. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pyré z Hokkaido tekvice .... výbornéééééé



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis cca pre 2 - 3 osoby : 1 menšia tekvica Hokkaido (moja mala 0,7 kg), 1 väčší zemiak, soľ, čierne mleté korenie, chili, karí korenie, muškátový oriešok, maslo, 20g strúhaného parmezánu alebo syra podobného typu (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirovala som sa nápadom z TV na zdravú alternatívu pyré, a keďže recept som si nezapamätala musela som improvizovať ... trocha som sa bála chuti, pretože tekvicu nemusím, ale zvedavosť zvíťazila a chuť veľmi milo prekvapila ... tekvicu umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na mesiačiky (od šupy netreba čistiť) ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 25 - 30 minút do mäkka ... zeniak očistíme, pokrájame na menšie kusy (ako na klasické pyré) a uvaríme do mäkka ... po uvarení zemiak scedíme, pridáme upečenú dreň z tekvice (bez šupy), 2 plátky masla a roztlačíme, dochutíme soľou, korením, karí korením, štipkou chili a štipkou muškátového orieška ... ja som podávala k rybe, ale isto sa hodí aj k mäsu napr. ku kačacinke či steaku ... neváhajte vyskúšať, chutí lepšie ako zemiakové pyré

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečený baklažán so skvelou omáčkou z čerstvých paradajok ... vhodnou aj na grilovanú či pečenú zeleninu alebo cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

množstvo pre cca 2 - 3 porcie : cca 12 ks podlhovastých cherry paradajok alebo 2-3 väčšie klasické paradajky, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 1/3 póru, 1 PL kečupu, 2 ČL hnedého cukru, čerstvé alebo sušené bylinky podľa chuti (oregano, tymián, šalvia, rozmarín), 1 - 2strúčiky cesnaku, slaný syr, petržlenová vňať na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

... potrebovala som nejakú omáčku na grilovaný baklažán a nakoniec improvizáciou vznikla perfektná omáčka, ktorú môžeme použiť napr. aj na pečenú či grilovaú cuketu ... ja som mala s grilovaným baklažánom a vzišlo z toho skvelé jedlo : na malé kúsky pokrájame paradajky, pór prekrojíme po dĺžke na polovicu a pokrájame na tenké plátky ... paradajky a pór opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja, po pár minútach pridáme víno, necháme odpariť alkohol, pridáme kečup, cukor, bylinky, soľ, korenie a povaríme asi 5-7 minút, nakoniec premixujeme ponorným alebo iným mixérom vo vhodnej nádobe do požadovanej konzistencie, dochutíme prelisovaným cesnakom ... rozohrejeme grilovaciu panvicu a na troche olivového oleja opečieme baklažán alebo cuketu, pred koncom pridáme kúsok masla ... opečenú zeleninu dáme na tanier, prelejeme paradajkovou omáčkou, posypeme slaným syrom a petržlenovou vňaťou ... ja som dozdobila opečenou mrkvou ... slaný syr úžasné doplní paradajkovú omáčku ... lahôdka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Restovaný ružičkový kel s panchettou a varenými gaštanmi ... podľa Gordona Ramsayho



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 2 osoby : ružičkový kel - cca 15-20 kusov, 100g panchetta alebo mäsitá oravská slanina, cca 100g varených jedlých gaštanov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 ČL olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

... veľmi jednoduchý a chutný receptík, ktorý Gordon Ramsay podával v rámci vianočného menu ... alebo aj ako ľahší obedík či skorá večera ... kapustičky očistíme od vrchných listov, prepolíme a cca 2 minúty blanšírujeme vo vriacej vode ... medzitým na olivovom oleji opražíme pokrájanú panchettu alebo oravskú slaninu, keď je opražená do chrumkava pridáme scedené kapustičky, premiešame, jemne osolíme (panchetta či slanina sú už slané),okoreníme, premiešame, pridáme pokrájané varené gaštany, minútku prehrejeme a podávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.2.2016, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Chutný syrovo-zeleninový slaný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 2 porcie resp. 2 zapekacie misky s priemerom 10 cm : zelenina podľa chuti - ja som použila 5 ks ružičkový kel, 1/2 mrkvy, 1/2 menšej cukety, 2 plátky baklažánu, 1 menšiu červenú papriku a 4 cherry paradajky, plátok masla, soľ, korenie, 2 vajíčka, 100g kyslej smotany (cca 1/2 menšieho balenia), 50g parmezánu ... pri príprave viacerých porcií napr. v okrúhlej koláčovej forme množstvo surovín zdvojnásobíme

POSTUP PRÍPRAVY

... výborná ľahká večera alebo raňajky ... zeleninu očistíme, pokrájame (cuketu a baklažán na kolieska a následne každé koliesko na štvrtinky, mrkvu na kolieska alebo pol kolieska podľa veľkosti, ružičkový kel na polovice, papriku na kúsky, paradajky na polovice alebo štvrtiny podľa veľkosti .... pokrájanú zeleninku orestujeme na masle cca 2 minúty z každej strany, osolíme, okoreníme ...zapekacie misky vymažeme maslom, navrstvíme opečenú zeleninku ... vajíčka rozšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a nalejeme na zeleninu do misiek ... posypeme strúhaným parmezánom alebo iným voňavým tvrdým syrom (ementál, grana, ...) ... misky dáme na malý pekáčik a vložíme do rozpálenej rúry (200°C) a pečieme cca 25 minút do zlatista ... podávame so zeleninovým šalátom alebo inou obľúbenou prílohou ... dobrú chuť ... u nás sa po koláčikoch len tak zaprášilo

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečený baklažán s paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

3 stredné baklažány, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, rastlinný olej, olivový olej, 500g olúpaných paradajok, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, hrsť bazalky, trocha petržlenovej vňate, 50g slaného syra

POSTUP PRÍPRAVY

... opäť som sa nechala inšpirovať receptom Marcela Ihnačáka, ktorý patrí k mojim najobľúbenejším kuchárom keďže varí súčasnú modernú kuchyňu, všetky jeho recepty, ktoré som doteraz skúšala boli výborné - a rovnako ma nesklamal ani tento, ktorý je vhodný či už ako ľahšia večera, alebo ako teplá príloha k rybe či mäsu, alebo aj na studeno ako obloha na bruschettu ...... recept som len jemne upravila podľa mojej chute ... baklažán umyjeme a aj so šupou nakrájame na kolieska hrubé cca 1,5 cm, osolíme z oboch strán a necháme vypotiť cca 20 minút, medzitým sparíme a olúpeme paradajky, ktoré nakrájame na kúsky, rovnako si nakrájame cibuľu a cesnak na drobno ... baklažán po vypotení opláchneme vodou, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na kocky veľké cca 2 x 2 cm ... na väčšej panvici dobre rozohrejeme rastlinný olej, a baklažán sprudka opečieme zo všetkých strán, vyberieme na papierové utierky aby odsali prebytočný olej ... na vyčistenú panvicu dáme rozohriať olivový olej, na ktorom orestujeme pokrájanú cibuľu a polovicu cesnaku na slabom ohni, aby cesnak nezhnedol a nezhorkol, pridáme pokrájané paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút ... potom pridáme opečený baklažán a pokrájanú bazalku, dobre premiešame a dusíme ešte 10 minút ... vypneme a pridáme zvyšný pretlačený cesnak a pokrájanú petržlenovú vňať, jemne premiešame, kto chce môže zamiešať ešte kúsok rozdrobeného slaného syra a potom už len vychutnávame túto mňamku ... ja som dozdobila slaným syrom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná cuketa



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredné cukety, 2 PL olivového oleja, kôra z 1 citróna, 4-5 strúčikov cesnaku, 3/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu, soľ a čerstvo mleté korenie, bylinky podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pripravíme plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Cuketu si narežeme na hrubšie štvrtinky (prekrojíme pozdĺžne na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu). V malej miske zmiešame olivový olej, citrónovú kôru, cesnak, bylinky a 1/3 parmezánu (cesnakom nešetríme, dodá nám chuť). Cukety si poukladáme na papierom vystlaný plech a pomocou štetca na nich nanesieme cesnakovo - parmezánovú pastu tak, aby bola celá cuketa natretá. Takto natreté cukety ešte posypeme parmezánom, posolíme a okoreníme. Pečieme v rúre cca 25 minút (vrch aj spodok) a potom plech premiestnime na čo najvyššie miesto v trúbe a nastavíme grilovanie z vrchu. Grilujeme ešte niekoľko minút, aby sa nám parmezán sfarbil dozlata. Upečené vyberieme a podávame ešte teplé ... ja som robila ako prílohu k lososovi, ale môžeme papať aj ako samostatné jedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Plnené cuketové plátky - výbornéééé



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia alebo 2-3 menšie cukety, 80g šampiňónov, 1 natvrdo uvarené vajce, 1 čerstvé vajce, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, vegeta, 1 pečivo z predošlého dňa, 0,5 dl mlieka, posekané bylinky (petržlenová vňať, tymian, oregano, ...), 60g strúhaného syra (odporúčam nejaký voňavý – ementál, parmezán, granu, ...), olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirácia z časopisu - výborná záležitosť ... takže ideme na to : cuketu umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na čo najtenšie plátky - odporúčam menšie cukety, s väčšou sa mi dosť zle robilo. Šampiňóny očistíme, cca 30g (1 väčší kus) nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji, necháme vychladnúť. Zvyšné šampiňóny nakrájame na väčšie kusy a odložíme, neskôr opražíme na oleji a budeme podávať ako oblohu. Rožok nakrájame na drobné kúsky, polejeme mliekom, pridáme pokrájané uvarené vajce a čerstvé vajce, soľ, korenie, posekané bylinky, vegetu, opražené šampiňóny, strúhaný syr a premiešame. Zmes rozdelíme na jednotlivé plátky, každý opatrne zavinieme, konce zachytíme špáradlom, ukladáme do vymastenej zapekacej misy (ak máme menšie cukety použijeme vždy po dva plátky, ktoré čiastočne preložíme cez seba). Zapekáme v rúre vyhriatej na cca 190-200°C asi 25 – 30 minút, pred koncom na cca 5 minút vložíme pod gril, predtým môžeme posypať jemne syrom. Podávame so šalátom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2015, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná plnená kápia



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 4 porcie : 2 väčšie "bucľaté" kapie alebo hrubostenné červené papriky, olivový olej, 1 stredne veľký baklažán (alebo 1 menší baklažán a 1 menšia cuketa), 1/2 póru, provensálske korenie (alebo korenie podľa chuti), 2 konzervy tmavej fazule, 1 balenie syra Feta (alebo iného slaného syra), 1 strúčik cesnaku, soľ, olivový olej, kto má rád pikantné môže pridať polovicu čili papričky

POSTUP PRÍPRAVY

výborná ľahká večera ... papriky vcelku umyjeme a necháme jemne zmäknúť v pare alebo pod grilom ...medzitým na olivovom oleji opečieme na kocky nakrájaný baklažán, cuketu (ak ju pridávame), pokrájaný pór, spolu so soľou a bylinkami, po cca 10-15 minútach pridáme prepláchnutú fazuľu, premiešame, dochutíme cesnakom a odstavíme ... papriky prekrojíme, očistíme, naplníme zeleninovou zmesou, navrch dáme na kúsky nakrájaný alebo rozdrobený slaný syr, dáme do alobalom alebo papierom na pečenie vyložený pekáč (alobal potrieme trochou olivového oleja), zapekáme cca 15 minúť v rúre vyhriatej na 190 - 200°C, pokiaľ syr nechytí zlatistú farbu ... podávame s chlebíkom, šalátom z čerstvej zeleniny alebo s tzatziki

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná cvikla



POTREBNÉ PRÍSADY

upečená a očistená cvikľa pokrájaná na plátky, slaný syr, oregano, olivový olej na vymastenie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

pekáč jemne pomastíme olivovým olejom, uložíme na kolieska nakrájanú očistenú upečenú cviklu, na každú dáme plátok slaného syra, posypeme sušeným oreganom a upečieme v rúre vyhriatej na 200°C pokiaľ sa syr nezačne sfarbovať do zlatista - alebo len dáme pod gril na 5 minút ... jednoduchý a chutný recept

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Famózna pečená paprika s balkánskym syrom a mätou



POTREBNÉ PRÍSADY

farebné hrubostenné papriky (pre 2 osoby cca 3-4 kusy), kvalitný olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 väčší strúčik cesnaku, 1 PL kvalitnej balzamikovej redukcie, slaný syr, čerstvá mäta

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirovala som sa receptom na úžasné pečené papriky, ktorý som myslím našla na MMB a veľmi podobným receptom na nete ... a postupne som ho doladila podľa svojej chuti, a keďže nakoniec z toho vzniklo fantastické papaníčko, ktoré by som ja mohla jesť snáď aj každý deň - posúvam ďalej ... papriky umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice, ktoré očistíme od žiliek a semien, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej cca na 200 - 220°C až pokiaľ sa na paprikách neurobia čierne pľuzgiere ... následne vyberieme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme chladnúť cca 20 minúť, ošúpeme vrchnú tenkú šupu, pokrájame na pásiky, dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, balzamikovú redukciu a dobre premiešame - ak vydržíme necháme odležať napr. cez noc, aby sa chute prepojili, ale výborné to je aj keď podávame hneď ... na tanieri ozdobíme slaným syrom a natrhanou čerstvou mätou ... veeeeľkááá mňamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu