končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
Cuketová polievka s opekaným rožkom a slaninkouPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 mladé cukety alebo 1/2 veľkej cukety, 3 stredne veľké mrkvy,2-3 zemiaky,1 kocka zeleninový bujón, oliv.olej,2 ks bambino syr, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Cuketu a mrkvu si nastrúhame nahrubo, zemiaky nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji poopekáme spolu cuketu, mrkvu a zemiaky. Pripravíme si bujón zmiešaný asi v 1,5 l vriacej vody a zalejeme.Keď sú zemiaky mäkké rozrmixujeme polievku a vytlačíme do nej 2 ks taveného syru bambíno.Dochutíme podľa chuti soľou a korením. Podávame s na kocky opraženým rožkom s na kocky opraženou slaninou.Rožok a slaninu pražíme spolu pre lepšiu chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Demikát - bryndzová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g bryndze - môže byť aj viac 1 väčšia cibuľa 1/4 masla alebo lyžica sadla...ja uprednostňujem sadlo 4-5 ks väčších zemiakov 1 čaj. lyžička sladkej papriky pažítka POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame, udusíme na tuku do sklovita. Pridáme červenú papriku, premiešame.Pozor iba chvíľu, aby nám paprika nezhorkla. Potom pridáme rozmrvenú bryndzu, na kocky nakrájané zemiaky a premiešame. Zalejeme horúcou vodou -1- 1,5 l. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Počas varenia viac krát premiešame.Ochutíme troškou soli a čiernym korením. Keď sú zemiaky mäkké,polievku odstavíme a rozmixujeme. Odporúčam si potom spraviť do polievky halušky alebo mrveničku - cestovinu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 1.11.2018, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z hlivy ustricovejPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hlivy ustricovej - môže byť aj jedno balenie z obchodu..podľa chuti 5 stredne veľkých zemiakov - nie menej koreňová zelenina podľa chuti čierne korenie mletá červená paprika 1 cibuľa tuk majoránka soľ rasca POSTUP PRÍPRAVY Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájané a umyté klobúčiky hlivy. Zemiaky pokrájame na kocky a zeleninu spolu s rascou a vývarom alebo masoxom dáme k cibuli a hlive. Pridáme vodu.Dáme zvyšné koreniny a varíme, kým nie sú zemiaky a koreňová zelenina mäkké. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.5.2012, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Domáci borščPOTREBNÉ PRÍSADY asi 700 g hov.mäsa na guláš alebo ľubovoľná kombinácia hov. a bravč. mäsa, 4-5 mrkiev, 2 petržleny, 1 zeler, 1 cibuľa, masť,3 väčšie zemiaky, zaváraná cvikla, kyslá kapusta asi 1/2 zo 7 dcl fľaše, soľ, 2-3 ks bobk. list, 3-4 ks celé čierne korenie, 3- 4 ks celé nové korenie, paradajkový pretlak, kyslá smotana do dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si koreňovú zeleninu aj mäso na kocky. Na masti osmažíme na jemnučko nakrájanú cibuľku, pridáme koreňovú zeleninu a neskôr mäso na kocky. Všetko spolu ešte chvíľu opekáme. Zalejeme vodou, pridáme korenie, soľ a varíme, kým nie je mäso uvarené na 3/4. Do hrnca dáme zvyšné suroviny. Na kocky nakrájané zemiaky, celú flaštičku cvikle, polku zo 7 dcl flaše kyslej kapusty , celý pretlak a varíme, kým je mäso, zemiaky aj kapusta mäkké. Na záver si môžeme dať na hotovú polievku kopček kyslej smotany. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |