. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Martina G. (merykey) ID 87523
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.3.2009
Naposledy: 14.12.2019 12:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Mufinky podľa LaKiRi ID 96750



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pudingový prášok (ľubovoľná príchuť) doplniť po vrch pohára múkou (polohrubá+hladká celozrnná), 3PL cukru, 1/2 bal. PDP, 1/2 pohára mlieko s acidkom, 1/4 pohára oleja, 1 vajce, 1PL agávový sirup, nakrájaná čokoláda najlepšie taká sladšia, hrozienka, orechy, jablko, drobné ovocie...

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv zmiešame suché prísady, zmiešame s mokrými, pridáme čokoládu a ostatné prísady, a nalejeme do mufinkových formičiek - toto množstvo je asi tak na 10ks. Pečieme 20 min. na 175°C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sacherova torta podľa Martina P. (Mata406)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

100g horkej čokolády, 100g masla, 100g poloh.múky, 80g kryšt.cukru, 3 vajíčka, 1 KL PDP, marhuľový džem na potretie, čokol. poleva, šľahačka, jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Upiecť v mikrolnke na plný výkon asi 5min. Mne sa táto podarila na chate, kde sme vtedy nemali ani sporák, len mikrovlnku a provizórnu kuchyňu a muž nemohol pochopiť odkiaľ sa tam vzal tento super zákusok, v lete s čerstvo nazbieranými jahôdkami to bola jedna báseň :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moja prvá marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

100g hery, 2PL medu, 100g práškového cukru, 1PL sódy bikarbóny, 1čl octu, 2vajcia, 500g hladkej múky, 130g karamelových cukríkov, 900ml mlieka, 3vanilkové pudingy (podla potreby + 3PL polohr.múky), 120g masla, 50g mletých vlašských orechov.

POSTUP PRÍPRAVY

Heru, med a cukor zohrejeme, pridáme ocot a sódu a za stáleho miešania primiešavame celé vajcia (pozor nespraviť praženicu ako ja dnes!), odstaviť a do teplého zamiešať múku. Nechať odstáť v teple aj hodinu. Rozdeliť na 8 častí (tortová forma), a medzi dvoma mikroténmi rozvaľkať teplé cesto na tenúčko (ak cesto vychladlo alebo sa s ním ťažko pracuje - zohriať na 15sek. v mikrovlnke). Pláty postupne pečieme v rúre na 170°C - 4min. Necháme ich vychladnúť. Krém: karamelky rozpustíme zahrievaním s mliekom (asi 100ml) a do rozpustenej zmesi vlejeme zvyšné mlieko zmiešané s pudingami a múkou. Uvaríme hustú kašu, do ešte teplého pridáme 120g masla a zľahka premiešame, nevytvorí sa nám kožka. Uvareným krémom postupne plníme všetky pláty, posledný plát natrieme zvyšným krémom, posypeme mletými orechmi zmiešanými s podrvenými orezkami z cesta a pokvapkáme čokoládou. Dáme do chladu. Výsledná marlenka má hmotnosť 1750g.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkové pité



POTREBNÉ PRÍSADY

400g polohrubej múky, 1PD, štipka soli, 60g cukru, 100g masla, 1vajce, 7jabĺk, škorica, 1PL van.pudingového prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiešame, rozdelíme na 2 časti (1:3). Väčšiu časť rozvaľkáme na plech, jablká nastrúhame a zmiešame so škoricou a puding.práškom. Jablkovú plnku rozložíme na cesto. Zvyšné cesto rozvaľkáme, radielkom pokrájame a poukladáme na cesto krížom-krážom. Pečieme na 180°C-20-25min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

"FANTASTICKÉ A RYCHLÉ ZAMOTANÉ KOLÁČKY" od Jitky z ceskeho mmb


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

TĚSTO: 250ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 2dkg másla, 2 polévkové lžíce oleje, 1 polévková lžíce sádla, 2 polévkové lžíce rumu, 250g polohrubé mouky, 250g hladké mouky (může být i jen 500g polohrubé mouky), 100g cukru, 2 čajové lžičky sušeného droždí, citrónová kůra, 1 vanilkový cukr...asi 1cm silný plátek másla na následné potření rozváleného těsta, 1 vejce na potření PUDINK: 400ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr NA OZDOBU: konzerva mandarinek, ale můžete použít i broskve, švestky...co kdo rád

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=39286

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškovo-maková a hruškovo-tvarohová štrúdľa



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto/kysnuté cesto, hrušky, mak, tvaroh, cukor, vanilkový puding, hrozienka, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Plnky: nastrúhame ošúpané hrušky (príp. aj jabĺčka), prisypeme mak, hrozienka, podľa chuti docukríme (ale našim sladučkým hruškám netreba) a zamiešame. Tvaroh zmiešame s polovicou van. pudingu, pridáme hrozienka a pridáme pár lyžíc cukru. \r\nCesto rozdelíme napoly, vyvaľkáme a natrieme plnkami makovo-hruškovou, a druhú tvarohovou a bohato posypeme zvyšnými čistými nastrúhanými hruškami. Zavinieme. Pri lístkovom ceste sa mi osvedčil spôsob "zavinutia", ktorý som odkukala niekde tu na MMB: vyvaľkané cesto opticky rozdelíme na 3 pozdĺžne pruhy, pričom plnku dávame iba do stredu. Vrchnú aj spodnú časť cesta nožíkom alebo radielkom akoby nakrájame šikmými ťahmi asi v 2cm hrúbke. Tieto pásiky cickacovito poprekladáme na vrchu a upečieme asi 20min 200st. Takto sa mi už nikdy nestane, že by sa v lístkovom ceste všetko pekne neprepieklo. Pred pečením samozrejme potrieme vajíčkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly cheescake



POTREBNÉ PRÍSADY

1bal kakaových bebe sušienok, 50g masla/tuk na pečenie, 2PL kyslej smotany, 250g tvarohu (najlepšie jemný, ale môže byť aj tučný hrudkový), asi 5PL kyslej smotany (podľa konzistencie), cukor podľa chuti a 2PL van. pudingu

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky roztlčieme valčekom, alebo hrnčekom, pridáme rozpustené maslo a kyslú smotanu a zmiešame na kompaktné husté cesto. Vystelieme ním nádobu vhodnú do mikrovlnky (janská misa, alebo silikónová forma). Tvaroh vymiešame so smotanou, pudingom a cukrom a nalejeme na cesto do formy. Dáme "upiecť" do mikrovlnky asi na 10 min. Pichneme špajdlu a keď sa nelepí, máme upečené. Hotovo!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčik s ovocím a drobenkou (inšpir. podľa pammy)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček celozrnnej hl. múky, 1 hrnček detskej krupice, 1/2 hrnčeka cukru, 1/4 hrnčeka oleja, 1 hrnček acidofilneho mlieka, 1 vajce, 1/2 PDP, ovocie: slivky, čerešne, jablka, marhule, drobne ovocie... drobenka: maslo, cukor, múka

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame na cesto, vylejeme na plech vystlany papierom na pečenie, poukladame ovocie, posypeme drobenkou a dame piecť do rúry na 200°C asi na 20 min. Kto chce môže si ho po upečení posypať cukrom. Je ozaj vynikajúci a hlavne veľmi rýchly.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moravské koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

400g múky (polohrubá, celozrnná hladká, pohánková hladká), 200ml mlieka, 100g hery, 30g droždia, cukor, štipka soli\r\nmaková plnka: mak, mlieko, maslo, cukor, hrozienka\r\ntvarohová plnka: tvaroh, zlatý klas, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame všetky suroviny na cesto a dáme vykysnúť. Pripravíme si plnky: na makovú zmiešame všetky suroviny a uvaríme v hrnci alebo zohrejeme na 1,5-2min. v mikrovlnke. Na tvarohovú iba vymiešame tvaroh s cukrom a trochou zlatého klasu al. vanilk. pudingu. \r\nTvarujeme koláče, kt. ukladáme priamo na plech, v strede koláčika urobíme jamku, kde kladieme plnku, najprv makovú, potom tvarohovú a okraje potierame vajíčkom.\r\n\r\nRovnako môžeme z tohto cesta urobiť aj škoricové hniezda: vyvaľkáme cesto, potrieme trochu maslom, posypeme škoricovým cukrom, zrolujeme a krájame na hrubšie kolieska a stlačíme. Keď nám zostane z tvarohovej plnky, kľudne môžeme dať z nej ešte navrch na tieto škoricové hniezda.\r\n\r\nZ cesta môžeme urobiť aj slané tyčinky, ale treba dať menej cukru a viac soli. Potom už len vyvaľkať, radielkom povykrajovať, ponatierať vajíčkom a posypať soľou s rascou.\r\n\r\nVšetko pečieme na 170°C s ventilátorom asi 20min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkváče



POTREBNÉ PRÍSADY

100g hery, 180g mrkvy, 200g polohrubej múky, 1/2 PDP, džem na plnenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy si postupne nastrúhame na jemnom strúhadle mrkvu a maslo, prisypeme múku zmiešanú s PDP a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme a radielkom vykrajujeme štvorčeky/trojuholníčky, naplníme džemom, rohy spojíme a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri tepl. 180°C 10-15min. Kto chce, môže si obaliť v práškovom cukre. Z tejto dávky mi vyšlo 17ks. Toto cesto je ideálne na pečenie s deťmi, keď ochutnávajú surové cesto, aspoň nemusím mať strach zo surových vajec a navyše je zdravé, ľahké, lacné a ultrarýchle. Nabudúce vyskúšam aj s makovou a orechovou plnkou a aj ako cesto na jablkové pyté. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu