končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mufinky podľa LaKiRi ID 96750POTREBNÉ PRÍSADY 1 pudingový prášok (ľubovoľná príchuť) doplniť po vrch pohára múkou (polohrubá+hladká celozrnná), 3PL cukru, 1/2 bal. PDP, 1/2 pohára mlieko s acidkom, 1/4 pohára oleja, 1 vajce, 1PL agávový sirup, nakrájaná čokoláda najlepšie taká sladšia, hrozienka, orechy, jablko, drobné ovocie... POSTUP PRÍPRAVY Najprv zmiešame suché prísady, zmiešame s mokrými, pridáme čokoládu a ostatné prísady, a nalejeme do mufinkových formičiek - toto množstvo je asi tak na 10ks. Pečieme 20 min. na 175°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sacherova torta podľa Martina P. (Mata406)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 100g horkej čokolády, 100g masla, 100g poloh.múky, 80g kryšt.cukru, 3 vajíčka, 1 KL PDP, marhuľový džem na potretie, čokol. poleva, šľahačka, jahody POSTUP PRÍPRAVY Upiecť v mikrolnke na plný výkon asi 5min. Mne sa táto podarila na chate, kde sme vtedy nemali ani sporák, len mikrovlnku a provizórnu kuchyňu a muž nemohol pochopiť odkiaľ sa tam vzal tento super zákusok, v lete s čerstvo nazbieranými jahôdkami to bola jedna báseň :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moja prvá marlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 100g hery, 2PL medu, 100g práškového cukru, 1PL sódy bikarbóny, 1čl octu, 2vajcia, 500g hladkej múky, 130g karamelových cukríkov, 900ml mlieka, 3vanilkové pudingy (podla potreby + 3PL polohr.múky), 120g masla, 50g mletých vlašských orechov. POSTUP PRÍPRAVY Heru, med a cukor zohrejeme, pridáme ocot a sódu a za stáleho miešania primiešavame celé vajcia (pozor nespraviť praženicu ako ja dnes!), odstaviť a do teplého zamiešať múku. Nechať odstáť v teple aj hodinu. Rozdeliť na 8 častí (tortová forma), a medzi dvoma mikroténmi rozvaľkať teplé cesto na tenúčko (ak cesto vychladlo alebo sa s ním ťažko pracuje - zohriať na 15sek. v mikrovlnke). Pláty postupne pečieme v rúre na 170°C - 4min. Necháme ich vychladnúť. Krém: karamelky rozpustíme zahrievaním s mliekom (asi 100ml) a do rozpustenej zmesi vlejeme zvyšné mlieko zmiešané s pudingami a múkou. Uvaríme hustú kašu, do ešte teplého pridáme 120g masla a zľahka premiešame, nevytvorí sa nám kožka. Uvareným krémom postupne plníme všetky pláty, posledný plát natrieme zvyšným krémom, posypeme mletými orechmi zmiešanými s podrvenými orezkami z cesta a pokvapkáme čokoládou. Dáme do chladu. Výsledná marlenka má hmotnosť 1750g. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové pitéPOTREBNÉ PRÍSADY 400g polohrubej múky, 1PD, štipka soli, 60g cukru, 100g masla, 1vajce, 7jabĺk, škorica, 1PL van.pudingového prášku POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiešame, rozdelíme na 2 časti (1:3). Väčšiu časť rozvaľkáme na plech, jablká nastrúhame a zmiešame so škoricou a puding.práškom. Jablkovú plnku rozložíme na cesto. Zvyšné cesto rozvaľkáme, radielkom pokrájame a poukladáme na cesto krížom-krážom. Pečieme na 180°C-20-25min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
"FANTASTICKÉ A RYCHLÉ ZAMOTANÉ KOLÁČKY" od Jitky z ceskeho mmbPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY TĚSTO: 250ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 2dkg másla, 2 polévkové lžíce oleje, 1 polévková lžíce sádla, 2 polévkové lžíce rumu, 250g polohrubé mouky, 250g hladké mouky (může být i jen 500g polohrubé mouky), 100g cukru, 2 čajové lžičky sušeného droždí, citrónová kůra, 1 vanilkový cukr...asi 1cm silný plátek másla na následné potření rozváleného těsta, 1 vejce na potření PUDINK: 400ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr NA OZDOBU: konzerva mandarinek, ale můžete použít i broskve, švestky...co kdo rád POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=39286 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškovo-maková a hruškovo-tvarohová štrúdľaPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto/kysnuté cesto, hrušky, mak, tvaroh, cukor, vanilkový puding, hrozienka, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Plnky: nastrúhame ošúpané hrušky (príp. aj jabĺčka), prisypeme mak, hrozienka, podľa chuti docukríme (ale našim sladučkým hruškám netreba) a zamiešame. Tvaroh zmiešame s polovicou van. pudingu, pridáme hrozienka a pridáme pár lyžíc cukru. \r\nCesto rozdelíme napoly, vyvaľkáme a natrieme plnkami makovo-hruškovou, a druhú tvarohovou a bohato posypeme zvyšnými čistými nastrúhanými hruškami. Zavinieme. Pri lístkovom ceste sa mi osvedčil spôsob "zavinutia", ktorý som odkukala niekde tu na MMB: vyvaľkané cesto opticky rozdelíme na 3 pozdĺžne pruhy, pričom plnku dávame iba do stredu. Vrchnú aj spodnú časť cesta nožíkom alebo radielkom akoby nakrájame šikmými ťahmi asi v 2cm hrúbke. Tieto pásiky cickacovito poprekladáme na vrchu a upečieme asi 20min 200st. Takto sa mi už nikdy nestane, že by sa v lístkovom ceste všetko pekne neprepieklo. Pred pečením samozrejme potrieme vajíčkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly cheescakePOTREBNÉ PRÍSADY 1bal kakaových bebe sušienok, 50g masla/tuk na pečenie, 2PL kyslej smotany, 250g tvarohu (najlepšie jemný, ale môže byť aj tučný hrudkový), asi 5PL kyslej smotany (podľa konzistencie), cukor podľa chuti a 2PL van. pudingu POSTUP PRÍPRAVY Sušienky roztlčieme valčekom, alebo hrnčekom, pridáme rozpustené maslo a kyslú smotanu a zmiešame na kompaktné husté cesto. Vystelieme ním nádobu vhodnú do mikrovlnky (janská misa, alebo silikónová forma). Tvaroh vymiešame so smotanou, pudingom a cukrom a nalejeme na cesto do formy. Dáme "upiecť" do mikrovlnky asi na 10 min. Pichneme špajdlu a keď sa nelepí, máme upečené. Hotovo! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčik s ovocím a drobenkou (inšpir. podľa pammy)POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček celozrnnej hl. múky, 1 hrnček detskej krupice, 1/2 hrnčeka cukru, 1/4 hrnčeka oleja, 1 hrnček acidofilneho mlieka, 1 vajce, 1/2 PDP, ovocie: slivky, čerešne, jablka, marhule, drobne ovocie... drobenka: maslo, cukor, múka POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame na cesto, vylejeme na plech vystlany papierom na pečenie, poukladame ovocie, posypeme drobenkou a dame piecť do rúry na 200°C asi na 20 min. Kto chce môže si ho po upečení posypať cukrom. Je ozaj vynikajúci a hlavne veľmi rýchly. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláčePOTREBNÉ PRÍSADY 400g múky (polohrubá, celozrnná hladká, pohánková hladká), 200ml mlieka, 100g hery, 30g droždia, cukor, štipka soli\r\nmaková plnka: mak, mlieko, maslo, cukor, hrozienka\r\ntvarohová plnka: tvaroh, zlatý klas, cukor POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame všetky suroviny na cesto a dáme vykysnúť. Pripravíme si plnky: na makovú zmiešame všetky suroviny a uvaríme v hrnci alebo zohrejeme na 1,5-2min. v mikrovlnke. Na tvarohovú iba vymiešame tvaroh s cukrom a trochou zlatého klasu al. vanilk. pudingu. \r\nTvarujeme koláče, kt. ukladáme priamo na plech, v strede koláčika urobíme jamku, kde kladieme plnku, najprv makovú, potom tvarohovú a okraje potierame vajíčkom.\r\n\r\nRovnako môžeme z tohto cesta urobiť aj škoricové hniezda: vyvaľkáme cesto, potrieme trochu maslom, posypeme škoricovým cukrom, zrolujeme a krájame na hrubšie kolieska a stlačíme. Keď nám zostane z tvarohovej plnky, kľudne môžeme dať z nej ešte navrch na tieto škoricové hniezda.\r\n\r\nZ cesta môžeme urobiť aj slané tyčinky, ale treba dať menej cukru a viac soli. Potom už len vyvaľkať, radielkom povykrajovať, ponatierať vajíčkom a posypať soľou s rascou.\r\n\r\nVšetko pečieme na 170°C s ventilátorom asi 20min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MrkváčePOTREBNÉ PRÍSADY 100g hery, 180g mrkvy, 200g polohrubej múky, 1/2 PDP, džem na plnenie. POSTUP PRÍPRAVY Do misy si postupne nastrúhame na jemnom strúhadle mrkvu a maslo, prisypeme múku zmiešanú s PDP a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme a radielkom vykrajujeme štvorčeky/trojuholníčky, naplníme džemom, rohy spojíme a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri tepl. 180°C 10-15min. Kto chce, môže si obaliť v práškovom cukre. Z tejto dávky mi vyšlo 17ks. Toto cesto je ideálne na pečenie s deťmi, keď ochutnávajú surové cesto, aspoň nemusím mať strach zo surových vajec a navyše je zdravé, ľahké, lacné a ultrarýchle. Nabudúce vyskúšam aj s makovou a orechovou plnkou a aj ako cesto na jablkové pyté. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |