končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajíčok, 150g práškového cukru, 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, hlt oleja. Krém: 1 smotanový alebo vanilkový puding, 150g masla, 1 citrón, 100g kryštálového cukru. A ešte jahodový džem a mandarinkový kompót. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 1./ Dve tretiny cukru dobre vymiešame so žĺtkami. Bielka vyšľaháme, pridáme zvyšný cukor a celkom dohusta vyšľaháme ďalej. Ku žĺtkovej mase jemne miešajúc pridávame striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahané bielka. Nakoniec opatrne primiešame trošku oleja. 2./ Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180°C približne 25 minút. Krém: 1./ Puding uvaríme podľa návodu, ale s polovičným množstvom vody alebo mlieka. Dostaneme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Kašu, zmäknuté maslo, nastrúhanú kôru citróna, citrónovú šťavu a kryštálový cukor dáme do kuchynského robota a vymiešame na hladký, nadýchaný krém. Šťavu a cukor pridávame postupne, podľa chuti. 2./ Vychladnutý, napoly rozrezaný korpus natrieme krémom a druhý džemom a spojíme. Druhou polovicou krému ponatierame tortu zvonku a ozdobíme mandarinkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.8.2009, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka s broskyňamiPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 130g masla, 250g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 250g polohr. múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100ml mlieka, 2 pl kakaa, 2 broskyne z konzervy, prášk. cukor na posypanie, tuk a hrubá múka na posypanie formy na pečenie POSTUP PRÍPRAVY 1./ Do masla postupne zapracujeme práškový a vanilkový cukor, nakoniec pridáme žĺtka. K zmesi pridávame striedavo po lyžiciach múku premiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Broskyne nakrájame na kocky a pridáme do cesta. Časť cesta odoberieme a zafarbíme kakaom. 2./ Bábovkovú formu vymastíme tukom, vysypeme hrubou múkou a naplníme striedavo svetlým a tmavým cestom. Pečieme pri 170°C približne 45 minút. 3./ Po čiastočnom vychladnutí bábovku z formy vyklopíme. Vychladnutú posypeme práškový cukrom a nakrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.2.2010, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jogurtový koláč s broskyňami /téglikový/POTREBNÉ PRÍSADY 1 téglik /150g/ bieleho jogurtu, 3 tégliky /po 100g/ polohrubej múky, 1 kl prášku do pečiva, 2 tégliky /po 150g/ kryštálového cukru/, nastrúhanú citrónovú kôru, 3 vajcia, 1 téglik /150g/ oleja, 1 konzerva polených broskýň /480g/, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1./ Jogurt, múku zmiešanú s práškom do pečiva, cukor a citrónovú kôru spolu premiešame. Pridáme vajcia a olej. Dobre premiešame. 2./ Cesto nalejeme na vymastený plech /rozmer 30x40 cm/ a povrch zahladíme. Broskyne necháme odkvapkať a rozdelíme ich na cesto. Plech dáme do rúry a pečieme pri 180°C približne 25 minút. 3./ Vychladnutý koláč posypeme práškový cukrom a nakrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.8.2009, 13:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |