končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CUKROVINKY |
Veľkonočné kuriatka z horaliekPOTREBNÉ PRÍSADY 3 horalky - úplne podrvené alebo rozmixované, 3PL práškového cukru, 50g pomletých orechov, 50g nastrúhanej nugátovej čokolády (prípadne nutela), 50g rozdrvených piškótov, 80- 100g masla, 2 lyžice kyslého džemu. 1- 2 bochníky marcipánu. Ďakujem mamičkám z CZ mimibazaru za inšpiráciu. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame, dáme vychladiť do chladničky - lepšie sa potom formujú guličky, resp. cesto potom rozvalkáme, formičkami urobíme kuriatka. potom vyvalkáme marcipán - aby sa nelepil posypeme prášk. cukrom. Mne vyšlo z 1 bochníka obaliť 24ks kuriatok, zo zvyšných kuriatok som urobila guličky a hore dala skitlles, ale možu byť i lentilky. Potom som kuriatka ozdobila kúpenými farebnými zdobičkami v tube. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.4.2012, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Orechové kolieska s karamelovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bielky- normálne pri velkosti vajec M- 5, 310 g práškového cukru, 255g pomletých orechov, 35g maizeny- KUKURIČNÝ škrob (zemiakový NIE! zo zemiakového sa tak krásne nezdvihnú), 40g nastrúhanej tmavej čokolády. Plnka- uvarené salko- 3h+,250g masla, Prípadne sa dá kúpiť aj už uvarené salko - mám vyskúšané- je tuhé- kuk foto. Varené salko vyšlaháme s maslom- dáme na 1/2 hod do chladničky- lepšie sa manipuluje so stuhnutejším krémom. Krém môžte dať aj iný, napr. parížsky, čokoládový,... POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov a práškového cukru vyšlaháme cca 20 min TUHÝ sneh- tuhý je vtedy keď namočíte prst do vyšľahaného snehu a zdvihnete ho hore, sneh zostane nahore, nebude sa nakláňať dole, potom pridáme orechy, škrob a nastrúhanú čokoládu a všetko ešte vyšlaháme. Cesto dáme do sáčiku a striekame na pečiaci papier- urobíme kolieska trošku väčšie od 2€- pozor ešte sa pri pečení zväčšia. z tohto množstva mi ich vyšlo 90- 100ks- čiže po zlepení 40-50ks . Po vychladnutí polovicu koliesok polejeme čokoládou. Pečieme na 125° cca 20min, pri vyššej teplote môžu praskať. Plnka: uvaríme salko- ccaa 3h- najlepšie deň vopred, potom ho zmiešame s maslom a spojíme ním 2 kolieska. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 2.1.2014, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Hríbiky na oslavu, k Veľkej Noci, na Vianoce...POTREBNÉ PRÍSADY Na hlavičky hríbikov: polovica krabice BB pudingu, 1 žĺtok, 135g prášk. cukru, 125g palmarínu, 1-1,5 ČL pomletej kávy- podľa chuti, Stopky hríbikov: 2x 175g marcipánu - polvajíčka marcipánu olúpeme z čokolády- tú môžeme zjesť, môžete použiť aj inú marcipánová hmota, ale táto obliata čokoládou je chuťovo najlepšia. Pri príprave vám môžu pomáhať aj deti !!! POSTUP PRÍPRAVY Z tohto množstva urobíte BEZ UJEDANIA marcipánu a hmoty na hríbiky cca 50-60ks hríbikov (tento x mi vyšlo 55)- záleží od veľkosti. Najskôr si urobíme hmotu na hlavičky- všetky prísady zmiešame a dáme na 30min -1h do chladničky, bude sa z nej potom lepšie tvarovať.Potom olúpeme marcipánové polvajce z čokolády prstami (spodok orežieme nožom) a urobíme stopky hríbikov.Po miernom schladení hmoty urobíme rovnaký počet guličiek ako stopiek. Každú guličku potom doslova HODÍME ! o dosku- urobí sa hlavička, do spodnej strany urobíme dierku na stopku s vareškou, habarkou,... a hneď nasadíme na stopku. Hlavička drží aj bez prilepovania bielkom. Skladujte v chladničke (kvôli žĺtku). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.4.2011, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |