končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
POLIEVKY |
Cícerová polievočkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 malého balíčka cíceru, bobkový list, 3 guľôčky nového korenia, smotana na varenie 250 ml, 1 PL hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Cícer som nechala namočený vo vode cca 5 hodín, potom som ho aj vo vode, v ktorej sa máčal, dala variť. Pridala som k nemu ešte vodu (robila som do 4 l hrnca ), bobkový list a nové korenie. Skúšala som kedy je uvarený (nie rozvarený), v smotane na varenie som rozmiešala múku a pridala za stáleho miešania do hrnca. Podľa chuti som pridala soľ. Nemala som času nazvyš, chcela som pridať aj pár zemiakov, tie dám nabudúce. Pred podávaním som dochutila ume octom. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Naša nedeľná :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g šampiňónov, 3 zemiaky, 1 mrkva, pol hlavičky brokolice, maslo, vegeta, soľ, slepačí bujón, konzerva hrášku, polohrubá múka, 1 vajce, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, worchester omáčka, 1 ks kuracieho prsíčka, čierne korenie, olej. POSTUP PRÍPRAVY Očistené šampiňóny nakrájame a opražíme na masle, keď pustia šťavu pridáme na kúsky pokrájané očistené zemiaky a mrkvu. Podlejeme vodou. Keď budú zemiaky skoro hotové pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, dochutíme soľou, vegetou a pridáme slepačí bujón. Na oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie prsíčko, ochutené čiernym korením, worchester omáčkou a soľou. Z múky, vajíčka, sódy bikarbóny a štipky soli, si pripravíme hustejšie cesto na haluštičky., ktoré pomocou lyžice hádžeme do polievky. Po uvarení halušiek pridáme hrášok, a opečené kuracie prsia. Dochutíme a necháme chvíľku povariť. Brokolica sa krásne rozvarí a zahustí polievku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kapustnička :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1kg kyslej kapusty, 250g čerstvých šampiónikov, 300g bravčového karé, 6 zemiakov, 2 PL hladkej múky, 1 smotana na varenie, 2 ČL sladkej papriky, 1 mokka lyžička štipľavej papriky, 1 mokka lyžička MČK, soľ, 1 väčšia cibuľa, olej, 2 kalíšky maggi hovädzí bujón gurmánsky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si osmažíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané mäsko, orestujeme do bielunka a pridáme jednu aj druhú papriku. Premiešame a podlejeme vodou, šampiónky si očistíme a nakrájame na malé kúsky, pridáme ich do hrnca. Varíme asi 15 minút, potom pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, dolejeme vodu. Varíme dokedy nebudú zemiačky polohotové, potom pridáme s cedenú kapustu a varíme pokiaľ nám nezmäkne - +/- 45 min. Keď je kapustička mäkká pridáme smotanu, v ktorej sme si rozmiešali múku, stále miešame keď ju pridávame. Prilejeme bujónik a dochutíme podľa potreby soľou, ak sa niekomu bude zdať málo štipľavá pridáme MČK. Povaríme spolu asi 15 min, potom odstavíme zo sporáka. Táto kapustnička bola moja prvotinka a vznikla skombinovaním niekoľkých receptíkov, ktoré som našla tu :) Preto sa chcem poďakovať, šikovným žienkam za inšpiráciu, bez vás by nebola na svete :) ĎAKUJEEEM :* ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 11.2.2012, 23:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |