. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

Slavka H. (Archaa) ID 84161
.
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.2.2009
Naposledy: 23.9.2019 13:55
Aktualizácia: 12.10.2010 16:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 47
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PREKLADANÁ ZELENINOVÁ ZMES



POTREBNÉ PRÍSADY

400g zemiakov,100g sterilizovanej zelenej fazulky,200g paradajok,200g hydinovych parkov,sol.Na smotanovu zmes:4vajcia,220g kyslej smotany,sol,mck.Na posypanie petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Ocistene zemiaky pokrajame na kolieska,paradajky kratko naparime ,zbavime ich supky a nakrajame .Fazulku scedime a oplachneme,parky nakrajame na kolieska.Zapekaciu misu si potrieme olivovym olejom(alebo normalnym ci maslom)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.10.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ZAPEKANA MUSKATOVA BROKOLICA



POTREBNÉ PRÍSADY

500g brokolice(cerstvej alebo mrazenej), 250g meatu alebo hovädzieho mleteho mäsa, 3-4 väcsie paradajky, 1 cibula, 1 strucik cesnaku na pretlacenie, 200g struhaneho syra, 2PL oleja, 250g jogurtu, 1 vajce, sol,mck,muskatovy oriesok

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu obvarime aspon 15 min vo vode.Meat alebo mäso oprazime na panvici,pridame cibulu a pretlaceny cesnak a prazime spolu kym sa neodpari voda.Zapekaciu misu si potrieme olejom.Extra v nadobe vymiesame jogurt s vajcom a koreninami,pridame polovicu z mnozstva struhaneho syra a premiesame.Odlozime.Brokolicu scedime a polovicu ulozime na dno zapeklacej misy.Na to dame mlete mäso alebo meat z panvice.Potom su na rade paradajky pokrajane na stvrtky a zakoncime druhou polovicou brokolice.Zalejeme jogurtovou zalievkou a posypeme druhou polovicou syra.Zapekame do zlatohneda

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.5.2010, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

MRKVOVO-RYZOVE mis-mas(aj do 90 DD)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 stredne mrkvy, 1 stredna cibula, 1kocka zeleninoveho bujonu, 2PLolivoveho oleja, 250g ryze, 100g mrazeneho hrasku, 2PL sekanej petrzlenovej vnate, sol,MCK,kari korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu ocistime a nasekame z nej hrubsie rezanceky.Cibulu najemno nasekame.Ryzu si uvarime do mäkka so zeleninovym bujonom,hrasok uvarime do polomäkka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 31.7.2010, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

SPARGLA V SAMPINONOVEJ OMACKE s cukrovymi hrachovymi luskami



POTREBNÉ PRÍSADY

500g spargle* 150g cerstvych sampinonov* 100g cukrovych hrachovych luskov* trosku soli* 1/2CL cukru* 10g masla* 30g masla( este zvlast na omacku)* 1/4l vody* 125ml.smotany* znova troska soli* trosku MCK* stipka cukru* 1 CL horcice* trocha worcestrovej omacky* stava z 1 citrona

POSTUP PRÍPRAVY

Mam tu nieco pre milovnikov spargle,kedze onedlho je tu sparglova sezona,urcite sa receptik bude hodit.Ja stale nieco vymyslam, aby som sparglu co najchutnejsie pripravila a hlavne aby to nebola vzdy klasika s holandskou omackou.Tak si sparglu ocistime a rozkrojime na 2 polky kazdu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (21) posledné: 11.1.2011, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

JAHNACIE so zelenou fazulkou a rajcinami



POTREBNÉ PRÍSADY

400g zelenej fazulky* 1 cibula* 2 struciky cesnaku* 2 PL olivoveho oleja* 1 liter zeleninoveho vyvaru* 1 CL obrateho rozmarinu(cerstvy)* 1 CL tymianu* sol,MCK,rimsky kmin(cumin)* 400g jahnacieho mäsa na gulas* 2 väcsie paradajky* 2 PL paradajkoveho pretlaku

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso oprazime na oleji,pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak,poprazime ,podlejeme a nechame dusit asi 1,5hod.Osolime,okorenime,pridame rimsky kmin,tymian a rozmarin,premiesame a zalejeme vyvarom.Nechame zavriet a nasledne vlozime uz pripravenu(uvarenu ak je cerstva alebo oplachnutu ak je zavarana)zelenu fazulku a pokrajane rajciny.Ochutime paradajkovym pretlakom pripadne este koreninami dochutime,dosolime,mozeme aj pridat stiplavu papricku kto ma rad pikantne a podavame s pecivom a zeleninovym salatom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Lahka vecera z baklazanovej panvice s ovcim syrom a jogurtovou omackou (aj do 90 DD bez syra a omacky)



POTREBNÉ PRÍSADY

8 zemiakov* 2 baklazany* 4 väcsie paradajky* kusok ovcieho syra,alebo syra feta* olivovy olej * rastlinny olej * sol,rimsky kmin(alebo obycajny)* mlete cierne korenie,thymian Na jogurtovu omacku: 200 ml jogurtu* 1 dcl mlieka* 1 strucik cesnaku* oregano,mäta* sol,mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ocistime a nakrajame na kolieska .Predvarime v osolenej vode.Nevarime celkom do mäkka.Zlejeme z nich vodu.Baklazany si osupeme (ja to volam na pyzamko-nechavam nejake supkove pasiky),nakrajame na kolieska,osolime a dame na 20 min"vypotit".Potom ich osusime na servitke a na rastlinnom oleji opekame z oboch stran.Ukladame zase na servitku, aby sme sa zbavili prebytocneho oleja.Paradajky si nakrajame tiez na kolieska.
Panvicu (ktoru mozete neskor strcit aj do rury) alebo plech potrieme olivovym olejom a naukladame vrstvu zemiacikov,osolime a posypeme rimskym kminom(pozor, tymto kminom to az tak neprehanajte)potom pride na rad vrstva baklazanov,naukladame ich na zemiaciky.Teraz pride tretia vrstva a to vrstva paradajok ktore mierne osolime,okorenime mletym korenim a posypeme thymianom.Na vrch dame na male kusocky nakrajany ovci syr.Vsetko zakryjeme alobalom alebo prikryvkou a vo vyhriatej rure zapecieme asi 20 min pri 175 st.
Pochutku z panvice servirujeme na tanieri poliatu vybornou jogurtovou omacku.

Jogurtova omacka:

Jogurt vyslahame s mliekom,osolime,okorenime,pridame,oregano a mätu a na zaver pretlaceny cesnak.Dobre vymiesame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu