. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

CUKROVINKY

Jahodové tartaletky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Chrumkavý košíček, kyselkavá jahodová plnka a sladká jahodová ganache - harmónia chutí.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/06/jahodove-tartaletky.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Jahodové makrónky


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Presný postup nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/06/jahodove-makronky.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové makrónky s malinovou ganache


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mandle, bielka, kakao, cukor, ...

POSTUP PRÍPRAVY

Presný postup nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/01/cokoladove-makronky.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Citrónové makrónky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mandľová múka, práškový a krupicový cukor, bielky, potravinárska farba

POSTUP PRÍPRAVY

Recept, postup a moje postrehy nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2019/05/makronky-jednoduchy-recept.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Makrónky - jednoduchý recept


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mandľová múka, práškový a krupicový cukor, bielky

POSTUP PRÍPRAVY

Recept aj s postupom a mojimi postrehmi nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2019/05/makronky-jednoduchy-recept.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Punčové mini tortičky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piškótové cesto, punčovina, poleva ... presný postup mám na svojom blogu : https://svetnatanieri.blogspot.com/search?q=pun%C4%8Dov%C3%A9+mini+torti%C4%8Dky+II

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.8.2018, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

RED VELVET CRINKLES



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 20 - 30 kusov (podľa veľkosti) potrebujeme : 1 väčšie vajce 75 g povoleného masla 175 g hnedý cukor 100 g krémový neochutený syr (Mascarpone, Philadelphia, Lučina) 240 g hladká múka (preosiata) 10 g kakao (preosiate) 3 g prášok do pečiva (preosiaty) červené potravinárske farbivo (ja som použila práškové, cca 1/2 ČL) práškový cukor na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme, postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes a potravinársku farbu. Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie - medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175°C.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

MATCHA MAKRÓNKY plnené čokoládovo-pepermintovou ganache



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 32 kusov kompletných makróniek potrebujeme : na korpus - 190 g práškový cukor, 155 g mandľová múkarn1 kopcovitá PL Matcha prášok, 120 g bielky (ideálne nie z úplne čerstvých vajíčok, lepšie sa šľahajú a držia),rn95 g krupicový cukor, pár kvapiek citrónová šťava ... na náplň - 180 ml smotana na šľahanie, 90 g čokoláda a 70 g After Eight čokoláda (alebo 165 g čokoláda s vyšším percentom kakaa (aspoň 65 %), 45g maslo izbovej teploty

POSTUP PRÍPRAVY

Pekáče vyložíme papierom na pečenie, alebo použijeme podložku na makrónky Ja robím na podložke (jednotlivé kolieska jemne prstom potriem olejom), kto má pevnú ruku a dobré oko tak si vystačí aj bez podložky, ale moje kolieska bez podložky boli každé inej veľkosti . Mandľovú múku s tretinou práškového cukru premixujeme pár pulzami aby sa múka zjemnila, pridáme zvyšný práškový cukor, Matcha prášok, premiešame a 2-3x preosejeme cez jemné sito (ja asi nemám až také jemné, cesto nebolo úplne hladké).rnBielky šľaháme do hustej peny asi 1,5 minúty, pridáme krupicový cukor a vyšľaháme do hustej peny, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a šľaháme až pokiaľ nemá sneh tuhé a lesklé špičky.rnDo snehu ručne jemne postupne (asi na 3x) zapracujeme suchú zmes. Mala by nám vzniknúť hustá lesklá hmota, ktorá husto steká zo stierky či varešky. Na povrchu by sa mala vytvoriť stuha, ktorá s cestom splynie asi za 20 sekúnd.rnHmotu dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a na pekáč alebo na podložku robíme kolieska s priemerom asi 4 cm (ja ešte nemám v oku koľko cesta treba dať, preto som dopĺňala a povrch nemám preto äplne hladký). Plechy pár krát buchneme o stôl aby sme zničili prípadné vzduchové bublinky v ceste. Plechy necháme stáť cca 25 - 30 minút, aby povrch koláčikov zaschol (na dotyk nesmie lepiť).rnPečieme v rúre vyhriatej na 150°C na druhej úrovni od vrchu rúry cca 13-14 minút, v polovici pečenia otočíme pekáč. Po upečení necháme čiastočne vychladnúť na pekáči (podložke) a dáme dolu (správne dopečené pôjdu úplne ľahko).rnNa náplň zahrejeme smotanu, dáme dolu z ohňa, pridáme posekanú čokoládu, minútku necháme stáť, pridáme maslo a vyšľaháme na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu - ja som mala hmotu ešte dosť tekutú, tak som ju dala asi na pol hodinuku do chladničky.rnPomocou cukrárskeho vrecúška (ja som využila mikroténové vrecko z ktorého som odstrihla rožtek) naplníme a spojíme korpusy. Pred podávaním necháme 24 hodín odležať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke - budú potom vo vnútri mäkké a zvonku chrumkavé.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Jablkové hranolky z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto, 3 jablká, 1 PL hnedého cukru, 1/2 ČL škorice alebo korenia na jablkový závin

POSTUP PRÍPRAVY

... super recept z internetu ... jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, ochutíme cukrom a škoricou a na troche vody udusíme do mäkka - trvá to cca 10 minút - následne ich rozmixujeme ponorným mixérom ... lístkové cesto vyvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), polovicu potrieme jablkovou zmesou, preložíme druhú polovicu, jemne pritlačíme, ostrým nožom krájame tenké pásiky - hranolky - dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 210°C na strednej mriežke cca 10 minút - pokiaľ ne sú hranolky do zlata upečené ... môžeme posypať práškovým či škoricovým cukrom ... sú perfektné

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2015, 23:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Super rýchle orechové mini slimáčiky z lístkového cesta ... výbornéééééééé



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto, mleté vlašské orechy, 1 vajíčko alebo slivkový alebo iný lekvár, škorica, práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

... super rýchly a super chutný recept ... lístkové cesto rozvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo slivkovým či iným lekvárom, jemne posypeme mletými orechmi aby sa nám cesto úplne nezlepilo a zrolujeme - slimáčiky by nemali mať priemer väčší ako 3 cm ... pokrájame na cca 1,5 cm široké slimáčiky, jednu stranu potrieme rozšľahaným vajíčkom a namočíme do mletých orechov (môžeme ich ochutiť napr škoricou) ... nenatretou stranou (orechmi nahor) ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie ... pečieme v rúre vyhriatej na 210°C cca 15-20 minút - pokiaľ nie sú slimáčiky do zlatista upečené ... poprášime práškovým cukrom ... slimáčiky sú výborné - ja som skúšala oboje - aj s vajíčkom aj s lekvárom a oboje sú super

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.11.2015, 10:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu