Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
POTREBNÉ PRÍSADY
práškový cukor, sušené mlieko, kokosová múčka, salko
POSTUP PRÍPRAVY
25 dkg práškový cukor 10 dkg sušené mlieko 1 balíček strúhaný kokos (250 g) 1 salko (to z lidlu je lepšie) Všetky prísady spolu zmiešame, rozdelíme na tri časti - alebo podľa toho aké chceme ovocie, zafarbíme si jednotlivé hmoty a tvarujeme podľa vlastnej fantázie. Prajem dobrú chuť.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (18) posledné: 14.8.2011, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
...vid nizsie...
POSTUP PRÍPRAVY
Piškóta - moja najobľúbenejšia:
Cesto: 250 g práškového cukru 5 vajec 1 vanilínový cukor 1,25 dl oleja Zobraz viac ...
1,25 dl mlieka 300 g polohrubej múky ½ balíčka prášku do pečiva
Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme, Pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme.
Krém: 2 bal. čirej želatiny (ja používam tú s kockami) 100-150 ml vody 6 PL rumu 500 ml smotany na šľahanie 5 bal. vanilínového cukru 1 kg vyšľahaného tvarohu (dostať v Lidly - vo vedierku zn. Pilos) 2 PL cukru - kto chce - ja som nedávala 1 veľký kompót z broskýň, čučoriedky - kto čo má
Vyšľaháme šľahačku - môžeme pridať aj stužovač, vymiešame si tvaroh s vanilinovým cukrom, pripravíme si želatínu podľa návodu - rozpustime ju vo vode a v rume a všetko spolu zmiešame. Prajem dobrú chuť.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
KOMENTÁRE (5) posledné: 21.11.2011, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POTREBNÉ PRÍSADY
...pre inšpiráciu...
POSTUP PRÍPRAVY
...pre prababku na dnešnú oslavu...
POSTUP- vkladam original recept od pani getanky
Vložil(a) gentana, 17. Júl 2009 - 8:39 • Koláče Zobraz viac ...
Porcie 80 Čas prípravy 1 hod. Popis Melóny 250 g masla, 250 g práškového cukru, 200 g sušeného mlieka zmiesime a rozdelíme na dve rovnaké časti. Jedna časť hmoty cca 300 g zostane bielej farby a do druhej časti pridáme červenú potravinársku farbu. Z červenej hmoty urobíme 10 guľôčok, ktoré dáme na 10 minút do mrazničky. Bielu hmotu rozdelíme na 10 častí, rozvaľkáme a oblepíme okolo červenej guličky a opäť dáme na 10 minút do mrazničky. Zelená hmota: 300 g mletých orechov, 300 g práškového cukru, 1 bielok a zelenú potravinárskej farbu zmiesime, rozdelíme na 10 rovnakých častí, rozvaľkáme a dobre prilepíme na bielu guľku. Obalíme v jemnom kryštálovom cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minút. Potom každú guľku pokrájame na 8 časti a rozpustenou horkou čokoládou pomocou špáradla alebo mikroténového sáčka, v ktorom sme rozpustili v mikrovlnke čokoládu, urobíme zrniečka. Môžeme urobiť aj kokosové melóny z: 250 g kokosu, 1 Salka, 100 g sušeného mlieka a 150 g práškového cukru. Postup je taký istý ako pri orechových melónoch.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (13) posledné: 31.8.2009, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POTREBNÉ PRÍSADY
Recept je urobeny podla KatarinyD ID 10237, ja som pridala cucoriedkovy kompot a cokoladu z vianocnych ozdob, pre mna boli trosku prisladke
POSTUP PRÍPRAVY
Muffiny pre lenivé maminy[20.8.2007]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 8 polievkových lyžíc oleja, 1 väčšie vajce, 150g smotany(resp. mlieka, cmaru bieleho jogurtu) a drobné ovocie ( ja dávam alternatívne posekanú študentskú pečať, včera som robila s nasekanými broskyňami)
Zobraz viac ...
POSTUP PŘÍPRAVY
tak ideme na to: vyšľaháme 1 celé vajce potom pridáme práškový cukor a vanilkový cukor, olej a smotanu a spolu premiešame následne pridáme múku a prášok do pečiva a opäť zamiešame nakoniec nasypeme pripravené na drobno nasekané ovocie, alebo cokoládu, oriešky, horzienka....na čo máte teda chuť..:-) pripravíme si košíčky na muffinky ja používam ako perfektný zlepšovák hlinikove nádobky z malých paštét, hoci mám aj silikónové formy, toto sa mi osvedčilo a upečú sa nádherne muffins - také jednohubky..:-) takže do nádobiek dáme po 1 košíčku. pripravené cesto dávame tak do 2/3 košíčka.. Nahrejeme si rúru na 180 stupnov (teplovzdušnú na 160) a pečieme cca 20-25 minút no a nakoniec keď vychladnú, povyberáme ich z nádobiek a pocukrujeme..:-) a nakoniec DEGUSTUJEME..:-)
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (1) posledné: 25.9.2009, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POTREBNÉ PRÍSADY
Broskyne sú urobene podla pani Lucie U ID 15616
Medový krémeš podľa pani Jany A ID 54349
Viedensky zákusok - podla mojej dobrej priateľky MARIKY
Myšky
POSTUP PRÍPRAVY
Amarettové potvorky - Myšky
Vložil(a) meggie, 29. Január 2009 - 18:41 • Iné Porcie 0 Čas prípravy 1 hod. Zobraz viac ...
Popis Malé myšičky. Obrázok mám v galérii Ingrediencie • 200g piškót • 80g cukru • 4pl vody • 3pl amaretta • 60g marmelády • 5og mletých orechov • 50g hrozienok • plátky mandlí, biela a tmavá čokoládová poleva Inštrukcie V menšom hrnci si zmiešame cukor s vodou a necháme rozpustiť na slabom ohni. Potom pridáme teplotu a povaríme 4 minútky. Do misy si dáme pomleté piškóty, ktoré prelejeme vareným cukrom, pridáme marmeládu, hrozienka namočené v amarette, orechy a premiešame. Pokiaľ to bude riedke, tak pridáme piškóty, Z hmoty vytvarujeme myšičky. Na ušká použijeme plátky mandlí. Takto ih namáčame v bielej čokoláde a dozdobíme tmavou(oči, ušká a chvostík).
Viedenský zákusok
Viedenský zákusok
Cesto: 250 g práškového cukru 4 vajcia 1 vanilínový cukor 1,25 dl oleja 1,25 dl mlieka 300 g polohrubej múky ½ balíčka prášku do pečiva
Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme, Pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme.
Plnka: 0,8 l pomarančového džúsu 2 krémové prášky Zlatý klas 6 PL cukor kryštál
Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu.
Na ozdobu: 2,5 dl džúsu Rum 5 dl šľahačkovej smotany 2 stužovače šľahačky 2 – 3 balíčky dlhých piškót Čokoláda
Potom naň natrieme dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame pomedzi piškóty.
Ja som robila cesto z 5 vajec a na normálny plech (veď si videla).
Prajem Vám dobrú chuť!
Ospravedlnujem sa za oneskorene vlozenie receptov - nakolko ma zmohla chripka Vsetkym vam dakujem za pripevky a uzasne receptiky s ktorymi sa delite.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (15) posledné: 14.2.2009, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POTREBNÉ PRÍSADY
...recept je podla pani meggie...je uvedeny na strane ...torty od mamy...dufam, ze sa pani meggie neurazi, ze som pouzila a vlozila jej recept....
POSTUP PRÍPRAVY
Amarettové potvorky Vložil(a) meggie, 29. Január 2009 - 18:41 • Iné Porcie 0 Čas prípravy 1 hod. Popis Zobraz viac ...
Malé myšičky. Obrázok mám v galérii Ingrediencie • 200g piškót • 80g cukru • 4pl vody • 3pl amaretta • 60g marmelády • 5og mletých orechov • 50g hrozienok • plátky mandlí, biela a tmavá čokoládová poleva Inštrukcie V menšom hrnci si zmiešame cukor s vodou a necháme rozpustiť na slabom ohni. Potom pridáme teplotu a povaríme 4 minútky. Do misy si dáme pomleté piškóty, ktoré prelejeme vareným cukrom, pridáme marmeládu, hrozienka namočené v amarette, orechy a premiešame. Pokiaľ to bude riedke, tak pridáme piškóty, Z hmoty vytvarujeme myšičky. Na ušká použijeme plátky mandlí. Takto ih namáčame v bielej čokoláde a dozdobíme tmavou(oči, ušká a chvostík).
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (8) posledné: 26.7.2011, 16:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |