. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2024 23:12
Aktualizácia: 19.10.2016 15:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Cuketovo-mrkvové penne



POTREBNÉ PRÍSADY

2 malé cuketky, 2 mrkvy, 4 strúčiky cesnaku, 5 dk masla, 10 dk šunky, 4 PL olivového oleja, 1 dl bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, posekaná petržlenová vňať, 10 dkg Parmezánu, soľ, korenie, 250 g cestovín penne

POSTUP PRÍPRAVY

Z očistenej mrkvy spravíme pomocou so škrabátkom na zemiaky širšie rezance. Cukety neolúpeme, len vyberieme vnútro a tiež spravíme rezance. Na panvici zohrejeme olej s maslom, pridáme na rezance nakrájanú šunku a orestujeme. Pridáme rezance z cukety a mrkvy. Restujeme na strednom plameni, kým zelenina nadobudne svetlozlatistú farbu. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak, zeleninku premiešame, necháme opiecť asi 3 minútky a zalejeme bielym vínom. Asi po 1-2 minútach premiešavanie vlejeme aj smotanu. Chvíľu povaríme, premiešame. Potom pridáme nahrubo nastrúhaný parmezán, osolíme, okoreníme a primiešame petržlenovú vňať. Uvaríme penne a papáme. Veľmi chutná rýchlovka - celá príprava a varenie mi trvali 25 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.3.2012, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vidiecke rizoto s cícerom



POTREBNÉ PRÍSADY

ryža natural 400 g, biela fazuľa 150 g, cícer 100 g, zelený hrášok 100g, 2 mrkvy, 1-2 cibule, olej, petržlen. vňať, kôpor, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred namočenú fazuľu (12 hodín) a cícer (aj 24 hodín) zlejeme z vody, v ktorej sa namáčali. Najprv dáme do slanej vody variť cícer, potom ked začne mäknúť, pridáme fazuľu a dovaríme do makka. Medzitým si na oleji do sklovita opečieme jednu-dve posekané cibule, pridáme na menšiu kúsky pokrájanú mrkvu, opečieme, pridáme umytú ryžu, trochu popražíme a zalejeme dvojnásobným objemom vody. Posolíme, môžeme pridať aj polku zeleninového bujonu. Pred koncom ešte vložíme mrazený hrášok a petržlen. vňať. Dovaríme. Primiešame fazuľu s cícerom, dobre premiešame, pridáme posekaný/sušený kôpor podľa chuti. Na tanieri môžeme posypať strúhaným syrom.
Pre deti som odobrala zvlášť a do ostatnej časti som ešte primiešala na kúsky pokrájanú a na panvici na trochu oleji opečenú klobásku. dobrota!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.7.2013, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové rezníky s tekvicovým prívarkom



POTREBNÉ PRÍSADY

REZNÍKY. 1 kg kelu, 3 ks mrkvy, 200 g karfiolu, za 2 hrste šošovice, 1 cibuľa, 3 vajíčka, strúhanka 200 g, žemle/rožky 200 g, strúčik cesnaku, olej na vyprážanie. Z uvedeného množstva mi vyšlo asi 40 rezníkov. @@@@ PRÍVAROK: olej, 2 PL hladkej múky, 0,3 l mlieka, soľ, vegeta, mletá červ. paprika, 800 g tekvice, citr. šťava, kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme pokrájanú mrkvu, karfiol, počas varenia pridáme šošovicu, osolíme. V druhom hrnci som chvíľu povarila kel. Zeleninu pomixujeme. Zmiešame s pokrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vegetou, vajíčkami a navhlčenými rožkami, podľa potreby zahustíme strúhankou. v ostatnej strúhanke budeme obaľovať. Z masy tvarujeme guľky, obalíme v strúhanke a položíme do oleja. Trochu roztlačíme rukou/lyžicou do tvaru rezníka (asi 1cm hrubé). Tenšie sa mi pri vyprážaní rozpadli, sú jemné. Uspech budete mať zaručený, moje deti sa nevedeli dojesť.
@@@@@
Privarok. Očistenú tekvicu nahrubo nastrúhajte. Potom si pripravte bledú zápražku, zalejte ju studeným mliekom a osoľte, povarte do zhustnutia. Do takto pripraveného bešamelu vložte tekvicu, zamiešajte, podľa potreby pridajte mlieko/vodu, ale pozor, tekvica pustí dosť vody. Ovegetíme, popaprikujeme. môžete dať aj celú rascu, a samozrejme, kôpor. Varíme asi 10-15 minút, kým tekvica trochu nezmäkne. Citr. šťavu/ocot zvyknem pridať až ked prívarok trochu vychladne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2011, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekané cestoviny so syrom a špenátom


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekané cestoviny so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny penne, paradajky, spargla, mozarella, pesto

POSTUP PRÍPRAVY

Nenáročné na prípravu, rýchle a hlavne zdravé :-)
Cestoviny uvaríme, scedíme, dáme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, premiešame. poukladáme na kolieska nakrajané paradajky, rozpolenú očistenú a uvarenú šparglu, plátky mozarelly a pesto (ja mám doma vynikajúce, domácej výroby od kolegu :-) :-* ). A zapečieme. Hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2009, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaný kel so špekačkami



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kelu, 200 g ryže, soľ, 1cibuľa, olej, 100 g údeniny (špekáčik), 50 g strúhaného syra, drvená rasca, čierne korenie, vegeta, kari korenie, pol kelímka smotany, 1 PL hladkej múky, mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu opražíme na oleji, pridáme rascu, čierne korenie a pokrájaný kel. Podlejeme troškou vody, podusíme asi 20 min na miernom ohni. Kel by mal zostať chrumkavý. Ryžu umyjeme, pridáme trochu oleja, trocha popražíme a zalejeme vodou. Osolíme, pridáme vegetu a kari korenie. Uvarime do mäkka. Do pekáča dáme polovicu kelovej zmesi, na to navrstvíme ryžu, pokrájaný špekáčik, posypeme syrom a prikryjeme druhou časťou kelu. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, vegetu a rozriedili mliekom. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Vynikajúce!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2010, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu