končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
LAHKA JAHODOVA ROLADAPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:6 vajicok 7 PL praskoveho cukru,1 PL vody, 6PL polohrubej muky,prasok do peciva,1 PL kryst.cukru PLNKA:2 bielka,3 PL krystaloveho cukru, jahody cca 700g slahacka v prasku (celkovo potrebujeme na pripravu rolady 8 vajec) POSTUP PRÍPRAVY Najprv si vyslahame 6 zltkov so 7PL praskoveho cukru a 1 PL vody.Potom pomali pridame 6PL plohrubej muky a trochu praska do peciva. Zvlast v inej mise si vyslahame 6 bielkov az do snehu a k tomu pridame 1 PL krystaloveho ukru.potom zmiesame opatrne zltkovu zmes so snehom a dame piect na 200'C cca 10-15 min podla rury.Pecieme na peciacom papapieri vo vopred vyhriatej rure. Medzitym si pripravime plnku.Rozpucime vidlickou asi 300g jahod ktore sme predtym umyli a ocistili.Do vacsieho hrnca dame zovriet vodu a ked pride k bodu varu dame na tento hrniec dalsi mensi hrniec.V ktorom mame 2 bielka ktore nad parou slahame s mixerom,postupne pomali pridavame 3PL krystaloveho cukru a a potom jahody(rozpucene vidlickou).Asi 10 min slahame kompletnu plnku nad parou. Upecene cesto vyberieme z rury a stocime do utierky.Ked trochu vychladne stiahneme z neho papier na pecenie a zatocime ho znova do rolady. Ked nam plnka ktoru sme pripravili nad parou dostatocne vychladne,mozme roztocit roladu a zacat plnkou natierat cesto,rovnomerne.(dost plnky vam zostane navyse ale to je o.k mozete ju potom podavat ako extra ku kolacu na tanierik ;0 ) Na jeden z koncov (dlhsia cast cesta)ukladame zvysne cele jahody.jednu vedla druhej,ak su vacsie tak ich poprekrajujeme) Potom pomali zatocime roladu. Vyrobime si slahacku z prasku podla navodu.Touto slahackou nozikom,lopatkou ozdobime roladu,ponatierame.Navrch rolady znovu ukladame jahody.Jednu vedla druhej ako vojacikov.Mozme dozdobit jahodovymi listkami. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2011, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
STAVNATY MALINOVY KOLACPOTREBNÉ PRÍSADY RECEPT JE Z CESKEHO MMB (povodne s jahodami ja som dala maliny) 300 g malin lyzica skrobu 200 g hrubej muky 200 g polohrubej muky 1/2 prasku do peciva 180 g krystaloveho cukru 1 vajce 125ml rastl.oleja 250 ml cmaru tuk na vymastenie plechu NA DROBENKU:250 g hrubej muky 100 g masla,z chladnicky pokrajaneho na kocky 250 g krystaloveho cukru POSTUP PRÍPRAVY maliny posypte cukrom a skrobom(ja som mala mrazene) aby pustili stavu.muku preosejeme s praskom do peciva.v mise vymiesame,vymixujeme vajce a cukor,prisypte preosiatu muku a vlejte cmar a olej.zpracujte na cesto.plech vytrite maslom,tukom a vysypte mukou,potom nan rovnomerne rozotrite cesto.posypte polkou drobenky na to pridu maliny,je to skor malinova stava,ale vdaka drobenke sa neprepadnu do cesta,a na maliny pride druha polovica drobenky(rovnomerne na cely plech).ruru si predhrejeme na 220'C ,horkovzdusnu na 200'C.plech vlozte na prostrednu mriezku a pecte cca 30-45 minut kym drobenka nezozlatne.dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |