. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

POLIEVKY

Fazuľová polievka na kyslo za 15 minút



POTREBNÉ PRÍSADY

smotana, zemiaky, fazuľa, soľ, korenie, bobkový list, ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme liter smotany na varenie a kilogram očistených, na malé kocky pokrájaných zemiakov. Osolíme, okoreníme, dochutíme bylinkami, bobkovým listom, zakryjeme pokrievkou a varíme 10 minút. Nakoniec pridáme 3 plechovky červenej fazule, vyberieme bobkový list, zamiešame a odstavíme. Na tanieri ešte dochutíme octom alebo citrónom. Energetická hodnota jednej porcie: 1273 kJ. Cenové náklady: 4 Eurá. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.10.2014, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

IVANOVA KAPUSTNICA



POTREBNÉ PRÍSADY

klobása, údené mäso, sušené hríby, zemiaky, kyslá kapusta, zemiaky, korenie, vegeta, pažítka, cibuľa, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Kilo gombaseckej klobásy som nakrájal na 2cm kolieska, pridal sušené hríby a varil 10 minút v litri vody. Gombaseckú klobásu mám najradšej, neobsahuje žiadne šľachy, kosti a chrupavky ako tie ostatné. Dobrá je aj žitavská klobása, len je dosť štipľavá. Mastnú červenú paprikovú vodu som potom zlial. Kto má rád mastnú kapustnicu, tento krok vynechá. Do hrnca som pridal kilo moravského údeného mäsa nakrájaného na kocky, 2 litre vody a celé to varil pol hodinu. Potom som pridal nemeckú kapustu Wein-Sauerkraut z 800g plechovky, je jemná a vínny nálev jej pridal úžasnú chuť. A hlavne nie je plná rasce, guličiek korenia, bobkového listu a drevených kapustných hlúbov ako tá slovenská. Pred varením ju ešte preplachujem vodou. Kto má rád kyslejšiu kapustnicu, tento krok vynechá. Kapustu potom posekám na drobné kúsky. Komu nevadia dlhé kapustné slíže ťahajúce sa po brade, tento krok vynechá. Prilial som vodu a na zahustenie sáčkovú gulášovú polievku Od babičky. Kto má rád redšiu vodovejšiu kapustnicu, tento krok vynechá. Celé sa to varí ešte pol hodinu, potom pridám kilo na kocky nakrájaných zemiakov, sušenú pažítku, lyžičku mletého 4-farebného korenia, 1 hlavičku rozpučeného cesnaku (alebo lyžicu sušeného granulovaného) a varím to ešte 10-20 minút, až kým nezmäknú zemiaky. Ochutnám a prípadne dosolím vegetou ale väčšinou ju soliť ani netreba. Do uvarenej kapustnice nakoniec pridám dozlatista a domäkka na troche oleja usmaženú cibuľu. Ak sa totiž usmažená cibuľa pridá až po uvarení kapustnice, nestratí sa jej chuť ako keby sme ju dali na začiatku varenia. Túto kapustnicu varievam roky rokúce a zatiaľ chutila každému. Výborná je na druhý deň, ešte lepšia na tretí ale toho sa väčšinou už kapustnica “nedožije”. Celkové náklady na 6 litrov kapustnice sú asi 14 eur.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.12.2012, 19:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu