. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702
.
mimibazar.sk/sisaxxl
Oblasť: Nové M. nad Váhom
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.10.2009
Naposledy: 13.2.2020 19:27
Aktualizácia: 8.5.2012 21:51
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 32
RODINNÉ FOTOGRAFIE 314
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 20
RECEPTY 97
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

POLIEVKY

Vianočná hríbiková z Lubiny



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď som jedla túto polievočku prvý krát,mala som zmiešané pocity.Zdala sa mi strašne ťažká a stačila mi polovičná porcia.A teraz?Polievku si varíme na tri dni a jeme ju 2x denne:)Takže na polievočku potrebujeme:Vývar z údeného mäsa(ak nemáme,nič sa nedeje,polievočka je aj tak chutná),rôzne druhy sušených hríbikov,sušené slivky,zemiaky,masť,alebo olej,múku na zahustenie,červená paprika,mäsový bujón,bobkový list,celé nové korenie,cukor,soľ,ocot,sladkú smotanu,cibuľku,vegetu,polievkové korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Hríby umyjeme a namočíme asi na pol hodinku do horúcej vody.Ak máme vývar vylejeme hríby aj s vodou do vývaru,pridáme asi 5guličiek nového korenia,3-4 bobkové lístky,bujón,slivky a asi hodinku varíme.Ak nemáme vývar,varíme vo vode,kde boli namočené hríby.Asi po 40tich minútach pridáme zemiaky a polievočku dovaríme.Na masti opražíme cibuľku,pridáme mletú červenú papriku,múku a pridáme do polievky.Opäť necháme chvíľu povariť.Asi 2PL hl.múky rozmiešame v sladkej smotane a pridáme do polievky.Hustotu už nechám na Vás.Môžete použiť aj mlieko.Ďalej pridáme cukor,soľ,ocot a dochucujeme,kým nieje polievočka podľa našej chuti.Dúcham,že som to napísala zrozumiteľne,lebo sama som mala prvý krát z toho chaos:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.12.2010, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hokkaido (podľa Jozefa Vajdu)



POTREBNÉ PRÍSADY

Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev. POTREBUJEME:Tekvičku Hokkaido(nesmie byť tvrdá),1PL olivového oleja,cibuľku,soľ,vegetu,muškátový oriešok,sladkú smotanu

POSTUP PRÍPRAVY

Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška.

Polievku môžeme posypať opečenými semienkami tekvice a masielkovými krutónmi Semienka ani krutónky som nemala,tak som bohato pokvápala tekvicovým olejom. Olej dáva polievke orieškovú chuť a jedinečnú vôňu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (50) posledné: 27.9.2017, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rajčinová polievka..výborná!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Cca 2kg rajčín,malá cibuľka,1PLolivového oleja,bobkový list,trošku čierneho mletého korenia,2ks zeleninového bujónu,soľ,hnedý cukor,syr na strúhanie(eidam)

POSTUP PRÍPRAVY

Od detstva som rajčinovú nemusela...Raz som sa nechala prehovoriť a od vtedy,inú rajčinovú nezjem.Táto je bez zbytočných korenín,ktoré by len zbytočne kazili chuť a vôňu domácich rajčín.A ten nastrúhaný,ťahajúci syr...no dobrotka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 10.12.2011, 0:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fantastická syrová cesnačka



POTREBNÉ PRÍSADY

50g masla,2 väčšie mrkvy,1 pe­tržlen,1/2 zeleru,1,5 l zeleninového vývaru,3 zemiaky,5 strúčikov cesnaku,drvenú rascu podľa chuti,2 celé vajcia,150 g nastrúhaného syra,soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, na hrubšie nastrúhame a orestujeme na masle. Prilejeme horúci vývar, a keď začne vrieť, pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, soľ, korenie a rascu. Zeleninu uvaríme do mäkka.
Potom do polievky pridáme preli­sované strúčiky cesnaku a vylejeme rozšľahané vajcia, ktoré ešte v hrnci rozmiešame vidličkou.
Hotovú cesnačku posypeme na tanieri strúhaným syrom.Vajíčka nedávam vždy,polievočka je výborná aj bez nich.Pod syr máme radi opečený chlebík.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.8.2010, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu