končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Úžasný karamelový puding s croissantamiPOTREBNÉ PRÍSADY PRE KARAMELOHOLIKOV :):) 100 g kryšt. cukru, trochu vody, 125 ml sladkej šľahačkovej smotany, 125 ml mlieka, 2 rozmiešané vajíčka, 2-4 croissanty, maslo na vymazanie formy POSTUP PRÍPRAVY Ďalší skvelý receptík od Nigelly Lawson. Dúfam, že sa na mňa nepohnevá, že ich tu dávam:) Ale keď tento je tak úúúúžasný... Bohužiaľ, opäť nemám svoje foto:( Tak aspoň to Nigelline:) Inak ďalšia výhoda je, že môžte využiť nespotrebované sladké croissanty, či už plnené alebo nie. Ak ich nemám, pridávam vianočku a tiež je to skvelé. Ona odporúča, aby to pečivko nebolo veľmi čerstvé, ale ja mám lepšie skúsenosti s čerstvejším, tak neviem... Záleži na tom, aké máte. Avšak splesnivené naozaj neodporúčam:) POSTUP: Kryšt. cukor si rozpustíme v troche vody. Vtip je v tom, že to nesmiete miešať! Necháte to voľne rozpustiť na karamel (asi tak 3-5 min). Ak ste veľmi nervózne, môžte trochu s tým hrncom pootáčať, aby sa to veľmi neprichytávalo:) Keď už máme krásny zlatý karamel, stiahneme oheň na minimum a pridáme smotanu a mlieko (najlepšie plnotučné). Nebojte sa ak to začne veľmi bublať. Teraz to už môžte začať miešať až kým nevznikne taký krémik. Dajte to preč z ohňa a vmiešajte do toho 2 vajíčka. Pripravte si ohňovzdornú misku (viď obr.:), vymažte ju masielkom a natrhajte tam croissanty (alebo teda čo už máte). Zalejte to tou karamelovou zmesou a ak máte to pečivko veľmi suché, nechajte to pár minút postáť (aby sa to napilo). Vložte to do predhriatej trúby na 180 stupňov na asi 20 min, až kým to nemá krásnu zlatú kôrku. Je to síce dosť kalorické, no ak máte zlú náladu, toto vám ju 100% zdvihne!!:) Možno aj preto, že je to tak jednoduché. A hodí sa to napr. aj ako skvelé raňajky pre vášho milovaného:). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 27.1.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Najjednoduchšie a pritom najlepšie SUFLÉPOTREBNÉ PRÍSADY PRE 4 ČOKOHOLIKOV:) 100g horkej čokolády, 90g masla (hery), 40g hl. múky, 120g kryšt. cukru (môže byť aj hnedý), 3 vajcia, vanilková esencia (alebo nahraďte časť kryšt. cukru vanilkovým cukrom), maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formičiek POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista (šľaháme aspoň nejakých 5 min, pokiaľ nemáme nadýchanú žltú zmes). Do vajcovej zmesi postupne pomaly zašľaháme vychladenú čokoládovú zmes a preosiatu múku. Vznikne taký krémik:) Neochutnávajte!!:) Ohňovzdorné misky vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou, rozdelíme do nich cestíčko a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňoch asi 10 -12 min. V strede by to malo byť také trochu nedopečené, asi ako brownies. Podávame v tých miskách a ozdobené šľahačkou, ktorú môžeme posypať kakaom alebo škoricou. Vynikajúce to je aj na druhý deň, keď to necháme vychladiť v chladničke. Bohužiaľ nemám foto, ale keď budem nabudúce robiť, vyfotím, sľubujem:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ozdobené muffinkyPOTREBNÉ PRÍSADY vaše obľúbené mafinky, džemík a MMF POSTUP PRÍPRAVY Upečieme si mafinky, vychladené potrieme džemíkom a ozdobíme čímkoľvek z MMF:) Tie moje nie sú nič extra, ale každého to potešilo:) A každý sa potom s o to väčšou chuťou do mafiniek pustí! A také zdobenie zaberie max. pol hodku:) Aj keď musím priznať, že mňa veľmi nepotešila chuť MMF... bola na mňa príliš taká žuvačková...:( Ale marcipán je zase na mňa príliš pracný...:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |