končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
Cícerová cesnačka./diétna a pritom vynikajúca/POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček cíceru, 1 mrkva, 1 petržlen,3-4 zemiaky, 1 hlavička cesnaku, soľ a majoránka, 1 kl masla POSTUP PRÍPRAVY Cícer si močíme cez noc vo vode. Dáme ho variť v osolenej vody. Pridáme nakrájanú zeleninu. Keď je cícer do polovičky uvarený, pridáme nakrájané zemiaky.Keď sú zemiaky uvarené, polievku odstavíme, pridáme pretlačený cesnak, majoránku a nakoniec do polievky vpustíme maslo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.12.2015, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hrstková polievočka.POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové kosti, prípadne kuracie trupy,/ ak nemáme kosti môžme použiť bujón / koreňová zelenina - mrkva, petržlen, zeler, kaleráb,hrsť fazule, hrsť hrachu, hrsť šošovice, hrsť krúp, zemiaky., cibuľa, cesnak,soľ, vegeta. Tento recept mám od mojej maminy.Tôto polievku mám veľmi rada a nikdy sa jej neviem dojesť. POSTUP PRÍPRAVY Brav.kosti, alebo kuracie trupy si uvaríme.Uvarené kosti vyberieme. Vodu , ktorá nám ostala v hrnci osolíme, nasypeme nakrájanú zeleninu,cibuľu, cesnak, pridáme fazuľu, ktorú sme si namočili deň vopred.Po pár minútach pridáme umyté krúpy a hrach a nakoniec šošovicu.Keď máme strukoviny skoro mäkké, pridáme zemiačky, ktoré ešte uvaríme do mäkka a polievočka je hotová. Do polievky môžme pridať mäsko obraté z kostí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2012, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Úžasná /diétna/ brokolicová polievka.POTREBNÉ PRÍSADY 150 g masla, 1 hlavička brokolice, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku,/ ja dávam viac cesnaku, my to tak máme radi/ soľ, ml.čierne korenie,rasca, majorán, rastlinný olej, zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky a nakrájame na drobno. Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme pokrájanú brokolicu a krátko pražíme. Zalejeme vriacou vodou,pridáme pokrájané zemiaky soľ a koreniny a varíme do mäkka.Po odstavení pridáme prelisovaný cesnak a majoránku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 17.12.2016, 7:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
BORŠČ najlepší na svete.POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové kosti,kúsok údeného mäsa,môže byť aj hovädzie mäso/alebo zbytky hydinového či bravčového mäsa/,zeler,petržlen,mrkva,cibuľa,červená repa,kyslá kapusta, 3 PL kečup,/príp.paradajkový pretlak-ja dávam oboje/sladká smotana,nové korenie.Maslo,hl.múku na zápražku.Soľ,vegeta,niekoľko kvapiek magggi. POSTUP PRÍPRAVY Na každý boršč a tento zvlášť,je potreba veľké množstvo surovín.Jeho príprava je dosť prácna,takže sa oplatí\r\npripraviť aspoň 5 l tejto výdatnej polievky.Nikdy ho totiž nieje dosť a najviac chutí,kedy sa dojedajú posledné kvapky.\r\n Základom boršču je dobrý mäsový vývar,na ktorý použijeme mäso.Ja používam bravčové kosti,ktoré sa mi nahromadia v mrazničke.Dávam aj kúsok údeného mäsa,bravčového mäsa,alebo údené kosti.Mäso vložíme do studenej vody,osolíme a pomaly varíme asi 3 hod.Akonáhle je vývar hotový mäso vyberieme a odložíme.Bravčové mäso pokrájame a podusíme na cibuli,osolíme ,okoreníme a pridáme ml.červenú papriku./pripravíme si vlastne bravčový perkelt/.Do hotového vývaru pridáme kyslú kapustu,koreňovú zeleninu a nastrúhanú červenú repu.Všetko dobre povaríme.Potom pridáme obraté mäso od kostí a bravčový perkelt.\r\nNakoniec pridáme kečup,maggi.Ak je nutné urobíme si zápražku a pridáme do polievky.Na tanieri ozdobíme lyžicou smotany. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 9.2.2015, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |