. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Katarína U. (kacena65) ID 86546
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.3.2009
Naposledy: 20.12.2016 16:35
Aktualizácia: 10.5.2014 21:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 21
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

POLIEVKY

Cícerová cesnačka./diétna a pritom vynikajúca/



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček cíceru, 1 mrkva, 1 petržlen,3-4 zemiaky, 1 hlavička cesnaku, soľ a majoránka, 1 kl masla

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer si močíme cez noc vo vode. Dáme ho variť v osolenej vody. Pridáme nakrájanú zeleninu. Keď je cícer do polovičky uvarený, pridáme nakrájané zemiaky.Keď sú zemiaky uvarené, polievku odstavíme, pridáme pretlačený cesnak, majoránku a nakoniec do polievky vpustíme maslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.12.2015, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hrstková polievočka.



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové kosti, prípadne kuracie trupy,/ ak nemáme kosti môžme použiť bujón / koreňová zelenina - mrkva, petržlen, zeler, kaleráb,hrsť fazule, hrsť hrachu, hrsť šošovice, hrsť krúp, zemiaky., cibuľa, cesnak,soľ, vegeta. Tento recept mám od mojej maminy.Tôto polievku mám veľmi rada a nikdy sa jej neviem dojesť.

POSTUP PRÍPRAVY

Brav.kosti, alebo kuracie trupy si uvaríme.Uvarené kosti vyberieme. Vodu , ktorá nám ostala v hrnci osolíme, nasypeme nakrájanú zeleninu,cibuľu, cesnak, pridáme fazuľu, ktorú sme si namočili deň vopred.Po pár minútach pridáme umyté krúpy a hrach a nakoniec šošovicu.Keď máme strukoviny skoro mäkké, pridáme zemiačky, ktoré ešte uvaríme do mäkka a polievočka je hotová. Do polievky môžme pridať mäsko obraté z kostí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2012, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Úžasná /diétna/ brokolicová polievka.



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g masla, 1 hlavička brokolice, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku,/ ja dávam viac cesnaku, my to tak máme radi/ soľ, ml.čierne korenie,rasca, majorán, rastlinný olej, zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu rozoberieme na ružičky a nakrájame na drobno. Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme pokrájanú brokolicu a krátko pražíme. Zalejeme vriacou vodou,pridáme pokrájané zemiaky soľ a koreniny a varíme do mäkka.Po odstavení pridáme prelisovaný cesnak a majoránku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 17.12.2016, 7:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

BORŠČ najlepší na svete.



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové kosti,kúsok údeného mäsa,môže byť aj hovädzie mäso/alebo zbytky hydinového či bravčového mäsa/,zeler,petržlen,mrkva,cibuľa,červená repa,kyslá kapusta, 3 PL kečup,/príp.paradajkový pretlak-ja dávam oboje/sladká smotana,nové korenie.Maslo,hl.múku na zápražku.Soľ,vegeta,niekoľko kvapiek magggi.

POSTUP PRÍPRAVY

Na každý boršč a tento zvlášť,je potreba veľké množstvo surovín.Jeho príprava je dosť prácna,takže sa oplatí\r\npripraviť aspoň 5 l tejto výdatnej polievky.Nikdy ho totiž nieje dosť a najviac chutí,kedy sa dojedajú posledné kvapky.\r\n Základom boršču je dobrý mäsový vývar,na ktorý použijeme mäso.Ja používam bravčové kosti,ktoré sa mi nahromadia v mrazničke.Dávam aj kúsok údeného mäsa,bravčového mäsa,alebo údené kosti.Mäso vložíme do studenej vody,osolíme a pomaly varíme asi 3 hod.Akonáhle je vývar hotový mäso vyberieme a odložíme.Bravčové mäso pokrájame a podusíme na cibuli,osolíme ,okoreníme a pridáme ml.červenú papriku./pripravíme si vlastne bravčový perkelt/.Do hotového vývaru pridáme kyslú kapustu,koreňovú zeleninu a nastrúhanú červenú repu.Všetko dobre povaríme.Potom pridáme obraté mäso od kostí a bravčový perkelt.\r\nNakoniec pridáme kečup,maggi.Ak je nutné urobíme si zápražku a pridáme do polievky.Na tanieri ozdobíme lyžicou smotany.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 9.2.2015, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu