Sona F. (anqua) ID 52532 |
|
Oblasť: Bratislava |
Telefon: XXX |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 18.7.2008 |
Naposledy: 10.4.2016 10:38 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
vývar (najlepšie slepačí, ale dávam aj zeleninový), na dve porcie 4 veľké cibule pokrájané na mesiačiky, tymián, biely vínny ocot, dobré biele víno, maslo, olej, soľ, korenie, bageta, syr (ementál, parmezán, comté)
POSTUP PRÍPRAVY
Uvaríme si vývar. Cibuľu osmažíme na oleji a na masle. Smažíme veľmi dlho, kým nebude zlatá a mazľavá. Zároveň skaramelizuje. Čím tenšie mesiačiky nakrájate, tým rýchlejšie to bude. ak je hotová, pridame tymián, trošku octu (asi tak lyžica) a miešame kým sa ocot odparí. Pridáme biele víno 1-2 dcl (kvalitné, ovplyvní to chuť cibulačky) a necháme znovu zredukovať. Už len pridáme vývar, dochutíme soľou, korením a hotovo. Aby sa polievka lepšie jedla, bagetu som nakrájala na menšie kúsky, vhodila do naservírovanej polievky, zasypala syrom a dala zapiecť. Prípadne môžte šikmo nakrájať bagetu, na plechu zasypať syrom a dať zapekať.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |