. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Anna J. (Aldo) ID 47989
.
mimibazar.sk/aldo
Oblasť: Kráľovský Chlmec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.5.2008
Naposledy: 18.7.2023 21:41
Aktualizácia: 28.9.2014 21:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 41
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

MÚČNIKY, POHÁRE

Griláž Páli vám to



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg cukru, 25 dkg masla, 1 salko, orechy podľa chuti, vraj čím viac, tým lepšie :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes v Páli vám to hráčka priniesla tomu "sympatickému skoroskovákovi", od ktorého lepšieho už do tejto hry na Slovensku nenašli, túto griláž, tak si to sem ukladám, pretože vyzeral žravo :-)
Cukro skaramelizujeme, pridáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme salko , necháme prebublať, pridáme sekané orechy a natrieme medzi oblátky, zaťažíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosová kocka - skoro ako z Tesca



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg hladkej múky, 1 vajíčko, 5 dkg roztopeného masla, 250 ml mlieka, 1 pr. do pečiva, 25 dkg krupicového cukru, 4 dkg kakaa, 2 vanilky, trolinka soli na kokosovú plnku: 4 dl mlieka, 1 vanilkový puding, kokos podľa chuti, takisto rum a cukor podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme puding zo 4 dl mlieka, keď je hotový, pridáme cukor a rum podľa chuti (ja som dala 4 lyžice cukru) a kokos - ja som dala cca. 10 dkg. Potom si pripravíme cesto zmiešaním všetkých prísad, naozaj som sa s ničím nemaznala, šup do misky a metličkou spojila na cesto - a hotovo. Na menší plech - môj mal rozmer 20x30 cm - vystlaný papierom na pečenie vylejeme cesto a pomocou lyžice kladieme z vlažnej pudingovej hmoty rovnomerne kôpky po celej ploche, mne to vyšlo tak, že ich bolo 12 (kôpok :-)), a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 25 minút, tak teda píše pôvodný maďarský recept, ale mne to nestačilo, pretože keď som pichla do cesta špajľu, ešte bolo riedke, takže som to nechala dlhšie, kým teda spomínaná špajľa nebola po vpichu suchá, vrch som pre istotu prikryla alobalom, pretože sa to začalo pripekať. Čo som troška urobila ináč od pôvodného receptu - vrch som po upečení potrela malinovým džemom, jemne, naozaj jemne, len toľko, že keď som povrch nakoniec posypala kokosom, aby sa nesypal dole.Manžel sa ho nevedel dojesť, a to kokosové nemá rád:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2013, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémeš mojej maminy



POTREBNÉ PRÍSADY

Jedno balenie mrazeného lístkového cesta, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme, ja dávam na menší plech, aby to potom bolo vyššie. Krém - podľa mojej maminy: 20 dkg cukru, 1-2 vanilky, 5 vajec, 8 dkg hladkej múky, 1/2 litra mlieka. Žĺtka, mlieko, múku a cukor uvaríme na hustú kašu, pridáme vanilku ( to preto až po uvarení, aby tak nevyprchala vôňa a chuť) a do horúceho opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. To je všetko. Na upečený plát nanesieme ešte teplý krém, ak chceme, aj šľahačku, ale potom musíme počkať, kým krém vychladne, a druhý plát si vopred nakrájame na štvorce a tak ich ukladáme na krém, potom sa to bude dať krásne krájať. V chlade necháme stuhnúť a posypeme pr.cukrom.

POSTUP PRÍPRAVY

Jedno balenie mrazeného lístkového cesta, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme, ja dávam na menší plech, aby to potom bolo vyššie. Krém - podľa mojej maminy: 20 dkg cukru, 1-2 vanilky, 5 vajec, 8 dkg hladkej múky, 1/2 litra mlieka. Žĺtka, mlieko, múku a cukor uvaríme na hustú kašu, pridáme vanilku ( to preto až po uvarení, aby tak nevyprchala vôňa a chuť) a do horúceho opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. To je všetko. Na upečený plát nanesieme ešte teplý krém, ak chceme, aj šľahačku, ale potom musíme počkať, kým krém vychladne, a druhý plát si vopred nakrájame na štvorce a tak ich ukladáme na krém, potom sa to bude dať krásne krájať. V chlade necháme stuhnúť a posypeme pr.cukrom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.3.2010, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marhuľový - alebo slivkový - koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

V prvom kroku:1 Hera, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilka - potom v neskoršom štádiu 1,5 hrnčeka mlieka, 2 vajíčka., samozrejme ovocie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som vygooglila ešte v lete, teraz som si spomenula, a práve ho pečiem so slivkami z mrazničky, tak sa chcem podeliť, pretože je dobručký, rýchly, nenáročný. Takže: suroviny z prvého kroku zmesime rukou na mrveničku a odoberieme zo zmesi dve veeeeľké hrste na misku, do zvyšku pridáme 2 vajcia a mlieko, dobre premiešame, vylejeme na vymastený a vysypaný plech, poukladáme ovocie - pôvodný recept je na marhule, ja som skúšala už aj so spomínanými slivkami - podľa chuti dáme na slivky škoricu, a posypeme odobratou mrveničkou, upečieme. Ja to mám práve v rúre, keď stihnem pridám aj fotku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Viedenská torta podľa "mňa"



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 5 lyžíc cukru, 4 lyžice pol.múky, 1/2 prášku do peč., 2 lyžice kakaa
1 smotana na šľahanie, 1 kvalitná čokoláda na varenie 100 g
300 g červeného bobuľového ovocia (ja som dala ríbezle, ale dobré sú aj jahody, maliny, môžu byť aj mrazené), cukor podľa chuti a podľa druhu ovocia, 3 červené tortové želé

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu na varenie dáme pomaličky zohrievať a pridáme na kocky polámanú čokoládu, nesmie sa to variť, keď sa začnú ukazovať bublinky varu, odstavíme a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme na noc do chladničky. Tortový korpus si môžeme upiecť tiež v tento deň, odložíme si ho do druhého dňa zabalený do igelitu, alobalu. Rozrežeme na dva pláty ostrým nožom.Ja ho robím takto: bielky vyšľahám zvlášť, pridám cukor, ďalej šľahám, potom pridám žĺtky, opatrne zamiešam múku s pr. do pečiva a kakaom a upečiem v tortovej forme.
Na druhý deň dáme variť bobuľové ovocie s cukrom podľa chuti, nesmie sa to rozvariť, aby bolo vidieť kúsky ovocia,tortové želé rozmiešame v troche vody a prilejeme k ovociu. Miešame, kým skoro vychladne, budeme vidieť, kedy začne tuhnúť a vtedy nalejeme na spodnú časť korpusu. Priložím vrchnú časť, jemne pritlačím a odložím do chladu. Parížsku šľahačku vyšľahám do tuha a navrstvím na celý povrch a jemne potriem aj bok. Môžeme dozdobiť čokoládovými hoblinkami, alebo ovocím, ktoré sme použili na náplň. Je to fakt dobré, tá zmiešanina kyslastého ovocia a nie veľmi sladkej šľahačky. Bohužiaľ, foto nemám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu