končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
POLIEVKY |
Generacna fazulovaPOTREBNÉ PRÍSADY udenina (klobasa, koza zo slaniny...), fazula (aby pokryla dno hrnca), zo tri zemiaky, sol, korenie, ocot, bobkovy list, majoranka, cesnak 2-3 struciky, 1 smotana na varenie+2 a pol PL hladkej muky POSTUP PRÍPRAVY Fazulu si namocime den vopred alebo aspon na noc tak, aby pokryla dno hrnca. Vodu zlejeme a pridame novu cca 4 litre. Pridame 2-3 bobkove listy, 2 lyzicky soli a kozu zo slaniny. Varime do polomakka a potom pridame nakrajane zemiaky a klobasu na kocky. Ked je uz vsetko makke, pridame 5-6 lyzic octu (kto ma rad, tak aj viac) a nechame prevriet. Medzitym si pripravime zatrepku zo smotany a 2 a pol PL hladkej muky, ktoru za staleho miesania zatrepeme do polievky. Pridame roztlaceny cesnak, korenie, majoran a nechame prevriet. Ak je niecoho malo, tak este podochucujeme a je to ! Tip: mozete dat akekolvek masko, my davame niekedy aj udene alebo rebierka a niekedy aj vsetko naraz :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.8.2014, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SosovickaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cca tri litre potrebujeme: sosovica- aby pokryla dno hrnca/ voda/ 2x bobkovy list/ 2x zemiak/ korenie mlete a cele/ sol/ majoranka/ koza zo slaniny/ pol klobasy/ 2x parka/ ocot/ 1x smotana na varenie + 1PL hladkej muky POSTUP PRÍPRAVY 1. sosovicu preberieme, poriadne preplachneme a v hrnci zalejeme studenou vodou 2. trosku osolime (udeniny tiez pustia sol), pridame bobkovy list, cele korenie asi 5ks a kozu zo slaniny 3. ked je sosovica polomakka pridame pol klobasky(ja som dala v celku), pokrajane parky a na kocky pokrajane zemiaky 4. ked su zemiaky aj sosovica makka, pridame ocot podla chuti cca 2-3PL, mlete korenie a nechame prevriet 5. odstavime, prilejeme zatrepku so smotany a muky a dochutime majorankou, uz nevarime 6. podavame s cerstvym chlebikom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 5.5.2013, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Geniálny ´kuchynský´ gulášikPOTREBNÉ PRÍSADY Gulas robeny v pohodli vasej kuchyne, ale chuti rovnako dobre ako kotlikovy, je bajecny a u nas velmi oblubeny. Potrebujete: hovazdie maso 700g, bravcove maso 300g, 1x velka cibula, bravcova mast cca 2PL, 3x paradajka, 1x cervena a 1x zelena paprika (najlepsie mäsité), husty paradajkovy pretlak cca 80-100g, zemiaky cca 0.5kg , cesnak podla chuti, voda. koreniny: sol, cierne korenie, rasca drvena, mleta cervena paprika sladka a paliva, majoranka POSTUP PRÍPRAVY Pripravime si vsetky suroviny: maso a zemiaky nakrajame na kocky, cibulu nadrobno a papriku na mensie kusky. Paradajky olupeme a nakrajame na kocky(pozdlzne nakrojime a v miske ich zalejeme vriacou vodou,chvilu pockame, vodu zlejeme a zalejeme studenou, potom olupeme). 1. Do velkeho hrnca dame rozpalit bravcovu mast (aby nam pokryla dno) a dame prazit cibulu dosklovita. 2. pridame pretlak, chvilu orestujeme 3. pridame vsetko maso, okorenime a pridame rascu, zamiesame, restujeme 4. za staleho miesania pridame roztlaceny cesnak a mletu cervenu papriku (kto ma rad, moze aj palivu, nech to ma grady :) ) 5. podlejeme vodou a osolime, cca 20 minut podusime 6. zalejeme vodou, pridame papriku, paradajky a zemiaky 7. varime. kym maso nezmakkne, ak sa nam zda gulas riedky, mozme don este postruhat jeden zemiak Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 25.2.2014, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Perfektná hubováPOTREBNÉ PRÍSADY 1ks cibula, olej, cervena paprika mleta, asi 2-3 PL hladkej muky, mrkva cca 5 ks, hrst mrazeneho hrasku, stredne velke zemiaky 2 ks, susene huby, voda, sol, korenie mlete a cele, rasca, bujon hubovy alebo zeleninovy, bobkovy list 2 ks POSTUP PRÍPRAVY Huby si namocime do studenej vody aspon 3h pred varenim. Na troche oleja si spenime nadrobno pokrajanu cibulku, pridame mletu cervenu papriku, chvilku orestujeme, aby nezhorkla a prisypeme hladku muku. Zaprazku zalejeme studenou vodou ( ja som dala asi 2.5l), zamiesame a pridame scedene huby. Ked voda zacne vriet, stisime plamen, pridame na kolieska pokrajanu mrkvu a na kocky pokrajane zemiaky, bobkove listy, cele korenie, rascu, bujon. Varime asi hodinku, pridame mrazeny hrasok, povarime par minut. Nakoniec dochutime solou a mletym ciernym korenim. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.8.2013, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvová polievka pre prázdne peňaženkyPOTREBNÉ PRÍSADY Ja som použila: 5 väčších mrkiev, 7 malých zemiakov, lyžicu masla, voda Na dochutenie: bujón, korenie, vegeta, soľ, červená paprika sladká, rasca POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 12.2.2020, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |