. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Miroslava M. (nofretete28) ID 252619
Oblasť: Námestovo
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.9.2012
Naposledy: 12.4.2020 0:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

CUKROVINKY

Kokosová saláma z roku 1973



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g strúhaného kokosu, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 1 bielok, 100 g čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Na doske zmiešať kokos, cukor, maslo a bielok. Rozdeliť na 2 rovnaké diely, do jednej polovice nastrúhať na jemno čokoládu. Obe cestá vyvaľkať na doske ktorú pocukrujeme práškovým cukrom. Ja som vaľkala na potravinovej fólii, lebo kokos už nie je to čo býval, keď to robievala moja mamka. Dnes je strašne suchý. Na tmavé cesto položiť svetlé, opatrne zrolovať a nechať stuhnúť v chlade.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.9.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tenderky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 3 lyžice kryštálového cukru, 3 lyžice vody, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 100 g čokolády na varenie, 100 g rastlinného tuku. Na krém: 3 lyžice masla, 3-4 lyžice nutely, 1 lyžička rumu, mandle, mleté orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doň cukor, vodu, žĺtky a múku premiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyslaný (až po okraj) pomastným a pomúčeným papierom na pečenie a upečieme. Ešte teplé cesto pomocou papiera zvinieme.
Pripravíme si krém:
Maslo, Nutelu a rum vyšľaháme a podľa chuti pridáme na jemno posekané mandle. Vychladnuté cesto rozvinieme a natrieme krémom.
Papier odstránime, cesto znovu zvinieme do rolády a povrch natenko tiež natrieme krémom.

Roládu pokrájame na plátky 1,5 až 2 cm hrubé. Z tuku a polámanej čokolády vymiešame vo vodnom kúpeli polevu a plátky do nej postupne namáčame. Každý kúsok ozdobíme olúpanou mandľou, prípadne aj posypeme mletými orechmi. (Ja som posýpala len orechmi, lebo vnútri plnky sú sekané mandle). Tenderky necháme na mriežke stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2012, 23:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu