končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
ZAVÁRANINY |
Nevarený džem z čiernych ríbezlíPOTREBNÉ PRÍSADY čierne ríbezle, kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY Tento džem robím každý rok, keď je dostatok čiernych ríbezlí a je super. Keďže sa nevarí, sú v ňom zachované všetky vitamíny, najmä vitamín C. Príprava je veľmi jednoduchá. Umyté ríbezle pomelieme alebo poriadne rozmixujeme a zmiešame s kryštálovým cukrom. Koľko ríbezlí, toľko cukru. Necháme postáť 24 hodín kým sa cukor nerozpustí a zakaždým, keď idem okolo, tak ich premiešam. Plním do suchých pohárov, navrchu ešte posypem cukrom a zaviečkujem. Viečka zvyknem vyvariť a prepláchnuť rumom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (12) posledné: 17.6.2014, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo bez vareniaPOTREBNÉ PRÍSADY paprika, rajčiny, soľ POSTUP PRÍPRAVY Možno zavárate lečo tiež týmto spôsobom, ale pre mňa to bolo niečo nové a super. Ja keď sterilizujem lečo, dávam dávku napr. 6kg paprík, 4kg rajčín (ale väčšinou 10kg a 7,5kg). Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať. Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja (kto nechce, nemusí), zatvoríme a dáme sterilizovať. Po vybratí otočiť hore dnom. Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2020, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Znojemské uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3/4 dl octu, 1čl soli, 2 čl cukru, 4 guľky celé korenie, 2 guľky nové korenie, zelenina ( mrkva, cibuľa, kôpor...) a samozrejme uhorky. POSTUP PRÍPRAVY Prísady sú na jeden pohár. Na spodok pohára poukladáme na kolieska nakrájanú mrkvu, cibuľu a kôpor + soľ, cukor, korenia, poukladáme natesno uhorky, zalejeme octom a pohár doplníme doplna studenou vodou. Zavičkujeme a dáme sterilizovať. Ja sterilizujem v rúre pri 160 asi 40 minút. Počítam od vloženia pohárov do studenej rúry. Alebo keď vidím že voda v pohároch už vrie, ihneď vyberám, otočím hore dnom a zakryjem dekou. Je to rýchly spôsob a najma vtedy super, ked uhorečky z vlastného pestovania dozrievajú postupne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.7.2014, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čalamáda - nesterilizovanáPOTREBNÉ PRÍSADY 7 kg rezanej kapusty, 1 kg cibule, 4 ks jemne nastrúhanej mrkvy, 1,5 kg papriky - najlepšie zelenú aj červenú,2 ks deko, 1 lyžička pyrosiričitanu draselného ( borken - dostať kúpiť v záhradníckych potrebách),0,5 kg kryštálového cukru, 1 l octu POSTUP PRÍPRAVY Všetky nastrúhané suroviny zalejeme nálevom - ocot, cukor,deko - prevarené a vychladnuté + borken a poriadne premiešame. Po pol hodine premiešame znova a necháme stáť do druhého dňa. Na druhý deň preložiť do fliaš alebo do súdka na kapustu. Potom už môžeme konzumovať. Tento šalát chutí stále ako keby bol čerstvo urobený. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 12.11.2023, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |