končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
Vonava porova polievka so zeleninkou.POTREBNÉ PRÍSADY Porik jeden taky vacsi, 4 mrkvy, 3 zemiaky, vajce, 2dcl mlieka, olej, muka, sol, korenie, cesnak, cervena paprika, majoran, bujon, rezanceky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si urobime s mukou zasmazku pridame trocha sladkej papriky ale hrniec dat dole zo sporaka aby nam nezhorkla, zalejeme horucou vodou pridame bujon, sol, vegetu ja davam aj trocha majoranu nakrajanu mrkvu, porik, strucik cesnaku na vyvarenie troska neskor pridame zemiaky. Treba to varit tak postupne aby sa nam zemiaky nerozvarili skor ako mrkva... Vsetko spolu varime tesne pre koncom zavaram rezanceky aby bola polievocka hustejsia kto nechce nemusi je dobra aj tak niekedy namiesto rezancekou dam na zahustenie zahrst detskej krupice. Uplne nakoniec do polievky vlejem mlieko kde som rozmiesala 1 vajce. Odstavime a dochutime polievkovym korenim, petrzlenovou vnatou vsetko podla chuti. Prajem dobru chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 29.2.2008, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kelova smotanova hustejsia polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mensi kel, 5 stredne velkych zemiakov, smotana, vajicko, trocha mlieka, muka, cesnak, koreniny(majoran,kmin,muskatovy orech, bobkovy list,sladka paprika), slovenska tocena, pecivo. POSTUP PRÍPRAVY Pripravime si zasmazku trocha oleja a muky osmazime, do odstaveneho pridame sladkej papriky pre farbu a zalejeme horucou vodou :) Nadrobno nakrajame umyty kel a dame do vody, za tym dame osupane ale cele zemiaky (neskor vysvetlim) pridame koreniny sol,kmin, trocha nastruhat muskatovy orech, dost majoranu ale nie vela ja davam aj trocha suseneho cesnaku a jeden normalny osupany na vyvarenie a bobkoby list aspon dva. Ja pridavam aj zeleninovy bujon ale nemusi byt ,) Vsetko spolu varime ale pozor treba kontrolovat zemiaky aby sa nerozvarili. Ked sa nam zemiaky zdaju uvarene vyberieme ich a nechame vychladnut. Uvareny kel rozmixujeme mozme nechat plavat kusky podla toho kto ma ako rad. Pipravime si smotanu s trochou mlieka a jednym vajickom dobre rozmiesame a dame za lyzicku hladkej muky. Muku podla toho kto chce aku hustu. Vlejeme do kelu a este trocha pomixujeme aby sa nam to vsetko dobre spojilo. Nakrajame zemiaky na kocky a dame do polievky. Dochutime polievkovym korenim Magi. Pre tych ktori su ako my ze vo vsetkom chceme vylovit kusok masa doporucujem osmazenu slovensku tocenu salamu a pre tych co maso nemusia osmazeny chlieb alebo rozok. Niet uz co dodat len DOBRU CHUT!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.6.2012, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |