končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
Dobrota z časopisu :o)) Cesnakovo nivová pochúťkaPOTREBNÉ PRÍSADY z časopisu Dobré jedlo 4/2009 strana 38 - Cesnakové kolieska CESTO: 500g hladkej múky, 250ml mlieka. 40g čerstvé droždie. 1/2 ČL cukru, 2ČL soli, 100ml oleja PLNKA: 100g syr niva, 100g masla, 4-5 strúčikov cesnaku, 1PL nakrájanej petržlenovej vňate / ja som dala sušenú, lebo som nemala doma čerstvú /, soľ, mleté čierne korenie NA POTRETIE: 1 rozšľahané vajce / ja potieram, ale len žĺtkom - takže ako ste si zvykli :o)) / POSTUP PRÍPRAVY 1., Spravíme si kvások. Zo všetkých ingrediencií potrebných na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť. 2., Medzitým si pripravíme plnku: vymiešame všetky ingrediencie do hladka / cesnak prelisovaný :o)) /. Ja som miešala mixérom a bolo to raz-dva hotovo. 3., Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Roládu potrieme rozšľahaným vajcom a pokrájame na 2-3 cm kúsku: poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie / ešte narastú - tak nechajte medzi nimi miesto, neukladať veľmi natesno :o)) /. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňou pečieme cca 20 minút. Je to úúúžasné. Každý kto to ochutnal chel recept. Je to nenáročný recept. Super k vínku, pre návštevu - v časopise píšu pre šibačov...no neviem či za obliatie a vybitie si niečo také zaslúžia :o)). Dobrú chuť, Tímea ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 4.1.2012, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
BOŽSKÝ NAKLADANÝ ROMADURPOTREBNÉ PRÍSADY Na 7 dcl fľašu: 3 x syr Romadur, 3-4 x stredne veľká červená cibuľa, 1 dcl octa, 3 dcl oleja / olivový a rastlinný /, soľ, čierne korenie, 1 x feferónka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si ingrediencie s ktorými budeme pracovať: Syr si nakrájame asi na 3-4 mm hrubé plátky alebo kocky. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Ak chceme použiť aj feferónku, nakrájame ju úplne na jemnunko. Kto nemá rád pikantné, nemusí aj tak je to lahôdka. Zálievka: Zmiešame si ocot s olejom. Ja si zmiešavam olivový olej s rastlinným olejom, nakoľko olivový olej má pre nás veľmi výraznú chuť. Kto má rád výraznú chuť olivového oleja, môže použiť len ten. Do octa s olejom pridáme čierne korenie podľa chuti / ja dávam asi 1/2 kávovej lyžičky, ale je to dosť pikantné/ a 1/4 kávovej lyžičky soli. Príprava: Do čistej 7 dcl fľaše začneme ukladať vrstvu červenej cibule, v prípade ak použijete feferónku, cibuľu posypte trochou feferónky. Na vrstvu cibule si dáme vrstvu nakrájaného syra a postup opakujeme až do naplnenia pohára. Celé zalejeme zálievkou. Fľašu dobre zatvoríme 2-3 x otočíme hore hlavou, aby sa zálievka dostala všade :o). Vložíme do chladničky. O 4 dni sa môžeme pustiť do tejto smradľavučkej pochúťky. Treba zjesť do 7 dní, potom je už syr veľmi mazľavý. Podávame s pečivom, alebo čerstvým chlebíkom. VAROVANIE! Po konzumácii tohto jedla sa určite vyhnite spoločnosti! Prajem Vám dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |