končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zázvorové keksyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej múky , 150 g kryštálového cukru, 1 PL srúhaného čerstvého zázvoru, štipka soli, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva /takú necelú lyžičku /, 120 g Hery /alebo iného tuku na pečenie/, 2 žĺtky, 1-2 ČL citrónovej šťavy-pokojne môže byť aj citrónka. POSTUP PRÍPRAVY Všatky suroviny dáme do misky, zmiesime na hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme na cca 3-4 mm hrúbku, povykrajujeme formičkou keksy a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v stredne teplej rúre asi 15 minút - treba odsledovať pohľadom - do mierneho zružovenia. Kro má skúsenosť s pečením lineckého, je to tak približne rovnaká teplota aj čas pečenia. Recept je naozaj jednoduchý, cesto sa síce trocha lepí, treba si poprášiť múkou podložku aj povrch cesta, ale na silikónovej podložke sa to robí dobre. Z tejto dávky sa mi upieklo asi tak 46 kúskov, keksíky nmajú asi 6 - 7 cm v priemere. Zázvoru je tak akurát, neštípe,ale krásne vonia a cítiť ho na chuti keksov. Keksy sú po upečení a vychladnutí hodne chrumkavé, ale po dvoch dňoch v otvorenej nádobe sú úplne mäkké...Tak vám prajem príjemné pečenie a dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Haburské kysnuté rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto prvé:15 dkg kryštálového cukru, 1/2 l mlieka, 1 vajíčko, 1 kocka droždia, hrubá múka podľa potreby,2 vrecúška vanilkového cukru Cesto druhé: 1 kg polohrubej múky, 1 palmarin,soľ 2 vajíčka na potretie Plnka:podľa chuti slivkový lekvár,alebo tvaroh zmiešaný s vajíčkom,vanilkou a hrozienkami,orechová plnka,maková... POSTUP PRÍPRAVY Cesto prvé:všetky suroviny zmiešame na cesto,ktoré vyzerá ako klasické palacinkové.Hrubá múka je uvedená od oka,každá gazdinka má nejakú predstavu,ako je tekuté palacinkové cesto. Cesto druhé:polohrubú múku zmiešame s palmarinom a troškou soli,neľakajte sa,vznikne sypká hmota. Palacinkové cesto necháme jednu hodinu kysnúť. Obe cestá zmiešame a necháme pekne vykysnúť. Cesto rozdelíme na osem častí,každú vyvaľkáme na kruh,rozdelíme podľa obrázka na osem trojuholníkových častí.Na rovný koniec /nie na hrot/ trojuholníka dáme za čajovú lyžičku plnky a zrolujeme smerom k špičke./začneme od najširšej časti/. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 13.2.2015, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto:500g hladkej múky, 1/2 kocky droždia,1 a 1/2 lyžice oleja,štipka soli, 100 g práškového cukru, 250 ml mlieka. Na plnku: 250 ml mlieka,1 čokoládový pudingový prášok, 2 lyžice cukru, 1/2 palmarinu,1 lyžica kakaa. 1 vajíčko na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Cesto pripravíme ako klasické kysnuté cesto,vymiesime,necháme vykysnúť.Rozdelíme na 4 časi a každú osobitne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika cca 40x20 cm. Plnku pripravíme nasledovne.z mlieka,cukru,kakaa a pudingového prášku uvaríme hustý puding,do ešte teplého vmiešame palmarin,kým sa úplne nerozpustí.Plnku natrieme na všetky 4 vyvaľkané cestá.Cestá jednotlivo skrútime/ako roládu/,dva a dva šúľky na jednom konci spojíme a prekrúcame až do konca,koniec opäť spojíme.Vzniknú nám dva akoby vrkoče. Vrkoče preložíme na plech,potrieme vajíčkom a pečieme v stredne teplej rúre asi 20 minút.Koláč je super ku kávičke,ale aj ako sladké raňajky k čaju.Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 13.10.2011, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |