končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CUKROVINKY |
Kokosová saláma z roku 1973POTREBNÉ PRÍSADY 250 g strúhaného kokosu, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 1 bielok, 100 g čokolády POSTUP PRÍPRAVY Na doske zmiešať kokos, cukor, maslo a bielok. Rozdeliť na 2 rovnaké diely, do jednej polovice nastrúhať na jemno čokoládu. Obe cestá vyvaľkať na doske ktorú pocukrujeme práškovým cukrom. Ja som vaľkala na potravinovej fólii, lebo kokos už nie je to čo býval, keď to robievala moja mamka. Dnes je strašne suchý. Na tmavé cesto položiť svetlé, opatrne zrolovať a nechať stuhnúť v chlade. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 12.9.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
TenderkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 3 lyžice kryštálového cukru, 3 lyžice vody, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 100 g čokolády na varenie, 100 g rastlinného tuku. Na krém: 3 lyžice masla, 3-4 lyžice nutely, 1 lyžička rumu, mandle, mleté orechy POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doň cukor, vodu, žĺtky a múku premiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyslaný (až po okraj) pomastným a pomúčeným papierom na pečenie a upečieme. Ešte teplé cesto pomocou papiera zvinieme. Pripravíme si krém: Maslo, Nutelu a rum vyšľaháme a podľa chuti pridáme na jemno posekané mandle. Vychladnuté cesto rozvinieme a natrieme krémom. Papier odstránime, cesto znovu zvinieme do rolády a povrch natenko tiež natrieme krémom. Roládu pokrájame na plátky 1,5 až 2 cm hrubé. Z tuku a polámanej čokolády vymiešame vo vodnom kúpeli polevu a plátky do nej postupne namáčame. Každý kúsok ozdobíme olúpanou mandľou, prípadne aj posypeme mletými orechmi. (Ja som posýpala len orechmi, lebo vnútri plnky sú sekané mandle). Tenderky necháme na mriežke stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2012, 23:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |