končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
CUKROVINKY |
Jahodové tartaletkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Chrumkavý košíček, kyselkavá jahodová plnka a sladká jahodová ganache - harmónia chutí. POSTUP PRÍPRAVY Recept nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/06/jahodove-tartaletky.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jahodové makrónkyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Presný postup nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/06/jahodove-makronky.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládové makrónky s malinovou ganachePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mleté mandle, bielka, kakao, cukor, ... POSTUP PRÍPRAVY Presný postup nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/01/cokoladove-makronky.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Citrónové makrónkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mandľová múka, práškový a krupicový cukor, bielky, potravinárska farba POSTUP PRÍPRAVY Recept, postup a moje postrehy nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2019/05/makronky-jednoduchy-recept.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Makrónky - jednoduchý receptPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mandľová múka, práškový a krupicový cukor, bielky POSTUP PRÍPRAVY Recept aj s postupom a mojimi postrehmi nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2019/05/makronky-jednoduchy-recept.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Punčové mini tortičkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY piškótové cesto, punčovina, poleva ... presný postup mám na svojom blogu : https://svetnatanieri.blogspot.com/search?q=pun%C4%8Dov%C3%A9+mini+torti%C4%8Dky+II ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.8.2018, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
RED VELVET CRINKLESPOTREBNÉ PRÍSADY Na cca 20 - 30 kusov (podľa veľkosti) potrebujeme : 1 väčšie vajce 75 g povoleného masla 175 g hnedý cukor 100 g krémový neochutený syr (Mascarpone, Philadelphia, Lučina) 240 g hladká múka (preosiata) 10 g kakao (preosiate) 3 g prášok do pečiva (preosiaty) červené potravinárske farbivo (ja som použila práškové, cca 1/2 ČL) práškový cukor na obalenie POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme, postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes a potravinársku farbu. Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie - medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175°C. Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
MATCHA MAKRÓNKY plnené čokoládovo-pepermintovou ganachePOTREBNÉ PRÍSADY Na 32 kusov kompletných makróniek potrebujeme : na korpus - 190 g práškový cukor, 155 g mandľová múkarn1 kopcovitá PL Matcha prášok, 120 g bielky (ideálne nie z úplne čerstvých vajíčok, lepšie sa šľahajú a držia),rn95 g krupicový cukor, pár kvapiek citrónová šťava ... na náplň - 180 ml smotana na šľahanie, 90 g čokoláda a 70 g After Eight čokoláda (alebo 165 g čokoláda s vyšším percentom kakaa (aspoň 65 %), 45g maslo izbovej teploty POSTUP PRÍPRAVY Pekáče vyložíme papierom na pečenie, alebo použijeme podložku na makrónky Ja robím na podložke (jednotlivé kolieska jemne prstom potriem olejom), kto má pevnú ruku a dobré oko tak si vystačí aj bez podložky, ale moje kolieska bez podložky boli každé inej veľkosti . Mandľovú múku s tretinou práškového cukru premixujeme pár pulzami aby sa múka zjemnila, pridáme zvyšný práškový cukor, Matcha prášok, premiešame a 2-3x preosejeme cez jemné sito (ja asi nemám až také jemné, cesto nebolo úplne hladké).rnBielky šľaháme do hustej peny asi 1,5 minúty, pridáme krupicový cukor a vyšľaháme do hustej peny, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a šľaháme až pokiaľ nemá sneh tuhé a lesklé špičky.rnDo snehu ručne jemne postupne (asi na 3x) zapracujeme suchú zmes. Mala by nám vzniknúť hustá lesklá hmota, ktorá husto steká zo stierky či varešky. Na povrchu by sa mala vytvoriť stuha, ktorá s cestom splynie asi za 20 sekúnd.rnHmotu dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a na pekáč alebo na podložku robíme kolieska s priemerom asi 4 cm (ja ešte nemám v oku koľko cesta treba dať, preto som dopĺňala a povrch nemám preto äplne hladký). Plechy pár krát buchneme o stôl aby sme zničili prípadné vzduchové bublinky v ceste. Plechy necháme stáť cca 25 - 30 minút, aby povrch koláčikov zaschol (na dotyk nesmie lepiť).rnPečieme v rúre vyhriatej na 150°C na druhej úrovni od vrchu rúry cca 13-14 minút, v polovici pečenia otočíme pekáč. Po upečení necháme čiastočne vychladnúť na pekáči (podložke) a dáme dolu (správne dopečené pôjdu úplne ľahko).rnNa náplň zahrejeme smotanu, dáme dolu z ohňa, pridáme posekanú čokoládu, minútku necháme stáť, pridáme maslo a vyšľaháme na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu - ja som mala hmotu ešte dosť tekutú, tak som ju dala asi na pol hodinuku do chladničky.rnPomocou cukrárskeho vrecúška (ja som využila mikroténové vrecko z ktorého som odstrihla rožtek) naplníme a spojíme korpusy. Pred podávaním necháme 24 hodín odležať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke - budú potom vo vnútri mäkké a zvonku chrumkavé. Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jablkové hranolky z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto, 3 jablká, 1 PL hnedého cukru, 1/2 ČL škorice alebo korenia na jablkový závin POSTUP PRÍPRAVY ... super recept z internetu ... jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, ochutíme cukrom a škoricou a na troche vody udusíme do mäkka - trvá to cca 10 minút - následne ich rozmixujeme ponorným mixérom ... lístkové cesto vyvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), polovicu potrieme jablkovou zmesou, preložíme druhú polovicu, jemne pritlačíme, ostrým nožom krájame tenké pásiky - hranolky - dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 210°C na strednej mriežke cca 10 minút - pokiaľ ne sú hranolky do zlata upečené ... môžeme posypať práškovým či škoricovým cukrom ... sú perfektné ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2015, 23:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Super rýchle orechové mini slimáčiky z lístkového cesta ... výbornééééééééPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, mleté vlašské orechy, 1 vajíčko alebo slivkový alebo iný lekvár, škorica, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY ... super rýchly a super chutný recept ... lístkové cesto rozvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo slivkovým či iným lekvárom, jemne posypeme mletými orechmi aby sa nám cesto úplne nezlepilo a zrolujeme - slimáčiky by nemali mať priemer väčší ako 3 cm ... pokrájame na cca 1,5 cm široké slimáčiky, jednu stranu potrieme rozšľahaným vajíčkom a namočíme do mletých orechov (môžeme ich ochutiť napr škoricou) ... nenatretou stranou (orechmi nahor) ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie ... pečieme v rúre vyhriatej na 210°C cca 15-20 minút - pokiaľ nie sú slimáčiky do zlatista upečené ... poprášime práškovým cukrom ... slimáčiky sú výborné - ja som skúšala oboje - aj s vajíčkom aj s lekvárom a oboje sú super ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.11.2015, 10:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |