. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

Ivana Š. (ivusik) ID 886
.
mimibazar.sk/ivusik
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.9.2005
Naposledy: 8.10.2021 16:21
Aktualizácia: 26.12.2020 18:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 196
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

ZAVÁRANINY

Nevarený džem z čiernych ríbezlí



POTREBNÉ PRÍSADY

čierne ríbezle, kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Tento džem robím každý rok, keď je dostatok čiernych ríbezlí a je super. Keďže sa nevarí, sú v ňom zachované všetky vitamíny, najmä vitamín C. Príprava je veľmi jednoduchá. Umyté ríbezle pomelieme alebo poriadne rozmixujeme a zmiešame s kryštálovým cukrom. Koľko ríbezlí, toľko cukru. Necháme postáť 24 hodín kým sa cukor nerozpustí a zakaždým, keď idem okolo, tak ich premiešam. Plním do suchých pohárov, navrchu ešte posypem cukrom a zaviečkujem. Viečka zvyknem vyvariť a prepláchnuť rumom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (12) posledné: 17.6.2014, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo bez varenia



POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, rajčiny, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Možno zavárate lečo tiež týmto spôsobom, ale pre mňa to bolo niečo nové a super.
Ja keď sterilizujem lečo, dávam dávku napr. 6kg paprík, 4kg rajčín (ale väčšinou 10kg a 7,5kg).
Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať.
Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja (kto nechce, nemusí), zatvoríme a dáme sterilizovať. Po vybratí otočiť hore dnom.
Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2020, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Znojemské uhorky



POTREBNÉ PRÍSADY

3/4 dl octu, 1čl soli, 2 čl cukru, 4 guľky celé korenie, 2 guľky nové korenie, zelenina ( mrkva, cibuľa, kôpor...) a samozrejme uhorky.

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady sú na jeden pohár. Na spodok pohára poukladáme na kolieska nakrájanú mrkvu, cibuľu a kôpor + soľ, cukor, korenia, poukladáme natesno uhorky, zalejeme octom a pohár doplníme doplna studenou vodou.
Zavičkujeme a dáme sterilizovať. Ja sterilizujem v rúre pri 160 asi 40 minút. Počítam od vloženia pohárov do studenej rúry. Alebo keď vidím že voda v pohároch už vrie, ihneď vyberám, otočím hore dnom a zakryjem dekou. Je to rýchly spôsob a najma vtedy super, ked uhorečky z vlastného pestovania dozrievajú postupne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.7.2014, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čalamáda - nesterilizovaná



POTREBNÉ PRÍSADY

7 kg rezanej kapusty, 1 kg cibule, 4 ks jemne nastrúhanej mrkvy, 1,5 kg papriky - najlepšie zelenú aj červenú,2 ks deko, 1 lyžička pyrosiričitanu draselného ( borken - dostať kúpiť v záhradníckych potrebách),0,5 kg kryštálového cukru, 1 l octu

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky nastrúhané suroviny zalejeme nálevom - ocot, cukor,deko - prevarené a vychladnuté + borken a poriadne premiešame.
Po pol hodine premiešame znova a necháme stáť do druhého dňa.
Na druhý deň preložiť do fliaš alebo do súdka na kapustu.
Potom už môžeme konzumovať. Tento šalát chutí stále ako keby bol čerstvo urobený.
Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 12.11.2023, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu