končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná cvikla ála KvetinkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 10 kg predvarenej nastrúhanej cvikly, 1 kg cukru, 0,80 - 1 l octu (podľa chuti, či chceme kyslejšiu), 1 celý balíček rasce, 1 PL anýzu, 1 PL feniklu, 10 gulôčiek celého čierneho korenia, 1 feferónka (tiež podľa chuti) 3-4 PL soli, cca 2 litre vody, 1 prípravok proti plesni POSTUP PRÍPRAVY Predvarenú cvilku postrúhame na pásiky, alebo na iné "útvary" podľa ľubovôle. Vychladnutú cviklu zasypeme 1 kg cukru, prípravkom proti plesni, zalejeme octom, posolíme a dobre premiešame. Dáme si uvariť do 2 litrov vody všetky koreniny (rasca, fenikel, anýz, č.korenie, feferónka). Nálev v hrnci necháme cca 5 minút povrieť. Potom ho necháme trošku vychladnúť a precedíme do cvikly. Tak nebudeme musieť pri jedení dávať pozor, či neprehryzneme korenie, ja osobne to neznášam. Cviklu s nálevom dobre premiešame, necháme "užrať", ja som to dala na noc do chladničky. Potom plníme do pohárov a sterilizujeme cca 1 hodinu. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |