľa kokosu, ktorý mal byť určený len na guľky) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 2.12.2012, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |