končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
Brokolicová polievka ako ju robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 brokolica, 2ks petržlenu, 1/2 stredne veľkého zeléru, maslo, 2 polievkové lyžice hl. múky, rasca drvená, čierne korenie, soľ, šľahačková smotana, 2 stredne veľké zemiaky, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu si očistím, rozoberiem na malé kúsky a umyjem. Tak isto si očistím petržlen a zelér a tiež dôkladne poumývam a všetko nakrájam na malé kúsky. Z masla a hladkej múky si urobím svetlú zápražku a na nej trošku osmažím nakrájanú koreňovú zeleninu – teda petržlen a zelér, podlejem vodou, pridám rascu, trošku čierneho korenia, máličko posolím a nechám variť do mäkka. Keď je zeleninka uvarená všetko dôkladne rozmixujem ponorným mixérom a nechám variť. Už však pridám nakrájané zemiaky a malé ružičky brokolice, ktoré som si na začiatku odložila. Keď sú zemiaky uvarené čo je rýchlo, pridám smotanu, nechám ešte prejsť varom, jemne dosolím a nakoniec pridám petržlenovú vňať. Polievka je voňavá a ozaj chutná a nič viac nepotrebuje. Deťom už len nakrájam do nej rožtek a obed je na svete. Niekedy viem do nej zavariť aj písmenkovú cestovinu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 5.3.2011, 22:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zeleninová polievka s haluškámiPOTREBNÉ PRÍSADY Zelenina: (mrkva, petržlen, zelér, hrášok), zemiak, menšia cibuľka, zeleninový bujón, červená paprika, mletá rasca, petržlenová vňať, trošku polohrubej múky, trošku masla. Krupicové halušky: 1 vajíčko, 3 lyžice detskej krupice, štipka prášku do pečiva, lyžička masla POSTUP PRÍPRAVY Na masle speníme nakrájanú cibuľku, pridáme všetku nakrájanú zeleninu, osolíme a trošku podusíme. Polomäkkú zeleninu poprášime múkou a mletou paprikou, podlejeme vodou, pridáme bujón, trošku rasce, nakrájaný zemiak a dovaríme. Do hotovej polievky zavarím halušky a hotovo. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 5.1.2019, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |