. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Griláž



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g Cery, 50 g Palmarínu, 1 salko, 250 g kryštálového cukru, 300 g orechov nahrubo pomletých, 1 balík tortových oblátiek

POSTUP PRÍPRAVY

Treba to robiť na teflónovej panvici lebo tam sa to neprilepí. Cukor upálime na teflónovej panvici až kým sa celkom nerozpustí. Do tekutého cukru pridáme ceru a palmarín a stále miešame na slabom ohni. Potom pridáme salko a miešame kým sa nám všetky hmoty nespoja stále na miernom ohni. Nakoniec pridáme orechy a odstavíme. Ešte teplé natierame asi 0,5 cm vrstvu na tortovú oblátku a na ňu pritlačíme druhú zase si zoberieme dalšiu oblátku na ňu dáme hmotu a tak ďalej až kým sa nám hmota neminie. Naplnené oblátky ukladáme na seba a trochu zaťažíme, ale tak aby nám hmota nevytekala. Mi to dávame medzi dve drevené dosky na krájanie mäsa. Dáme to do chladničky stuhnúť. Krájame to až na druhý deň na tenšie pásiky. Kto chce môže namáčať konce do čokolády.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2010, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Salkové šuhajdy



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g varovej čokolády, 200 g Cery, 1 salko, 125 g masla, papierové košíčky

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr varíme salko 2 hodiny v uzavretej konzerve v hrnci s vodou. Salko počas varenia skaramelizuje. Necháme ho vychladnúť a po vychladnutí doň vmiešame 125 g masla. Varovú čokoládu roztopíme s cerou. Rozložíme si papierové košíčky do košíčkov dáme lyžičkou čokoládu asi do 2/3 a potom do stredu kvapneme jednu kávovú lyžičku plnky. My sme mali plnku moc hustú preto sme ju najprv nastriekali do košíčkov a potom zaliali čokoládou. Keby náhodou sa to stane aj vám je to inak veľmi chutné hlavne keď je to také studené z ladničky alebo z balkóna chutí to ako ľadové čokoládky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 16.12.2012, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Rakvičky



POTREBNÉ PRÍSADY

15 dkg hladkej múky, 15 dkg hrubej múky, 15 dkg masla, 10 dkg cukru, 5 dkg orechov, 1 celé vajce, kakao, kôra z citróna, prášok do pečiva, trošku škorice. Plnka: 2 celé vajcia, 15 dkg cukru, trochu uvarenej kávy

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: z uvedených surovín vymiesime cesto, ktorým plníme vymastené a múkou vysypané formičky na rakvičky. Ukladáme ich na plech a pečieme pri 150°C. Upečené rakvičky vyklopíme z foriem a po vychladnutí nastriekame na ne pripravenú plnku špricom a namáčame do čokolády.

Príprava plnky: cukor vymiešame s vajcami, po vychladnutí kávy hustú kávu zmiešame s masou a dáme variť, za stáleho miešania až do zhustnutia. Do vychladnutej masy vmiešame 25 dkg masla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 20.12.2011, 12:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Melóniky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla, 250 g práškového cukru, 200 g sušeného mlieka zmiesime a rozdelíme na dve rovnaké časti. Jedna časť hmoty cca 300 g zostane bielej farby a do druhej časti pridáme červenú potravinársku farbu.

POSTUP PRÍPRAVY

250 g masla, 250 g práškového cukru, 200 g sušeného mlieka zmiesime a rozdelíme na dve rovnaké časti. Jedna časť hmoty cca 300 g zostane bielej farby a do druhej časti pridáme červenú
potravinársku farbu. Z červenej hmoty urobíme 10 guľôčok, ktoré dáme na 10 minút do mrazničky.
Bielu hmotu rozdelíme na 10 častí, rozvaľkáme a oblepíme okolo červenej guličky a opäť dáme na 10 minút do mrazničky. Zelená hmota: 300 g mletých orechov, 300 g práškového cukru, 1 bielok a zelenú potravinárskej farbu zmiesime, rozdelíme na 10 rovnakých častí, rozvaľkáme a dobre prilepíme na bielu guľku. Obalíme v jemnom kryštálovom cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minút.
Potom každú guľku pokrájame na 8 časti a rozpustenou horkou čokoládou pomocou špáradla alebo mikroténového sáčka urobíme zrniečka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.9.2013, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočný štedrák



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 75 dkg polohrubej múky, 3 žĺtka, 1 prášok do pečiva, 3 dcl mlieka, 5 polievkových lyžíc práškového cukru, 190 dkg palmarínu. Plnka maková: 25 dkg maku, 20 dkg práškového cukru, trocha škorice, trocha teplého mlieka, ale tak aby nebola plnka príliž riedka asi pol deci. Plnka orechová: 25 dkg orechov, 20 dkg práškového cukru, citronová kôra a tiež trocha teplého mlieka aby nebola plnka riedka. Plnka tvarohová: 50 dkg jemného tvarohu, 25 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, citronová kôra.

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín zamiesime cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky. Cesto potom rozdelím na tri časti každú rozgúľame na veľkosť plechu a ukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech nasledovne: cesto maková plnka, cesto orechová plnka, cesto. Na posledné cesto dáme tvarohovú plnku a lekvár a to tak, že si dáme tvarohovú plnku do mikrotenového sáčka a nastriekame mriežky z tvarohu. Potom si dáme slivkový lekvár tiež do mikrotenového sáčka a nastriekame do prázdnych priestorov medzi mriežkami. Pečieme pri teplote 150°C približne 35 minút pokiaľ sa cesto neupečie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ježkovia Jožkovia



POTREBNÉ PRÍSADY

28 dkg palmarínu, 12 dkg práškového cukru, 45 dkg hladkej múky, 1 žĺtok, citronová kôra, ľubovolná náplň: polovička vlašského orecha, lieskový orech, kúsok čokolády, sušené ovocie, hrozienka my sme dávali sušené marhule, na polievanie čokoládová poleva a strúhaný kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Z príslušných surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky. Z cesta robíme guličky veľkosti vlašského orecha. Do guličky zapracujeme nami zvolenú náplň a vytvarujeme ježka do tvaru slzičky spravíme mu ňufáčik. Pečieme pri teplote 175°C 10 - 12 minút. Treba sledovať prvú várku aby sme nemali ježkou černoškov takže moc to netreba pripekať do zlatova pekne stačí upiecť. Po vychladnutí namáčame do čokolády a hneď do strúhaného kokosu. Nakoniec čokoládou dorobíme očká a ňufáčik ja som to robila tyčinkami, ktoré sa používajú na čistenie uší a nechajte si hustejšiu čokoládu na tie oči a ňufáčiky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (29) posledné: 21.11.2011, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Srdiečka so zlatým klasom



POTREBNÉ PRÍSADY

65 dkg hladkej múky, 2 palmaríny, 25 dkg práškového cukru, 4 balíčky Zlatý klas, 1 vajce, 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky uvedené suroviny zmiesime na hladké cesto a dáme na 1 hodinu do chladničky. Potom cesto rozvalkáme približne 4 mm a vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary. Dáme na plech, na ktorom je papier na pečenie. Pečieme na 150 °C asi 15 minút keď jemne zružovejú tak sú hotové. Po vychladnutí zlepujeme dve lekvárom a polovicu namočíme do čokolády a posypeme farebnými ozdobami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.12.2010, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vanilkové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

24 dkg hladkej múky, 20 dkg masla, 10 dkg orechov, 6 dkg práškového cukru, vanilkový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Keď si spravíme cesto vytvarujeme z neho malé rožky približne rovnaké ukladáme na plech na ktorom je papier na pečenie pečieme na 150°C. Keď sú upečené obaľujeme ich v práškovom cukre s zamiešaným s vanilkovým.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.12.2009, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medvedie labky



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg hladkej múky, 18 dkg práškového cukru, 18 dkg orechov, trošku škorice, klinčeky postruhané, kakao, 24 dkg palmarínu, 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Keď si cesto zarobíme napchávame ho do formičiek na medvedie labky ktoré dáme na plech a dáme piecť do trúby na 150°C. Potom ich vyberieme a povyklepávame z formičiek a obaľujeme v cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vínové súšienky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 Palmarín, 30 dkg hladkej múky , 5 lyžíc bieleho vína, po upečení: práškový cukor, vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Večer treba cesto zamiesiť dať do chladničky a na druhý deň môžete piecť. Cesto rozvaľkáme približne na 1/2 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na suchý plech a pečieme na 150 °C. Po upečení hneď obaľujeme v práškovom cukre zmiešaným s vanilkovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 3.11.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu