končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
B Á B O V K APOTREBNÉ PRÍSADY - 4 vajcia - 20 dkg polohrubej múky - 20 dkg kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 1/2 kypriaceho prášku - 1,5 dcl vody - 1,5 dcl oleja POSTUP PRÍPRAVY Oddelíme si žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne pridávame žĺtky a stále ručným mixérom šľaháme. Zmiešame si kryštáľový cukor s vanilkovým a pridáme ku žĺtkam a stále šľaháme. Postupne na striedačku pridávame vodu s olejom. Keď je cukor roztopený, vypneme mixér a varechou primiešame do cesta múku s kypriacim práškom. Takto vymiešané cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme ho vo vyhriatej rúre na 180 °C s ohrevom zo spodu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.9.2010, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SLONIA SLZAPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:- 6 žĺtkov- 6 bielkov- 6 poliev. lyžíc práškového cukru- 5 poliev. lyžíc polohrubej múky -PLNKA:- 3 dcl mlieka- 1 Zlatý klas- 1 poliev. lyžica hladkej múky- 2 poliev. lyžice kakaa- 1 Palmarín- 15 dkg práškového cukru- 2 banány - ČOKOLÁDOVÁ POLEVA- cera- čokoláda na varenie POSTUP PRÍPRAVY PRÍPRAVA CESTA: 6 bielkov vyšľaháme spolu so 6 lyžicami práškového cukru na tuhý sneh. Do snehu vmiešame 6 žĺtkov a primiešame 5 lyžíc polohrubej múky. Dobre vyšľahané cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 8 - 10 min. pri teplote 180°C. Upečený plát vyklopíme, papier stiahneme a ešte za horúca pozdĺžne preložíme na polovicu. PRÍPRAVA PLNKY: Zlatý klas uvaríme spolu s múkou v mlieku na hustý krém a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s vychladnutým krémom, pridáme kakao, cukor a všetko spolu dobre vyšľaháme. Upečený a vychladnutý plát opatrne roztvoríme a natrieme krémom ( trochu krému si odložíme aj na povrch zákusku), pozdĺžne do stredu uložíme celé banány a opäť preložíme na polovicu. Povrch zákusku potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou. Hotový zákusok necháme v chladničke stuhnúť a krájame na rezy. Je mňam, mňam. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.4.2012, 11:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KOLÁČ Z JABĹKPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: - 5 žĺtkov - 5 PL vlažnej vody - 150g práškového cukru - 150g polohrubej múky - sneh z 5 bielkov PLNKA I. - 900 g očistených nastrúhaných jabĺk - 1 škoricový cukor - 1 vanilkový cukor PLNKA II. - 200g práškového cukru - 200g Palmarínu - 1 Zlatý klas -1/2 l mlieka, Čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Plech si vyložíme alobalom, na ktorý dáme plnku I.(nastrúhané jablka, posypané škoricovým a vanilkový cukrom). Na jablka vylejeme vymiešané piškótové cesto (v miske si vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, do ktorého pridáme žĺtky a vodu. Dobre vyšľaháme a nakoniec pridáme múku.) a dáme to do rúry upecť. Keď je piškóta upečená pekne do ružova, tak koláč vytiahneme z rúry a obrátime tak, aby piškóta bola dolu a alobal hore. Alobal pomaly stiahneme dolu, jablka necháme vychladnúť a povrch natrieme plnkou II. (z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustejší krém, necháme ho vychladnúť a potom ho vymiešame s Palmarínom a práškovým cukrom.) Nakoniec na povrch nastrúhame čokoládu. Je fakt výborný. Treba ho vyskúšať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JABLKOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY - 700g očistených nastrúhaných jabĺk (na menšom strúhadle)- 300g kryštálového cukru- 300g polohrubej múky- 2 dcl oleja- 3 celé vajcia- 1 vanilkový cukor- 1 poliev. lyžica sódy bicarbóny- lekvár podľa vlastného výberu- čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny okrem nastrúhaných jabĺk si dáme do misky a spolu vymiešame- vznikne tuhá hmota, do ktorej pridáme jablka a všetko spolu dobre premiešame. Vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C , až kým nieje koláč hnedý. Na vychladnutý koláč natrieme lekvár a polejeme ho čokoládovou polevou. Je výborný a šťavnatý. Treba ho vyskúšať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.11.2013, 15:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MEDOVÉ KREMEŠEPOTREBNÉ PRÍSADY Medové pláty - 4 ks, 1 l mlieka, 180 g polohrubej múky, 2 vanilkové cukry, 1 Palmarín, 150 g práškového cukru, rum podľa chuti, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY -Medové pláty - 4 ks - potrieme ich z jednej strany pierkom rumom. -krém - mlieko, polohr. múku a 2 vanilkové cukry uvaríme na kašu, ktorú necháme vychladnúť. - v druhej nádobe si vyšľaháme Palmarín s práškovým cukrom a pridáme trošku rumu podľa chuti - nakoniec zmiešame vychladnutú kašu s vymiešaným maslom a dobre to spolu vymiešame, najlepšie el. mixérom - vymiešaný krém rozdelíme na dve časti a natrieme na 2 medové pláty. Tými druhými dvomi plátmi krém pritlačíme, polejeme vrch čokoládovou polevou a takto urobené kremeše dáme ich do druhého dňa do chladničky stuhnúť. DOBRÚ CHUŤ !. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |