končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CHUŤOVKY |
Jednoduchý špenátový quiche (kiš)POTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto, 1 pochúťková smotana, 100g postrúhaného syru, 3 vajíčka, 100g špenátových listov, šunka/slanina/prosciutto (môže ale nemusí byť), 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, muškátový oriešok POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozvaľkáme a vystelieme ním koláčovú formu. Špenátové listy prelejeme horúcov vodou na sítku a necháme odkvapkať. Zmiešame smotanu, syr, vajíčka, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, korenie, jemne osolíme a pridáme postrúhaný muškátový oriešok. Na cesto poukladáme šunku, vyžmýkaný špenát a zalejeme smotanovou zmesou. Dáme piecť na 180C na asi 30minút. Výborný je teplý ale aj studený. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.5.2014, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané celozrnné muffiny s ricottou a syromPOTREBNÉ PRÍSADY 2H celozrnnej múky (ja som použila 1H špaldovej, 1/2H ražnej, 1/2H chlebovej tmavej), 1 a 1/2čl prášku do pečiva, 1čl soľ, 2čl bazalka/pizza korenie, 3 stúrčiky cesnaku, 250g ricotty, 1/2H mlieka+podľa potreby, 1 vajce, 3PL oleja, 120g syru POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame suché ingrediencie zvlášť a mokré zvlášť. Syr sa môže použiť ľubovolný, ja som dala 1 neúdenú parenicu postrúhaná najemno. Obe masy spolu spojíme, miešame len krátko. Plníme formu (netreba košíčky, sú potom chrumkavé) a pečieme na 190C asi 20-25min. Ja som dala do polky aj pokrájané olivy. Vďaka ricotte nie sú muffinky suché. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 20.4.2011, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Grécka špenátová spanakopitaPOTREBNÉ PRÍSADY Phyllo cesto: 1 šálka hladkej múky T650 1 šálka hladke múky špeciál00 3/4 šálky teplej vody 2 PL olivového oleja 1/2čl soli Náplň: Mrazený špenát Feta jarná cibuľka (môže sa pridať aj ricotta, vajíčko) POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto vymiešame elektrickým šľahačom hladké cesto. Cesto 100x hodíme o pracovnú dosku a potom prikryjeme teplým hrncom na 30minút. Na stôl si prestrieme obrus, jemne poprášime múkou. Cesto položíme do stredu a valčekom trochu rozvaľkáme. Potom používame ruky, ktorými od stredu vyťahujeme cesto ku krajom-je to jednoduché a rýchle, robila som to druhýkrát a cesto sa mi podarilo vytiahnuť na celý stôl. (tu je pekná názorná ukážka http://www.youtube.com/watch?v=6ZcXjDMD_y4&feature=player_embedded) Cesto necháme chvíľu postáť, zatiaľ si môžeme pripraviť plnku. Na jarnej cibuľke podusíme špenát, pridáme rozdrvenú fetu. V originál recepte ešte pridávajú riccotu a vajíčko. Z cesta krájame obdĺžniky veľké asi ako hárok papiera. Cesto potrieme olivovým olejom -ak máte rozprašovač, je to jednoduchšie. Preložíme hornú tretinu a potom spodnú, výsledkom je dlhý obdĺžnik. Opäť postriekame olejom. Do rohu dáme plnku a preložíme roh. Viac v obrázkoch. Trojuholníčky potrieme olejom a dáme piecť na 180C na 20-25min. Jednoduchší spôsob je použiť zapekaciu misu, do ktorej dáme asi 6 plátkov cesta, každé potreté olejom. Potom plnka a opať 6 plátkov. Potriet olejom a ostrým nožom nakrojiť hornú vrstvu cesta. Upiecť na 180C asi 40 minút a po vychladnutí nakrájať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (19) posledné: 30.9.2011, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |