končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
Kysnuté pagáče so syrokrémomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg múka hladká, 150 ml olej, 600 ml mlieko vlažné,50 g alebo 1 sušené droždie čerstvé,3 KL sol,2 ks vajcia, 4 ks v šupke varené zemiaky, 125 g palmarín,350 g syrokrém, vajce na potretie, semiačka alebo rasca POSTUP PRÍPRAVY Múku, olej, mlieko, droždie, soľ, vajcia vypracujeme /ak máme droždie čerstvé, tak spravíme kvások: v mlieku rozmiešame trochu múky,rozdrobené droždie a malú lyžičku kryštál. cukru a necháme vykysnúť, potom kvások pridáme k múke a ostatným surovinám a vymiesime/. Vypracované cesto necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Potom cesto rozdelíme na dve časti / nie je to nutné, ale lepšie sa pracuje s menším cestom/ vyvaľkáme a nastrúhame polovicu uvarených zemiakov a poskladáme:preložíme ľavú stranu a potom na to pravú stranu. Potom preložíme zo spodu nahor a na to preložíme zvyšnú časť cesta, tak isto postupujeme s druhou polovicou cesta, takto necháme odpočívať 20 minút. Cestá rozvaľkáme a natrieme zmäknutým palmarínom, znovu poprekladáme ako prvý krát a necháme odpočívať 20 minút. Znovu cestá rozvaľkáme a natrieme syrokrémom, tak isto poprekladáme a necháme 20 minút. Rozvaľkáme, vykrajujeme pagáče, potrieme vajcom, posypeme napr. rascou, dáme upiecť na 180 stupňov do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 13.11.2013, 0:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Krehké slané kvietky so semienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g múka hladká, 250 g maslo, 100 ml mlieko kyslé, 1 PL ocot, 1 ks žĺtok, soľ, na posypanie semienka slnečnicové, tekvicové, ľan, rasca, na potretie žĺtok POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiesime, /ak nemám kyslé mlieko dávam acidko alebo zakysanku/, vyvaľkáme na cca 0,5 cm, povykrajujeme rôzne tvary, / v mojom prípade kvietky/, potrieme žĺtkom, ozdobíme semienkami a rascou alebo len posypeme, dáme upiecť na 180 stupňov do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.9.2013, 7:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |