končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CHUŤOVKY |
Bryndzový quichePOTREBNÉ PRÍSADY Toto je recept p. Magálovej ja som bryndzu vymenila za mascarpone.**** 200 g špaldovej múky 40 g hladkej múky 125 g studeného masla soľ 3-5 PL vody drvená rasca Na plnku: 1 menšia brokolica 200 g bryndze 200 g kyslej smotany 2 vajcia 2 hrste orechov 100 g údenej slaninky*** POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiešame , vodu pridávame podľa potreby tak, aby vzniklo hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke. Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode a nakrájame. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme. Plnku pripravíme tak , že zmiešame bryndzu so smotanou a vmiešame celé vajcia. Cesto vyvaľkáme a vložíme do formy . Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry približne na 10 min. Po predpečení cesto vyberieme a posypeme polovicou posekaných orechov, opečenou slaninkou a poukladáme brokolicu. Zalejeme bryndzovou plnkou a pečieme ešte asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení posypeme nasekanými orechmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej múky, 2 lyžičky soli, 150g bravčovej masti, 1 Palmarin, 120g masla, 2 kyslé smotany, 1 šľahačka, 1 vajce , kvasnice POSTUP PRÍPRAVY Zo šľahačky kvasníc vajíčka zamiešame kvások. Dobre zamiešame múku,tuky , kvások. Nič netreba pridať. Spracuje sa to. Necháme 24 hod v chladničke stáť. Rozdelíme na polovičky, jednu dáme zatiaľ naspäť do chladničky a druhú rozvaľkáme na hrúbka 2cm. Vykrajujeme a pri kladení na plech otáčame spodom na vrch. Pečieme na180℃ asi 20min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Ruské praclíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 225 g mrazeného lístkového cesta Tmavé cesto:125 g pšeničnej múky 1 lyžička prášku do pečiva 25 g kakaa 75 g mäkkého masla alebo margarínu 1 bielok 80 g cukru 1 balenie vanilkového cukru Na potretie: 1 žĺtok 1 polievková lyžica mlieka 50 g mandlí Práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Nestíhala som piecť Prvý plech zmizol rýchlosťou blesku. Ak robíme z celého listového cesta treba dvojnásobnú dávku tmavého cesta. rozmraziť: lístkového cesto. Vypracujeme tmavé cesto. Zmiešame múku s práškom a kakao v misy. Potom pridáme ostatné suroviny. Dáme cesto do plastovej fólie na 30 minút do chladničky. Predhrejeme rúru.Elektrická rúra: cca 220 ° C Horúci vzduch: cca 200 ° CZ lístkového cesta vyvaľkáme obdĺžnika (36 x 25 cm ).Hnedé cesto vyvaľkáme do obdĺžnika (25 x 18 cm). Uložíme na jednu polku listového cesta a preložíme na polovicu trocha pritlačíme Obdĺžnik pokrájame na 16 pásikov 2 cm hrubých Každý prúžok obrátime proti sebe, takže vznikne" šnúra" Môžeme tvarovať na praclík slučku, srdce alebo kruh . Potrieme vaječným žĺtok s mliekom a po sypeme mandľami. Pečieme asi 10 min Pred podávaním po sypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |