. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115
NEZBEDNÍK SK s.r.o.
.
mimibazar.sk/nezbednik
Oblasť: Stupava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2006
Naposledy: 29.1.2024 21:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1155
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 10
RECEPTY 27
NÁVODY 0
ďakujeme, že nezjednávate a akceptujete naše podmienky predaja
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

CHUŤOVKY

Dobrota z časopisu :o)) Cesnakovo nivová pochúťka



POTREBNÉ PRÍSADY

z časopisu Dobré jedlo 4/2009 strana 38 - Cesnakové kolieska CESTO: 500g hladkej múky, 250ml mlieka. 40g čerstvé droždie. 1/2 ČL cukru, 2ČL soli, 100ml oleja PLNKA: 100g syr niva, 100g masla, 4-5 strúčikov cesnaku, 1PL nakrájanej petržlenovej vňate / ja som dala sušenú, lebo som nemala doma čerstvú /, soľ, mleté čierne korenie NA POTRETIE: 1 rozšľahané vajce / ja potieram, ale len žĺtkom - takže ako ste si zvykli :o)) /

POSTUP PRÍPRAVY

1., Spravíme si kvások. Zo všetkých ingrediencií potrebných na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť.

2., Medzitým si pripravíme plnku: vymiešame všetky ingrediencie do hladka / cesnak prelisovaný :o)) /. Ja som miešala mixérom a bolo to raz-dva hotovo.

3., Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Roládu potrieme rozšľahaným vajcom a pokrájame na 2-3 cm kúsku: poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie / ešte narastú - tak nechajte medzi nimi miesto, neukladať veľmi natesno :o)) /. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňou pečieme cca 20 minút. Je to úúúžasné. Každý kto to ochutnal chel recept. Je to nenáročný recept. Super k vínku, pre návštevu - v časopise píšu pre šibačov...no neviem či za obliatie a vybitie si niečo také zaslúžia :o)).

Dobrú chuť, Tímea

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.1.2012, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

BOŽSKÝ NAKLADANÝ ROMADUR



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 7 dcl fľašu: 3 x syr Romadur, 3-4 x stredne veľká červená cibuľa, 1 dcl octa, 3 dcl oleja / olivový a rastlinný /, soľ, čierne korenie, 1 x feferónka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si ingrediencie s ktorými budeme pracovať: Syr si nakrájame asi na 3-4 mm hrubé plátky alebo kocky. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Ak chceme použiť aj feferónku, nakrájame ju úplne na jemnunko. Kto nemá rád pikantné, nemusí aj tak je to lahôdka.
Zálievka: Zmiešame si ocot s olejom. Ja si zmiešavam olivový olej s rastlinným olejom, nakoľko olivový olej má pre nás veľmi výraznú chuť. Kto má rád výraznú chuť olivového oleja, môže použiť len ten. Do octa s olejom pridáme čierne korenie podľa chuti / ja dávam asi 1/2 kávovej lyžičky, ale je to dosť pikantné/ a 1/4 kávovej lyžičky soli.
Príprava: Do čistej 7 dcl fľaše začneme ukladať vrstvu červenej cibule, v prípade ak použijete feferónku, cibuľu posypte trochou feferónky. Na vrstvu cibule si dáme vrstvu nakrájaného syra a postup opakujeme až do naplnenia pohára. Celé zalejeme zálievkou. Fľašu dobre zatvoríme 2-3 x otočíme hore hlavou, aby sa zálievka dostala všade :o). Vložíme do chladničky. O 4 dni sa môžeme pustiť do tejto smradľavučkej pochúťky. Treba zjesť do 7 dní, potom je už syr veľmi mazľavý. Podávame s pečivom, alebo čerstvým chlebíkom.
VAROVANIE! Po konzumácii tohto jedla sa určite vyhnite spoločnosti! Prajem Vám dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu