končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Osviežujúci gaštanovo - smotanový sen - ODOLÁTE?POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia, 200g prášk. cukru, 1dcl vlažnej vody, 150g polohrubej múky, 100g pomletých orechov, 1 prášok do pečiva, 0,5 dcl oleja Džem na potretie cesta - podľa chuti, ja som dala vyšňový-jemne kyslejší Gaštanová plnka: 2ks mrazeného gaštanového pyré, 2 ks tortová plnka STILLA CREAM (bez príchute) z Kauflandu + 250 ml mlieka, 1ks 250g kyslej pochúťkovej smotany 2. plnka: 3ks smotany na šlahanie (kaufland 1ks-0,59 E), 4ks stužovač šlahačky 1x balenie medových plátov POSTUP PRÍPRAVY Zmiešať žĺtka s cukrom (može byť aj krupicový), pridať vodu, olej. Múku, orechy a prášok do peč. premiešať a vmiešať do žĺtkov. nakoniec zľahka primiešať vyšlahané bielka. Pečieme na 180° do zlatista. Upečené vychladnuté cesto potrieme džemom.Na to dáme gaštanovú plnku. Gaštan. plnka: 2 sáčiky Stilla cream zmiešame spolu s mliekom podla návodu (na 2 sáčiky len 250 ml mlieka! aby to bolo hustejšie), pridáme kyslú smotanu- tým sa to rozriedi a nie je to tak sladké (množstvo podľa chuti). do vymiešanej zmesi pridáme rozmrazené gaštanové pyré a spolu ešte premiešame. Na džem dáme gaštanovú plnku. Vyšlaháme šlahačku so stužovačmi. Naraz 2 šlahačky a 2 stužovače- rozotrieme na gaštanovú plnku, potom to isté s daľšími 2. Po rovnomernom rozotretí šlahačky si nakrájame medové pláty na štvorce. Tieto potom naukladáme na šlahačkovú vrstvu. Pláty možme ešte pokvapkať čokoládou. Koláč dáme do chladničky- najlepšie cez noc aby zmakli medové pláty, druhý deň ešte dokrojíme do štvorcov. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2011, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pavúk (perníkový) na narodeninovú oslavu (5r)POTREBNÉ PRÍSADY cesto je podobné perníkovému cestu, ak budete chciet, doplním ho sem; 1 várovú čokoládu, kúsok cery; džem; kokos na obalenie; na pavučinu,oči, kríž- kyslá "dúha? " z tesca- je tam 8 ks štyroch spojených farebných prúžkov ktoré sa dajú dobre oddelit- modrá, červená, žltá a zelená; zuby sú 2 burizony zafarbené červeným potravinárs.farbivom POSTUP PRÍPRAVY Ked je cesto vymiesené rozdelíme ho na 2 časti, z jednej urobíme telo a hlavu a z druhej polovice urobíme valček, ktorý rozkrájame na 24 častí, ktoré budú tvoriť nohy. Po upečení, každú časť (nohu, hlavu, telo) rozkrojíme a natrieme džemom a znovu zlepíme- aby rýchlejšie zmäkli, potrieme roztopenou čokoládou a čo najskôr poriadne posypeme kokosom- snažime sa z každej strany. Keď všetky časti pavúka zmäknú v uzavretej nádobe- uložíme ich na pavučinu. Pod pavúka urobíme pavučinu z kyslých farebných častí žížaliek (dúha)- ktoré idú ľahko odseba oddeliť. Deti pavučinu zjedli ako prvú :-). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.10.2009, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MINIBáBOVKYPOTREBNÉ PRÍSADY 8-9 vajec - podľa velkosti 330 g práškového cukru 1 vanilkový cukor 330 g stuženého tuku (palmarin alebo hera) 330g polohrubej múky 1,5 balíčka prášku do pečiva 8PL horúcej vody 3-4 ČL kakaa hrozienka, nasekané orechy alebo iné sušené ovocie - podľa chuti a obľuby, ja keď mám - dávam i hrozienka v čokoláde POSTUP PRÍPRAVY Oddelíme bielka od žĺtkov, bielka vyšlaháme so špetkou soli dotuha. Žltka vyšlaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do bledej peny/hmoty. do žltkovej peny pridáme tuk a vyšlaháme. Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva, vyšlahané bielky a horúcu vodu a všetko premiešame. z vyšlahanej hmoty oddelíme asi tretinu cesta do druhej misky do ktorej pridáme kakao a opat vymiešame. do každého cesta (kakaového i bieleho) pridáme iné sušené ovocie - podľa chuti. potom vrstvíme do formičiek - biele - kakaové - biele. pečieme na 180 stupňov cca 30-45 min do zlatova v malých formíčkách. táto dávka cesta výjde na 1 veľkú bábovku alebo na 14 minibáboviek - podľa objemu. dobrú chuť Formičky som si kúpila v BA, napíšem ak budete chciet vediet kde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.3.2009, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |