končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Karfiolový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY Karfiol, 2 vajcia, staršie celozrnné žemle / rožky / ,soľ, petržlenová vnaťka, vegeta, mleté čierne korenie, mlieko, smotana na varenie, 150g nastrúhaného syra, malé cherry rajčinky na ozdobu, olej na vymastenie pekáčiku, 2 PL masla, 4 plátky morčacej údenej šunky pokrájanej na drobno POSTUP PRÍPRAVY Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka, po uvarení roztlačíme lisom na emiaky, staršie pečivo nakrájame a zvlhčíme mliekom, k zmesi pridáme žltky, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, vnaťku, smotanu, nastrúhaný syr, /trochu si necháme ešte na posypanie pred dopečením/ , šunku maslo, zamiešame a spojíme s krarfiolom, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, navrstvíme do vymazaného pekáčiku, na povrch dáme polovičky rajčín rezom dole a dáme piecť cca na 150°C asi 30 minút, pred dopečením povrch posypeme syrom a dáme dopiecť. Podávame s uvarenými zemiakmi / ja ich varíme vo vode po karfiole- majú lepšiu chuť / a šalátom z čerstvej zeleniny- u nás vyhráva uhorkový so smotanou. Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.6.2011, 23:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapečený karfiol so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 karfiol, cca 8 veľkých zemiakov, 1ks obyčajný párok alebo 25dkg slovenskej, 2 vajcia, 2dl mlieka, malá konzerva zaváraných šampiňónov, 2 paradajky, 10dkg syru Feta alebo balkán, soľ, mletá červená paprika, vegeta, mleté čierne korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si karfiol rozobratý na ružičky, misu na zapekanie si vymastíme olejom, na dno ukladáme plátky surových očistených zemiakov, posolíme, pokoreníme, dáme vrstvu karfiolu, trochu mletej slaámy a na kocky pokrájaný syr, šampiňóny, zasa vrstvu zemiakov, takto opakujeme a poslednú vrstvu zemiakov opäť okoreníme, pokvapkáme olejom, zalejeme mliekom s vajciami a uložíme plátky paradajok, pekáč zakryjeme a pečeieme, po asi 40 minutách pekáč odokryjeme a dopekáme do chrumkava. K zapečenému karfiolu podávame hocijakú zeleninu- je to mňamka. Dobrú chuť! Ja som robievala často karfiol zapačený s bešamelom, ale načo dávať múku. keď netreba zbytočne kalorijky, no nie? ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.11.2009, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |