končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
PREKLADANÁ ZELENINOVÁ ZMESPOTREBNÉ PRÍSADY 400g zemiakov,100g sterilizovanej zelenej fazulky,200g paradajok,200g hydinovych parkov,sol.Na smotanovu zmes:4vajcia,220g kyslej smotany,sol,mck.Na posypanie petrzlenova vnat POSTUP PRÍPRAVY Ocistene zemiaky pokrajame na kolieska,paradajky kratko naparime ,zbavime ich supky a nakrajame .Fazulku scedime a oplachneme,parky nakrajame na kolieska.Zapekaciu misu si potrieme olivovym olejom(alebo normalnym ci maslom) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (10) posledné: 20.10.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
ZAPEKANA MUSKATOVA BROKOLICAPOTREBNÉ PRÍSADY 500g brokolice(cerstvej alebo mrazenej), 250g meatu alebo hovädzieho mleteho mäsa, 3-4 väcsie paradajky, 1 cibula, 1 strucik cesnaku na pretlacenie, 200g struhaneho syra, 2PL oleja, 250g jogurtu, 1 vajce, sol,mck,muskatovy oriesok POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu obvarime aspon 15 min vo vode.Meat alebo mäso oprazime na panvici,pridame cibulu a pretlaceny cesnak a prazime spolu kym sa neodpari voda.Zapekaciu misu si potrieme olejom.Extra v nadobe vymiesame jogurt s vajcom a koreninami,pridame polovicu z mnozstva struhaneho syra a premiesame.Odlozime.Brokolicu scedime a polovicu ulozime na dno zapeklacej misy.Na to dame mlete mäso alebo meat z panvice.Potom su na rade paradajky pokrajane na stvrtky a zakoncime druhou polovicou brokolice.Zalejeme jogurtovou zalievkou a posypeme druhou polovicou syra.Zapekame do zlatohneda OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 29.5.2010, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
MRKVOVO-RYZOVE mis-mas(aj do 90 DD)POTREBNÉ PRÍSADY 3 stredne mrkvy, 1 stredna cibula, 1kocka zeleninoveho bujonu, 2PLolivoveho oleja, 250g ryze, 100g mrazeneho hrasku, 2PL sekanej petrzlenovej vnate, sol,MCK,kari korenie POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu ocistime a nasekame z nej hrubsie rezanceky.Cibulu najemno nasekame.Ryzu si uvarime do mäkka so zeleninovym bujonom,hrasok uvarime do polomäkka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 31.7.2010, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
SPARGLA V SAMPINONOVEJ OMACKE s cukrovymi hrachovymi luskamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500g spargle* 150g cerstvych sampinonov* 100g cukrovych hrachovych luskov* trosku soli* 1/2CL cukru* 10g masla* 30g masla( este zvlast na omacku)* 1/4l vody* 125ml.smotany* znova troska soli* trosku MCK* stipka cukru* 1 CL horcice* trocha worcestrovej omacky* stava z 1 citrona POSTUP PRÍPRAVY Mam tu nieco pre milovnikov spargle,kedze onedlho je tu sparglova sezona,urcite sa receptik bude hodit.Ja stale nieco vymyslam, aby som sparglu co najchutnejsie pripravila a hlavne aby to nebola vzdy klasika s holandskou omackou.Tak si sparglu ocistime a rozkrojime na 2 polky kazdu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (21) posledné: 11.1.2011, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
JAHNACIE so zelenou fazulkou a rajcinamiPOTREBNÉ PRÍSADY 400g zelenej fazulky* 1 cibula* 2 struciky cesnaku* 2 PL olivoveho oleja* 1 liter zeleninoveho vyvaru* 1 CL obrateho rozmarinu(cerstvy)* 1 CL tymianu* sol,MCK,rimsky kmin(cumin)* 400g jahnacieho mäsa na gulas* 2 väcsie paradajky* 2 PL paradajkoveho pretlaku POSTUP PRÍPRAVY Mäso oprazime na oleji,pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak,poprazime ,podlejeme a nechame dusit asi 1,5hod.Osolime,okorenime,pridame rimsky kmin,tymian a rozmarin,premiesame a zalejeme vyvarom.Nechame zavriet a nasledne vlozime uz pripravenu(uvarenu ak je cerstva alebo oplachnutu ak je zavarana)zelenu fazulku a pokrajane rajciny.Ochutime paradajkovym pretlakom pripadne este koreninami dochutime,dosolime,mozeme aj pridat stiplavu papricku kto ma rad pikantne a podavame s pecivom a zeleninovym salatom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Lahka vecera z baklazanovej panvice s ovcim syrom a jogurtovou omackou (aj do 90 DD bez syra a omacky)POTREBNÉ PRÍSADY 8 zemiakov* 2 baklazany* 4 väcsie paradajky* kusok ovcieho syra,alebo syra feta* olivovy olej * rastlinny olej * sol,rimsky kmin(alebo obycajny)* mlete cierne korenie,thymian Na jogurtovu omacku: 200 ml jogurtu* 1 dcl mlieka* 1 strucik cesnaku* oregano,mäta* sol,mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ocistime a nakrajame na kolieska .Predvarime v osolenej vode.Nevarime celkom do mäkka.Zlejeme z nich vodu.Baklazany si osupeme (ja to volam na pyzamko-nechavam nejake supkove pasiky),nakrajame na kolieska,osolime a dame na 20 min"vypotit".Potom ich osusime na servitke a na rastlinnom oleji opekame z oboch stran.Ukladame zase na servitku, aby sme sa zbavili prebytocneho oleja.Paradajky si nakrajame tiez na kolieska. Panvicu (ktoru mozete neskor strcit aj do rury) alebo plech potrieme olivovym olejom a naukladame vrstvu zemiacikov,osolime a posypeme rimskym kminom(pozor, tymto kminom to az tak neprehanajte)potom pride na rad vrstva baklazanov,naukladame ich na zemiaciky.Teraz pride tretia vrstva a to vrstva paradajok ktore mierne osolime,okorenime mletym korenim a posypeme thymianom.Na vrch dame na male kusocky nakrajany ovci syr.Vsetko zakryjeme alobalom alebo prikryvkou a vo vyhriatej rure zapecieme asi 20 min pri 175 st. Pochutku z panvice servirujeme na tanieri poliatu vybornou jogurtovou omacku. Jogurtova omacka: Jogurt vyslahame s mliekom,osolime,okorenime,pridame,oregano a mätu a na zaver pretlaceny cesnak.Dobre vymiesame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |