. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Janka T. (takaJanka) ID 29118
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.11.2007
Naposledy: 22.12.2022 12:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 69
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

POLIEVKY

boršč jednoducho



POTREBNÉ PRÍSADY

väčší kus hovädzieho mäsa na polievku, cibuľa, mrkva, petržlen, celer, biela kapusta (stačí polovica menšej hlávky), paradajky (môžu byť aj pasírované paradajky), 2 menšie cvikle, bobkový list, nové korenie, soľ... na dochutenie do taniera: trochu kyslej smotany a kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme veľký hrniec, nabereme do 2/3 vody a s bobkovým listom a novým korením dáme pomaly variť mäso (voda nemá úplne vrieť, má byť len tesne pod bodom varu) ...
Po hodine (príp. aj neskôr), kým sa mäso pomaly varí, očistíme zeleninu a postupne ju prihadzujeme do širokej veľkej panvice na trochu oleja, kde ju s občasným premiešaním pomaly dusíme pod pokrievkou: najprv cibuľu s nakrájanou koreňovou zeleninou, potom pridáme najemno nasekanú kapustu. Nakoniec pridáme cviklu nakrájanú na malé kocky a paradajky, až teraz posolíme a spolu všetko podusíme.
Keď je mäso hotové a zelenina podusená, nasleduje výmena - z hrnca vyberieme mäso aj bobkové listy, do vývaru preložíme všetku podusenú zeleninu, potom mäso nakrájame na kocky a vložíme naspäť do polievky.
Ochutnáme, dosolíme, môžeme pridať aj trošku cukru (podľa chuti paradajok), prípadne aj pár kvapiek citónovej šťavy, a všetko krátko spolu povaríme. Úplne nakoniec pridám trochu mrazenej nasekanej vňaťky (najradšej kôpor). Ak máte kôpor čerstvý, je lepšie ho pridať až nakoniec do taniera do hotovej horúcej polievky.
Podávame s kôpkou kyslej smotany na vrch polievky a s chlebom.

Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

voňavá vianočná kapustnica (zázvorová)



POTREBNÉ PRÍSADY

0,3kg (alebo viac) údené br. mäso, 0,3kg bravč. mäso (pliecko, príp. aj pekný prerastený bok a pod.), 0,5kg jemne krájanej kyslej kapusty, 2 nožičky klobásy, sušené hríby, 1KL ml. rasca, 0,5KL ml. zázvor, 2KL majorán, 1KL č. korenie, 0,5KL nové korenie, 2-3 bobkové listy, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, 1-2PL hl. múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výnimočnú, sviatočnú vôňu dáva tejto kapustnici zázvor - vyskúšajte, je výborná.

Deň vopred dáme na 2-3 hodiny pomaly variť vo veľkom hrnci mäso a sušené hríby. Potom hrniec s mäsom aj šťavou odložíme do chladu (na balkón) a pokračujeme na druhý deň.
Na druhý deň mäso z vývaru vyberieme a pokrájame na malé kocky (studené sa lepšie krája), vložíme späť do hrnca a pokračujeme vo varení - pridáme kvasenú kapustu (prepláchnutú aby nebola príliš kyslá, niekedy stačí iba vyžmýkať) a pokrájanú klobásu.
Keď sa už všetko znovu spolu varí, pridáme korenia: ml. rascu, zázvor (ak je mletý stačí pol kávovej lyžičky), majorán, č. korenie, nové korenie, bobkový list a prelisovaný cesnak. Solíme opatrne, lebo údené mäso býva niekedy už dosť slané.
Kapustnicu necháme veľmi pomaly variť (aj vyše 3 hodiny), kým ona krásne vianočne vonia máme čas chystať všetko čo patrí na štedrovečerný stôl.
Je výborná a aj dosť hustá, takže ju skoro ani netreba zahusťovať zásmažkou, stačí naozaj iba veľmi jemne (zásmažka: za hrsť múky trochu opražíme, potom necháme na panvici mierne ochladnúť, rozmiešame s 1dl studenej vody, a pomaly prilievame do vriacej kapustnice).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu