. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

Marie K. (marie333) ID 16804
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.5.2007
Naposledy: 29.4.2011 13:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 24
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Karfiolový nákyp



POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiol, 2 vajcia, staršie celozrnné žemle / rožky / ,soľ, petržlenová vnaťka, vegeta, mleté čierne korenie, mlieko, smotana na varenie, 150g nastrúhaného syra, malé cherry rajčinky na ozdobu, olej na vymastenie pekáčiku, 2 PL masla, 4 plátky morčacej údenej šunky pokrájanej na drobno

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka, po uvarení roztlačíme lisom na emiaky, staršie pečivo nakrájame a zvlhčíme mliekom, k zmesi pridáme žltky, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, vnaťku, smotanu, nastrúhaný syr, /trochu si necháme ešte na posypanie pred dopečením/ , šunku maslo, zamiešame a spojíme s krarfiolom, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, navrstvíme do vymazaného pekáčiku, na povrch dáme polovičky rajčín rezom dole a dáme piecť cca na 150°C asi 30 minút, pred dopečením povrch posypeme syrom a dáme dopiecť. Podávame s uvarenými zemiakmi / ja ich varíme vo vode po karfiole- majú lepšiu chuť / a šalátom z čerstvej zeleniny- u nás vyhráva uhorkový so smotanou. Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.6.2011, 23:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapečený karfiol so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol, cca 8 veľkých zemiakov, 1ks obyčajný párok alebo 25dkg slovenskej, 2 vajcia, 2dl mlieka, malá konzerva zaváraných šampiňónov, 2 paradajky, 10dkg syru Feta alebo balkán, soľ, mletá červená paprika, vegeta, mleté čierne korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si karfiol rozobratý na ružičky, misu na zapekanie si vymastíme olejom, na dno ukladáme plátky surových očistených zemiakov, posolíme, pokoreníme, dáme vrstvu karfiolu, trochu mletej slaámy a na kocky pokrájaný syr, šampiňóny, zasa vrstvu zemiakov, takto opakujeme a poslednú vrstvu zemiakov opäť okoreníme, pokvapkáme olejom, zalejeme mliekom s vajciami a uložíme plátky paradajok, pekáč zakryjeme a pečeieme, po asi 40 minutách pekáč odokryjeme a dopekáme do chrumkava.
K zapečenému karfiolu podávame hocijakú zeleninu- je to mňamka. Dobrú chuť!
Ja som robievala často karfiol zapačený s bešamelom, ale načo dávať múku. keď netreba zbytočne kalorijky, no nie?

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.11.2009, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu