Gabriela B. (GabikaBa) ID 40979 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 31.3.2008 |
Naposledy: 13.2.2018 21:03 |
Aktualizácia: 6.11.2016 22:18 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
1 väčšia cvikla, 3 veľké mrkvy, 1 veľký petržlen, cibuľa, štvrť väčšej bielej kapusty, hovädzie mäso, soľ, 1 až 2 citróny, cukor, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, kyslá smotana
POSTUP PRÍPRAVY
Najprv som si dala variť mäso a cibuľu do osolenej vody, pridala som bobkové listy a korenie nové aj čierne. Kým sa mäso varilo, ošúpala a nakrájala som si mrkvu a petržlen (môže sa tam dať aj zeler a iná koreňová zelenina). Túto zeleninu som pridala k mäsu asi po hodine varenia. Do druhého hrnca som si postavila ošúpanú cviklu nakrájanu na kocky, pridala som tam soľ, 1 ks bobkového listu, trošku cukru a šťavu z jedného citróna. Keď sa už cvikla dovárala ešte som ju poriadne dochutila cukrom, soľou a najmä citrónom, musí to mať poriadne výraznú chuť. Keď sa mäso aj zelenina uvarila, mäso som vybrala a nakrájala na kúsky. Vybrala som cibuľu, bobkové listy a korenie z oboch hrncov. Do polievky som vliala uvarenú cviklu aj so šťavou a ešte som to nechala poriadne spolu prevrieť. Servírovala som to takto: najprv mäsko do taniera, to som zaliala poriadne hustou polievkou a nakoniec navrch kopček kyslej smotany. A bolo to super.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |