. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

POLIEVKY

Výborná *pôstna* kapustnica



POTREBNÉ PRÍSADY

kyslá kapusta, soľ, korenie, bobkový list, sušené hríby, sušené slivky, cibuľa, hladká múka, sladká červená paprika, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

... u nás sa odjakživa na štedrý večer podáva pôstna kapustnica - bez mäsa, klobásy aj bez smotany - je to recept ešte po babke - a pretože som takýto recept nikde nenašla - posúvam ďalej - možno niekoho osloví - množstvá som zámerne neuvádzala, pretože každý robí iné množstvo - u nás sa robí cca 3,5 litra : kyslú kapustu (cca 400 g) dáme do hrnca aj so šťavou, zalejeme vodou (cca 2 litre), jemne osolíme, pridáme sušené hríby, bobkový list a varíme pokiaľ kapusta aj hríby nie sú mäkké (cca 35 minút), potom vložíme sušené slivky (10-15 kusov) a varíme ďalej ... medzitým si urobíme zápražku z 1 cibule, bravčovej masti alebo oleja, 1 kopcovitej PL hladkej múky a 1/2 ČL sladkej mletej papriky, jemne osolíme, okoreníme, prevaríme a asi 1/2 prepasírujeme do variacej sa polievky ... premiešame, v prípade potreby dochutíme soľou, korením a cukrom, prevaríme ... a hotovo môžeme podávať ... ja som tentoraz robila deň vopred, aby sa chute prepojili ... táto je u mňa TOP, chutí mi viac ako s mäsom a klobásou - môžem ju jesť celé sviatky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Skvostná francúzska cibuľačka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká biela cibuľa, 1/2 PL kryštálového cukru, 1 cca 1/2 cm plátok masla, 1 dl kvalitného bieleho vína, 1 PL hladkej múky, cca 1 liter vývaru (zeleninový, kurací, ...), 1 ČL sušeného tymianu, soľ, čerstvo mleté čierne alebo biele korenie, a asi 5 cm kus kôry z tvrdého syra - ideálne z parmezánu alebo Grany

POSTUP PRÍPRAVY

... začíname tradične ... cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a pokrájame na tenké polkolieska, ktoré sa nám krásne rozpadnú na jednotlivé pásiky ... v hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a cukor a restujeme pokiaľ cibuľa nezačne hnednúť - trvá to asi 20-25 minút, podľa sily plameňa, do opečenej cibule pridáme víno a necháme pár minút variť, pokiaľ sa nevyvarí alkohol ... poprášime 1 zarovnanou lyžicou hladkej múky, premiešame, 2 minútky opražíme, zalejeme vývarom, dochutíme soľou a čiernym korením, pridáme sušený tymian ... a tu prichádza zlatý klinec varenia - do polievky vložíme kúsok kôry z kvalitného syra - ideálne parmezánu alebo Grany ... túto fintu mi poradil talian Gigi, ktorý má u nás predajňu talianskych špecialít - odvtedy si vždy na tento účel odkladám zvyšky parmezánu či Grany, ktoré by som dovtedy vyhadzovala, pretože sú tak tvrdé, že sa nedajú ani strúhať ani krájať ... musím povedať, že syr, ktorého chuť sa počas varenia vyvarí do polievky dá tejto polievočke fantastickú chuť ... pred podávaním zvyšok syra vyberieme, podávame s bagetkou zapečenou s kvalitným voňavým syrom alebo len samotnú ... je úúúžasnáááááá

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.11.2015, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Skvelá *bezzvyšková* brokolicová polievka ... bez múky a smotany



POTREBNÉ PRÍSADY

na polievku : brokolica, kurací vývar, soľ, korenie, cibuľa, šalotka, maslo ... na knedličky : zvyšky brokolice z prepasírovanej polievky, detská krupica, soľ, korenie, vajíčko, strúhaný parmezán resp. Grana Padano

POSTUP PRÍPRAVY

... výborná polievočka od šéfkuchára Ľuba Herka, bez múky a smotany a "bezodpadová" ... postupovala som podľa receptu, ktorý tu už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45762) :

... na masle spením cibuľu aj šalotku, pridám kúsky brokolice, zalejem vývarom a privediem k varu ale nevarím - pred varom odstavím. Rozmixujem a prepasírujem. Dochutíme soľou a čiernym korením. Do zmesi čo nám ostane v sitku,pridám vajce a detskú krupicu, štipku kypriaceho prášku a na jemno nastrúhaný parmezán alebo podobný syr, dobre rozmiešam. .Knedličky uvarím v slanej vode a pridám do polievky .... ja som recep doplnila tým, že som "vylepšila" chuť brokolicových knedličiek strúhaným parmezánom resp. niekedy používam aj strúhaný syr Grana Padano - syr dodáva knedličkám výbornú chuť ale aj bez syra sú výborné ... polievočku jednoznačne odporúčam vyskúšať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fantastická kyslá zemiaková polievka s jablkami ... klasika trocha inak



POTREBNÉ PRÍSADY

600g očistených a na kocky pokrájaných zemiakov, 3 očistené a na kocky pokrájané jablká, 3 dl suchého bieleho vína (podľa toho aké víno dáme - regulujeme kyslosť) , 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, 1 očistená a nadrobno pokrájaná cibuľa, 1 smotana na varenie, olej + kúsok slaniny, plátok masla a pažítka na ozdobu,

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduchá príprava a absolútne úžasná a vyvážená chuť ... na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, keď je opečená do zlatista, pridáme pokrájané zemiaky a jablká a podlejeme vínom (ja som tentoraz dala moravský muškát, takže chuť bola jemnučko kyselkavá, ak dáte suchšie bude kyslosť výraznejšia) ... necháme pár minút prevariť aby sa alkohol odparil, zalejeme vývarom a povaríme cca 30 minút ... rozmixujeme do hladka, prepasírujeme (kto nechce nemusí), pridáme smotanu, necháme prevariť, dochutíme soľou a korením ... vypneme, a vhodíme plátok masla na zjemnenie (ja som zabudla ale výsledok bol aj tak famózny) ... podávame ozdobené opraženou slaninou (ja dávam aj osmaženú sušenú paradajku, ktorá dodá ten správny šmrnc) a pažítkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Chutná zelerová polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html + 1,5 PL octu, kúsok oravskej slaniny a 2-3 sušené paradajky - také sušené, nie v náleve (výborné kupujem v Bille - zn. Seeberger)

POSTUP PRÍPRAVY

... dnes som skúsila uvariť zelerovú polievku zo stonkového zeleru podľa receptu http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html ... polievočka je nenáročná na prípravu, chuť je jemná, pre mňa až nevýrazná - preto som pridala cca 1,5 PL octu, čím polievočka dostala jemnučký kyslastý podtón a na tanieri som "dochutila" slaninou nakrájanou na jemné pásiky a opraženou na kvapke oleja, ku ktorej som na minútku hodila prehriať rovnako nakrájanú sušenú paradajku ...... výsledok úžasnýýýýý

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výborná krémová baklažánová polievočka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 veľké alebo tri menšie baklažány, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvá bazalka (príp. sušená), oregano, 800 ml vývar (najlepšie zeleninový), 350 g lúpané paradajky v konzerve alebo domácu paradajkovú omáčku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štipka chilli, strúhaný parmezán na prípadné ochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru vyhrejeme na 220°C. Baklažán umyjeme a na viacerých miestach ho prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút, kým nezmäkne. Necháme vychladnúť, ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na menšie kúsky (ja zvyknem vytlačiť šťavu cez sitko lyžicou - nie kovovou). V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do mäkka. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, oregano, zalejeme vývarom a varíme na miernom plameni asi 30 minút. Hotovú polievku rozmixujeme do hladka, necháme prejsť varom a osolíme, okoreníme podľa chuti. Polievku môžeme podávať so strúhaným parmezánom a lístkami čerstvej bazalky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jemná krémová mrkvová polievočka troch chutí



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mrkvy, 1 cibuľa, 3 cm čerstvého zázvoru, 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, šťava z jedného pomaranča, tymian, kari korenie, 50 g masla, 1 dl plnotučného mlieka alebo smotany (na varenie alebo na šľahanie, podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Chutná a zdravá polievočka ... pri postupe som sa inšpirovala receptom Marcela Ihnačáka na krémovú cuketovú polievku ... je výborná .... na masle 10 minút restujeme na kolieska pokrájanú mrkvu, po 10 minútach pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, a pomarančovú šťavu, 3-4 minúty restujeme, zalejeme vývarom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením ... varíme pokiaľ nie je mrkva mäkká. Keď je mrkva mäkká rozmixujeme, prepasírujeme (kto nechce, nemusí - my máme radi úplne hladný krém) ... pridáme mlieko (smotanu), dochutíme kari korením, v prípade potreby aj soľou či korením, prevaríme ... ozdobíme podľa fantázie ... ja som dnes použila nadrobno pokrájanú kápiu a podávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Parádna krémová tekvicová *Hokkaido* polievočka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredná tekvica Hokkaido, 1 väčšia cibuľa, 4 PL olivový olej, 1 PL maslo, cca 1,3 l zeleninový vývar, 1-2 dl smotana (šľahačková alebo na varenie podľa chuti), soľ, korenie + na ochutenie chilli alebo kari korenie, tekvicový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Vo väčšom hrnci rozpálime olej a maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, 2-3 minúty restujeme, pridáme umytú, na menšie kúsky pokrájanú tekvicu Hokkaido (aj so šupou), 5 minút restujeme, potom zalejeme horúcim vývarom tak, aby vývar bol cca 2 cm nad tekvicou, osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli alebo kari korenia (podľa chuti) a varíme kým nie je tekvica mäkká. Následne rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme smotanu na zjemnenie (ja používam mlieko - pretože smotanu nemôžeme), prevaríme a podávame ozdobené tekvicovým olejom - môžeme pridať nasucho pražené tekvicové jadierka. Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2015, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kyslá *červená* zemiaková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, olej, 1 PL hladkej múky, 1 KL mletej červenej papriky, voda, 2-3 zemiaky, 1-2 vajíčka, soľ, celé čierne a nové korenie, 1 bobkový list, cca 1 PL ocot

POSTUP PRÍPRAVY

... toto je naša dlhoročná obľúbená rodinná polievka, ktorú voláme "rumunská polievka" ... nie je náročná na suroviny a prípravu a je chutná ... cibuľu pokrájame na drobno a osmažíme na rozpálenom oleji, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou ... osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, na kocky pokrájané očistené zemiaky a varíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké, následne pridáme rozšľahané vajíčko (kto chce môže dať aj jedno celé vajce), necháme zatiahnuť ... nakoniec dochutíme octom, pripadne soľou alebo vegetou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2014, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Lahodná zemiaková krémová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 4 porcie: 600 g zemiaky, 2 ks jablko, 1 ks cibuľa, 30 g maslo, 3 PL koňak, 1 KL vegeta, 1 liter zeleninový vývar, 200 ml smotana na šľahanie (alebo na varenie, príp. plnotučné mlieko - ja som dala smotanu na varenie, ale len cca 0,5 - 1 dl), 30 g čierne olivy, 30 g sušené paradajky, 150 g slanina, soľ, celé zelené korenie cca 5-6 guľôčok (myslím si, že rovnakú službu urobí aj čerstvo mleté čierne alebo farebné korenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Tak na túto polievočku som sa chystala veeeeľmi dlho, pretože som sa obávala kombinácie cibule, jablka, koňaku, olív a sušených paradajok - ale úplne zbytočne, chute dokonale ladili a určite ju budem variť častejšie ... taaakže ideme na to : ... cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opečieme do sklovita na masle ... zemiaky aj jablká očistíme a nakrájame na kocky a pridáme k cibuli, opečieme a podlejeme koňakom ... pridáme rozdrvené zrniečka zeleného korenia ... všetko podlejeme vývarom (stačí aj z kocky), dochutíme soľou a varíme do zmäknutia asi 20 minút ... uvarenú polievku rozmixujeme, zjemníme smotanoualebo mliekom a krátko povaríme. Olivy, sušené paradajky a slaninu nakrájame na kúsky a opečieme nasucho na panvici. Polievku rozdelíme do tanierov alebo misiek, posypeme zmesou opečenej slaniny, olív a paradajok a hneď podávame.... naposledy som skúšala s vývarom z údeného mäska a veru tiež to bola dobrota ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu