. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927
Radovan Krass
.
mimibazar.sk/nadiatko
Oblasť: Liptovský Mikuláš
Telefon: 0903857579
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.11.2007
Naposledy: 22.11.2015 17:33
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
43838405
HODNOTENIE 18
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

POLIEVKY

Cuketová polievka s opekaným rožkom a slaninkou



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 mladé cukety alebo 1/2 veľkej cukety, 3 stredne veľké mrkvy,2-3 zemiaky,1 kocka zeleninový bujón, oliv.olej,2 ks bambino syr, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu a mrkvu si nastrúhame nahrubo, zemiaky nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji poopekáme spolu cuketu, mrkvu a zemiaky. Pripravíme si bujón zmiešaný asi v 1,5 l vriacej vody a zalejeme.Keď sú zemiaky mäkké rozrmixujeme polievku a vytlačíme do nej 2 ks taveného syru bambíno.Dochutíme podľa chuti soľou a korením.
Podávame s na kocky opraženým rožkom s na kocky opraženou slaninou.Rožok a slaninu pražíme spolu pre lepšiu chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Demikát - bryndzová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g bryndze - môže byť aj viac 1 väčšia cibuľa 1/4 masla alebo lyžica sadla...ja uprednostňujem sadlo 4-5 ks väčších zemiakov 1 čaj. lyžička sladkej papriky pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame, udusíme na tuku do sklovita. Pridáme červenú papriku, premiešame.Pozor iba chvíľu, aby nám paprika nezhorkla. Potom pridáme rozmrvenú bryndzu, na kocky nakrájané zemiaky a premiešame. Zalejeme horúcou vodou -1- 1,5 l. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Počas varenia viac krát premiešame.Ochutíme troškou soli a čiernym korením. Keď sú zemiaky mäkké,polievku odstavíme a rozmixujeme.
Odporúčam si potom spraviť do polievky halušky alebo mrveničku - cestovinu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.11.2018, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z hlivy ustricovej



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hlivy ustricovej - môže byť aj jedno balenie z obchodu..podľa chuti 5 stredne veľkých zemiakov - nie menej koreňová zelenina podľa chuti čierne korenie mletá červená paprika 1 cibuľa tuk majoránka soľ rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájané a umyté klobúčiky hlivy. Zemiaky pokrájame na kocky a zeleninu spolu s rascou a vývarom alebo masoxom dáme k cibuli a hlive. Pridáme vodu.Dáme zvyšné koreniny a varíme, kým nie sú zemiaky a koreňová zelenina mäkké.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.5.2012, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Domáci boršč



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 700 g hov.mäsa na guláš alebo ľubovoľná kombinácia hov. a bravč. mäsa, 4-5 mrkiev, 2 petržleny, 1 zeler, 1 cibuľa, masť,3 väčšie zemiaky, zaváraná cvikla, kyslá kapusta asi 1/2 zo 7 dcl fľaše, soľ, 2-3 ks bobk. list, 3-4 ks celé čierne korenie, 3- 4 ks celé nové korenie, paradajkový pretlak, kyslá smotana do dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame si koreňovú zeleninu aj mäso na kocky.
Na masti osmažíme na jemnučko nakrájanú cibuľku, pridáme koreňovú zeleninu a neskôr mäso na kocky. Všetko spolu ešte chvíľu opekáme.
Zalejeme vodou, pridáme korenie, soľ a varíme, kým nie je mäso uvarené na 3/4.
Do hrnca dáme zvyšné suroviny. Na kocky nakrájané zemiaky, celú flaštičku cvikle, polku zo 7 dcl flaše kyslej kapusty , celý pretlak a varíme, kým je mäso, zemiaky aj kapusta mäkké.
Na záver si môžeme dať na hotovú polievku kopček kyslej smotany.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu