končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
ZAVÁRANINY |
Slivkový lekvár z rúry 1****POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg slieviek, 250g kryštálového cukru, trošku šokrice mletej, 20 ml slivkového likéru alebo rumu POSTUP PRÍPRAVY Neuveriteľne dobrý a rýchly lekvár zo slieviek. Neoľutujete, ke´d si ho urobíte. Naša záhrada zíva prázdnotou, lebo nam všetko pomrzlo a potom obil ľadovec..... tak čakám, kým klesnú ceny ovocia. Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, prerežeme napoly a odkôstkujeme. Dáme do väčšieho pekáča, posypeme cukrom, škoricou a premiešame. Za častého miešania pečieme pri teplote 180 stupňov na druhej polohe mriežky približne dve hodiny. Horúci slivkový lekvár premiešame s likérom alebo rumom, nalejeme do pohárov, zatvoríme, na päť minút postavíme hore dnom, na viečko a necháme vychladnúť. Skladujeme na suchom, tmavom mieste. Lekvár vydrží najmenej štvrť roka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 2.8.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Pikantný brusnicový kompót z ríbezlíPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ríbezlí, 700g cukru, 1/8 litra rumu, 1-2 kusy klinčekov, citrónová šťava, mletá škorica POSTUP PRÍPRAVY 1. Očistené ríbezle vložíme do hlbšieho pekáča. 2. Posypeme roztlčenými klinčekmi, škoricou a pokvapkáme citrónovou šťavou. 3. Posypeme cukrom a necháme v stredne vyhriatej rúre rozdusiť. 4. Keď sú rozvarené vyberieme a premiešame s rumom. 5. Horúce plníme do malých pohárov a ihneď uzatvoríme. 6. Uložíme vrchom dole. Takto upravené ríbezle majú v kuchyni všestranné využite. Neodmysliteľne patria k sviečkovekj omáčke a k zverine. Vynakajúcu chuť sviečkovej dodáme rozvarením jednej lyžice brusníc v nej . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 8.7.2011, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Ríbezle na spôsob brusníc 1*POTREBNÉ PRÍSADY 1kg ríbezlí, 600g cukru, 1/2 lyžičky mletej šorice, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 2 lyžice rumu, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Očistené ríbezle vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, rum a na miernom ohni 10 minút povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a ešte teplý kompót nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme. Obrátime hore vrchom a necháme vychladiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 8.8.2013, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sladko-kyslé uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 10 skiel: Nálev: 16dcl vody, 4 dcl octu, 20dkg cukru, 2 lyžice soli, trošku celého čierneho korenia, uhorky nakladačky, mrkva, cesnak, cibuľa, kôpor, chren, feferón, celé korenie, nové korenie POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie na nálev spojíme a varíme 5 minút. Sklá umyjeme v horúcej vode. Na spodok skla dáme cibuľu, koliesko mrkvy, cesnak, kôpor, poprípade feferón a chren. Na tesno uložíme uhorky, zalejeme horúcim nálevom, hodíme nové korenie a dáme sterilizovať. Po vybratí prevratíme vrchom dole a zabalíme do utierok. Po prechadení obrátime a skontrolujeme,či dobre chytili..... bude aj foto, ale neskôr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.7.2007, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |