. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Ivana B. (brculka8) ID 173421
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2010
Naposledy: 24.3.2024 11:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 45
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

POLIEVKY

Generacna fazulova



POTREBNÉ PRÍSADY

udenina (klobasa, koza zo slaniny...), fazula (aby pokryla dno hrnca), zo tri zemiaky, sol, korenie, ocot, bobkovy list, majoranka, cesnak 2-3 struciky, 1 smotana na varenie+2 a pol PL hladkej muky

POSTUP PRÍPRAVY

Fazulu si namocime den vopred alebo aspon na noc tak, aby pokryla dno hrnca. Vodu zlejeme a pridame novu cca 4 litre. Pridame 2-3 bobkove listy, 2 lyzicky soli a kozu zo slaniny. Varime do polomakka a potom pridame nakrajane zemiaky a klobasu na kocky. Ked je uz vsetko makke, pridame 5-6 lyzic octu (kto ma rad, tak aj viac) a nechame prevriet. Medzitym si pripravime zatrepku zo smotany a 2 a pol PL hladkej muky, ktoru za staleho miesania zatrepeme do polievky. Pridame roztlaceny cesnak, korenie, majoran a nechame prevriet. Ak je niecoho malo, tak este podochucujeme a je to !


Tip: mozete dat akekolvek masko, my davame niekedy aj udene alebo rebierka a niekedy aj vsetko naraz :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.8.2014, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sosovicka



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca tri litre potrebujeme: sosovica- aby pokryla dno hrnca/ voda/ 2x bobkovy list/ 2x zemiak/ korenie mlete a cele/ sol/ majoranka/ koza zo slaniny/ pol klobasy/ 2x parka/ ocot/ 1x smotana na varenie + 1PL hladkej muky

POSTUP PRÍPRAVY

1. sosovicu preberieme, poriadne preplachneme a v hrnci zalejeme studenou vodou
2. trosku osolime (udeniny tiez pustia sol), pridame bobkovy list, cele korenie asi 5ks a kozu zo slaniny
3. ked je sosovica polomakka pridame pol klobasky(ja som dala v celku), pokrajane parky a na kocky pokrajane zemiaky
4. ked su zemiaky aj sosovica makka, pridame ocot podla chuti cca 2-3PL, mlete korenie a nechame prevriet
5. odstavime, prilejeme zatrepku so smotany a muky a dochutime majorankou, uz nevarime
6. podavame s cerstvym chlebikom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 5.5.2013, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Geniálny ´kuchynský´ gulášik



POTREBNÉ PRÍSADY

Gulas robeny v pohodli vasej kuchyne, ale chuti rovnako dobre ako kotlikovy, je bajecny a u nas velmi oblubeny. Potrebujete: hovazdie maso 700g, bravcove maso 300g, 1x velka cibula, bravcova mast cca 2PL, 3x paradajka, 1x cervena a 1x zelena paprika (najlepsie mäsité), husty paradajkovy pretlak cca 80-100g, zemiaky cca 0.5kg , cesnak podla chuti, voda. koreniny: sol, cierne korenie, rasca drvena, mleta cervena paprika sladka a paliva, majoranka

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravime si vsetky suroviny: maso a zemiaky nakrajame na kocky, cibulu nadrobno a papriku na mensie kusky. Paradajky olupeme a nakrajame na kocky(pozdlzne nakrojime a v miske ich zalejeme vriacou vodou,chvilu pockame, vodu zlejeme a zalejeme studenou, potom olupeme).
1. Do velkeho hrnca dame rozpalit bravcovu mast (aby nam pokryla dno) a dame prazit cibulu dosklovita.
2. pridame pretlak, chvilu orestujeme
3. pridame vsetko maso, okorenime a pridame rascu, zamiesame, restujeme
4. za staleho miesania pridame roztlaceny cesnak a mletu cervenu papriku (kto ma rad, moze aj palivu, nech to ma grady :) )
5. podlejeme vodou a osolime, cca 20 minut podusime
6. zalejeme vodou, pridame papriku, paradajky a zemiaky
7. varime. kym maso nezmakkne, ak sa nam zda gulas riedky, mozme don este postruhat jeden zemiak

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 25.2.2014, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Perfektná hubová



POTREBNÉ PRÍSADY

1ks cibula, olej, cervena paprika mleta, asi 2-3 PL hladkej muky, mrkva cca 5 ks, hrst mrazeneho hrasku, stredne velke zemiaky 2 ks, susene huby, voda, sol, korenie mlete a cele, rasca, bujon hubovy alebo zeleninovy, bobkovy list 2 ks

POSTUP PRÍPRAVY

Huby si namocime do studenej vody aspon 3h pred varenim. Na troche oleja si spenime nadrobno pokrajanu cibulku, pridame mletu cervenu papriku, chvilku orestujeme, aby nezhorkla a prisypeme hladku muku. Zaprazku zalejeme studenou vodou ( ja som dala asi 2.5l), zamiesame a pridame scedene huby. Ked voda zacne vriet, stisime plamen, pridame na kolieska pokrajanu mrkvu a na kocky pokrajane zemiaky, bobkove listy, cele korenie, rascu, bujon. Varime asi hodinku, pridame mrazeny hrasok, povarime par minut. Nakoniec dochutime solou a mletym ciernym korenim.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.8.2013, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvová polievka pre prázdne peňaženky



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja som použila: 5 väčších mrkiev, 7 malých zemiakov, lyžicu masla, voda Na dochutenie: bujón, korenie, vegeta, soľ, červená paprika sladká, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (30) posledné: 12.2.2020, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu