končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rafaelo torta orechová verziaPOTREBNÉ PRÍSADY Na krem: 2slahackovej smotany, 200g bielej cokolady, Cesto: 5vajec 180g praskoveho cukru, 1PL oleja, 120g polohrubej muky, 1/2 balicka PDP, 1/2 balicka struhaneho kokosu, alebo mleté orechy. Rafaello na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Den vopred si pripravime slahacku. do hrnca dame varit slahacku s polamanou bielou cokoladou,nechame ju tam rozpustit,miesame a privedieme do varu.Potom odlozime na celu noc do chladnicky.dalsi den si urobime cesto a to tak,ze oddelime bielky a vyslahame ich na tuhy sneh.extra si vyslahame zltky s cukrom,olejom,mukou a praskom do peciva.pridame tuhy sneh a zlahka premiesame,cesto vylejeme na plech s papierom na peceniea pri 200 st. slahacku vyslahame,mozeme pridat aj stuzovac(tu slahacku co sme mali v chladnicke od vecera),Potom vychladnuty plat cesta rozkrojime na polovicu,potrieme slahackou,prikryjeme druhou polovicou platu a znova potrieme slahackou,posypemem orechami alebo kokosom môžme ozdobit..Mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Môj punčový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 320g poloh. múka, 1/2 PDP, 320g kr. cukor, 8 vajec, 100ml olej, 100 ml voda-náplň:2 veľké bal. piškoty prípadne viac, 200g kr. cukor, potravinárske farbivo-červené,400 ml voda, sirup červený, 1/2 flašt. punčová aróma, džem na potretie plátov-Punčová poleva POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšlaháme do penista a pridáme cukor a postupne všetko ostatné.Dáme si variť vodu s cukrom, rozpustíme a odstavíme. Pidáme sirup, farbivo a nakoniec arómu. Necháme vychladnúť a zalejeme piškoty.Plát potrieme džemom na to dáme piškotovú zmes a prikryjeme druhým plátok, spodná časť tohoto plátu je taktiež potretá džemom.Polevu pripravíme podla návodu na sáčiku.Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.12.2012, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Raňajkový koláč-rýchlyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:350g hl.múka,200g kr.cukor,1a1/2 bal. PDP, 2vajcia,1/4lcmaru.Mandle-lupienky,škorica,kr.cukor,1šlahačková smotana. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na cesto zmiešame a dáme na plech vystlaný papierom.Posypeme plátkami mandlí, škoricou a trochou kr.cukru.Dáme piecť na180C cca 20minút. Na upečený a ešte horúci koláč vylejeme šl.smotanu a necháme vsiaknúť.Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.4.2016, 6:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*** Jablkové pyté ***POTREBNÉ PRÍSADY 400g hl.muky*2 PL pr. cukru*250g masla*2 žltka*2 PL bieleho vína alebo octu ja som dala ocot*troška soli* 1/2 PDP* 2PL kyslá smotany*postruhané jablká, škoricovy cukor alebo vanilkový+škorica. POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame so zmäknutým maslom, cukor, pridáme žltky, ocot alebo víno,soľ,PDP,smotanu.Cesto odložíme asi na pol hodinu do chladničky.Medzitým si očistíme a postrúhame jablká, pridáme škoricový cukor alebo vanilkový a škoricou.Potom cesto rozdelíme na dve časti a vyválkame.Potom som 1cesto dala na papier na pečenie na to jablkovú zmes a prikryla som druhým cestom.Pritlačíme. Nakoniec potrieme žltkom a popicháme vidličkou. Pečieme pri 180C asi 30minút, záleží od trúby, mne stačilo 25minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom a papáme. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.1.2011, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*** Gaštanový zákusok ***POTREBNÉ PRÍSADY cesto:160g hr.múka*160g kryš. cukor*8 vajec* 1dcl rumu ja dávam trištvrte dcl*štipka soli plnka:2 bal. gaštanové pyré*150g sekané mandle (ja som dala lieskovce, môžu byť aj vlašské orechy)*100g maslo*3PL pr.cukor, džem na potretie poleva: čokoláda na varenie, cera POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka oddelíme. Do bielkov pridáme štipku soli, vyšlaháme sneh. Do žltkov pridáme cukor, vyšlaháme a prilejeme rum. Do žltkovej zmesi prisypeme múku a pridáme sneh. Rozdelíme na dve časti a po jednej upečieme. Dáme na papier a upečieme pri 180C asi 5 minút. Po upečení papier odstránime a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo zmiešame s gaštanovým pyrém, pridáme mleté orechy alebo mandle a cukor, Kto má rád môže pridať trocha rumu. Spodné cesto natrieme lekvárom, pritlačíme druhým a na druhý plát natrieme plnku a zalejeme čokoládou. Rozpustíme čokoládu s cerou. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 10.1.2011, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečená jablková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg jablká, piškoty, 2vanilkové pudingy, voda,cukor alebo vanilkový cukor, citronová šťava,šlahačka, granko POSTUP PRÍPRAVY Jablká nastrúhame, zalejeme vodou, pridajte cukor a citrónovú šťavu podľa kyslosti jabĺk, pridajte vanilku, cukor a priveďte k varu. Varte, pokým jablká nezmäknú. V 4 deci studenej vody rozmiešajte 2 vanilkové pudingy alebo Zlaté klasy a vlejte do jabĺk. Varte ešte asi 2 minúty do zhustnutia a odstavte. Tortovú formu vypláchnite vodou, na dno poukladajte vrstvu piškót a zalejte tretinou jablčnej zmesi. Na ňu poukladajte druhú vrstvu piškót, jablčnú zmes, tretiu vrstvu piškót a zalejte zvyšnou jablčnou zmesou. Nechajte stuhnúť a odležať, kým piškóty nezmäknú.Potom dáme navrch šlahačku a ozdobíme grankom. Dobrú chuť!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.11.2011, 12:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Capuccino rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:225g maslo, plus na namastenie plechu,225g pol. muka,1 1/4 CL prasku do peciva,1 CL kakaa plus trosku na posypanie na kolac,225g pr. cukor,4 vajicka, rozmixovane,3 PL instantnej kavy rozpustenej v 2 PL horucej vody Glazura: 115g bielej cokolady na male kusky pokrajana,55g masla,3 PL mlieka,175g praskoveho cukru POSTUP PRÍPRAVY Postup: Ruru predhrejeme na 180 stupnov. Malý plech natrieme maslom. Muku, prasok do peciva a kakao prasok preosieme do misy. Pridame maslo, cukor, vajicka a kavu a a do hladkeho cesta miesame ( môžme aj mixérom). Cesto vyliat na pripraveny plech a rovnomerne rozotriet. Pecieme 30 - 40 min ( treba kontrolovat moj bol po 20 min hotovy ). Nehame vychladnut Zatial si spravime glazuru.. Cokoladu, maslo a mlieko dame do misky, tu dame na hrniec s vodou ktora ale este nevari len je zohriata a za staleho miesania roztopime. Ked je masa hladka dame misku prec z hrnca a preosieme do toho cukor a miesame do hladka.. toto dame na kolac a rozotrieme. Kolac nakrajame a papáme :) dobru chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 14.11.2010, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 230g pol. múka, 150g pr.cukor, 1/2bal. PDP, 125g maslo, 1 vajce a 1žĺtko PLNKA: 1/2l mlieko, 150g pr. cukor, 1 vanilka, 1zl.klas, 1dcl olej, 3 žĺtky, 1 celé vajce, 2 bal. tvarohu SNEH: 4 bielky a 4PL pr.cukor POSTUP PRÍPRAVY Prísady na cesto spracujeme, môžme aj vymixovať, natlačíme na vymastený plech, pečieme pri 180C. Na upečený horúci koláč vylejeme plnku (bude riedka) a dáme zase piecť, ja dávam vyššie mriežku, a zapnem pečenie vrch, ak nemáte možnosť nastavenia vrchu tak nenechajte cestou piecť moc, aby nezhorelo. Ked sa nám plnka vyzráža, tak si ihned pripravíme sneh, ktorý dáme ihned na koláč a šup šup ešte s ním do trúby na takých 8-10 minút, ked je sneh ružovkastej farby, koláčik vyberieme, necháme vychladnúť a papáme. DOBRÚ CHUŤ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.12.2010, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Super jahodové mascarponePOTREBNÉ PRÍSADY 250g mascarpone 2-3 vanilkové cukry, (podla toho komu ako chutí sladké) dlhé piškoty hrsť orieškov 1 vajce a 1 bielok vaječný likér kakao čerstvé jahôdky POSTUP PRÍPRAVY Do mascarpone pomaly vmiešame vajce a bielok. Vajíčka by mali byť čerstvé a kontrolované na salmonely. Pridáme vanilky, likér a zľahka vymiešame na hladký, jemný krém. Na dno pohárov rozdrobíme polovicu piškotov, dáme vrstvu krému, poprášime kakaom a na to dáme vrstvu čerstvých jahôdok. Opäť krém a posypať kakaom. Nakoniec dáme zvyšné piškotky. Dáme krém, posypeme strúhanými orieškami a ozdobíme jahôdkami. Pred podávaním dáme dobre vychladiť. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 29.11.2010, 15:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tangový zákusok VÁŽNE SUPER !!!POTREBNÉ PRÍSADY Všetky potrebné prísady nájdete v postupe. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: 8vajec, 1 vanilka, 1 prášok do pečiva, 170g prášk. cukor, 120g pol. múky Oddelíme si žltky od bielkov, z bielkov vyšlaháme tuhý sneh, do žltkov postupne pridávame vanilku, cukor, prášok zmiešaný s múkou, pridáme polku snehu a druhú časť ručne vmiešame. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v rozohriatej rúre na 180C. PLNKA: 3 kyslé smotany, 3 vanilkové cukry (podla každého chuti môžete dať menej aj viac) 1 šlahačka 33% Šlahačku vyšlaháme dotuha, pridáme k zmiešaným smotanám s vanilkou a rozotrieme na vychladnuté cesto. Na to poukladáme rôzne ovocie (ja som už robila z jahôd, marhúl, brosnýň, nektarínok, banánov, ribezlí, čerešní) takže hocijaké ovocie. Dáme stuhnúť do chladničky. Na prípravu želatíny potrebujeme: 1TANG, 1zlatý klas, 5dcl vody, všetko spolu zmiešame a uvaríme, takmer vychladnútú želatínu nalejeme na koláčik, dáme opäť stuhnúť a podávame. DOBRÚ CHUŤ!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.7.2009, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |