končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
POLIEVKY |
Krémová karfiolová polievka :)POTREBNÉ PRÍSADY 4 - 5 ružičiek karfiolu, 1 mrkva, 1 menšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 4 -5 menších zemiakov, olivový olej, šľahačková smotana, 1 kocka syrokrému, hovädzí bujón, soľ, mčk, vegeta, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu. Karfiolové ružičky umyjeme, rozoberieme na menšie kúsky a pridáme k cibuli a mrkve. Zalejeme horúcou vodou, približne 3 -4 cm nad opraženú zeleninu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a cesnak, bujón a soľ. Varíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom polievku odstavíme a rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Pridáme smotanu, syrokrém, petržlenovú vňať a mleté čierne korenie, prípadne dochutíme soľou a vegetou. Všetko spolu ešte raz prevaríme. Podávame s cesnakovými krutónkami. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.12.2020, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla jarná KNEDLIČKOVÁ polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 menšie mrkvy, 1 petržlen, 2 strúčiky cesnaku, hrášok môže byť mrazený), paprika, petržlenová vňať, maslo, soľ, mčk, vegeta, hovädzí alebo slepačí bujón Na knedličky: 1 vajce, sóda bikarbóna, vegeta, krupica, maslo alebo olej POSTUP PRÍPRAVY Na masle si opražíme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen, a na dobré kúsky nakrájaný cesnak. Po chvíľke pridáme hrášok a opražíme. Zalejeme horúcou vodou, pridáme bujón, vegetu, soľ, korenie, prúžok papriky a petržlenovú vňať. Varíme, kým zeleninka zmäkne. Vyberieme papriku a do vriacej polievky hádžeme knedličky. Tie sme si pripravili z rozšľahaného vajíčka, štipky sódy bikarbóny a vegety, masla alebo oleja a krupice. Dobrú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.4.2013, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KRÉMOVÁ KRÁĽOVSKÁ CESNAKOVÁ (sýta cesnačka podľa mňa :D )POTREBNÉ PRÍSADY 4 - 5 stredne veľkých zemiakov, 1 väčšia mrkva, 1 cibuľa, 3 - 4 strúčiky cesnaku, zeleninový bujón, sladká smotana, tavený syr v črievku, mleté čierne korenie, olivový olej, soľ, maslo, vegeta, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Na cesnakových polievkach mi vždy niečo nechutilo, takže mi nezostalo nič iné, než si vymyslieť vlastnú verziu :) Na rozpálenom olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a nakrájaný (alebo pretlačený) cesnak - množstvo podľa vašej chuti, všetko spolu chvíľu orestujeme. Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme vodou tak, aby zemiaky boli ponorené. Do hrnca rozdrobíme zeleninový bujón a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Následne odstavíme od ohňa, rozmixujeme ručným ponorným mixérom, pridáme sladkú smotanu a tavený syr, necháme zovrieť. Pridáme kúsok masla, aby sa nám na povrchu netvorila kožka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) KOMENTÁRE (68) posledné: 22.6.2015, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KRÉMOVÁ TEKVICOVÁPOTREBNÉ PRÍSADY 800 - 1000g tekvice, väčšia cibuľa, väčšia mrkva, 3 strúčiky cesnaku, 2 stredne veľké zemiaky, 1l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 180ml šľahačkovej smotany, petržlenová vňať, olivový olej, 1 PL masla POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a orestujeme (asi 5 minút). Do hrnca pridáme tekvicu, nakrájanú alebo nastrúhanú na menšie kúsky a prelisovaný cesnak. Všetko spolu ešte orestujeme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Varíme, až kým všetká zelenina nezmäkne. Potom polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme šľahačkovú smotanu (trochu si odložíme na zdobenie polievky), maslo a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, necháme prejsť varom. Na tanieri dozdobíme polievku smotanou a tekvicovými semiačkami, podávame s krutónkami. Dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KARFIOLOVÁ POLIEVKA od starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 - 6 ks karfiolových ružíc, 2 stredne veľké mrkvy, 2 menšie petržleny, 2 -3 stredne veľké zemiaky, olej, 1ČL mletej červenej papriky, 1 hovädzí bujón, 1ČL soli, 3 - 4 PL mrvenice, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Jedna z mojich najobľúbenejších polievok od mojej starej mamy :) Karfiolové ružice dobre umyjeme a rozoberieme na malé kúsky. Mrkvu a petržlen nakrájame na tenké kolieska. Do 3l hrnca dáme olej, na ktorom približne 5 min. podusíme pripravenú mrkvu a petržlen. Pridáme karfiol a ešte 5 min. podusíme. Odstavíme, pridáme mletú červenú papriku, premiešame, zalejeme vodou asi do 3/4 hrnca. Pridáme bujón, soľ, na malé kocky pokrájané zemiaky a varíme cca 45 minút, kým nie je karfiol mäkký. Zvlášť si uvaríme mrveničku, ktorú pridáme do polievky, keď nám už karfiol a zemiačiky zmäkli. Necháme prejsť varom a na záver pridáme petržlenovú vňať. DOBRÚ CHUŤ :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.4.2013, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
ZEMIAKOVÁ POLIEVKA od starej mamy :)POTREBNÉ PRÍSADY 6 menších zemiakov, 1 menšia cibuľa, 2PL hladkej múky, 1ML červenej papriky, 2ks bobkového listu, 3PL oleja, 1 šľahačková smotana (180ml), 1PL octu, 2ML soli POSTUP PRÍPRAVY Neviem, či sa tu rovnaký recept už nachádza, ja ho mám od mojej babičky a podľa mňa je najlepší zo všetkých :) Do hrnca (2l - 2,5l) dáme olej a hladkú múku, privedieme do varu a urobíme zápražku, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a speníme doružova. Odstavíme mimo oheň, pridáme červenú papriku a zalejeme studenou vodou (stále miešame, aby sa nám zápražka neprichytila :D). Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a bobkový list, premiešame. (Podľa potreby môžme doplniť vodu.) Pridáme soľ. Po uvarení zemiakov do mäkka prilejeme smotanu a necháme ešte raz zovrieť. Nakoniec pridáme 1PL octu a dochutíme podľa chuti. Dobrú chuť ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 16.5.2014, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |