končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moja marlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Ponúkam trošku vylepšený recept na marlenku. Do krému som pridala ešte karamelový puding, aby bolo plnky viac a tiež aby bol koláčik pekne mäkučký. To sa dosiahne práve pudingovou plnkou. A tiež pár vychytávok, aby sa cesto podarilo. * 100 g masla * 2 PL medu * 2 vajcia * 250g cukru * 1ČL octu * 1PL jedlej sódy * 700g hladkej múky (POZOR!!!!! po vášnivej debate, ktorá sa tu rozpútala, upravujem recept: dajte radšej menej múky, neviem, asi 600g, lebo cesto vraj veľmi ztvrdne, ak by bolo redšie, ľahko doňho zvyšnú múku zapracujete!!!!!) Krém: * 200g masla * 1 kondenzované mlieko Salko* 1 karamelový puding, 250g mletých vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte sódu a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajcia. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte. Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 8-9 rovnakých častí a každú rozvaľkajte na tenký plát a dajte piecť. Kondenzované mlieko 2-3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá karamelová hmota). Vyšlahajte ju z maslom a pomaličky po lyžiciach pridávajte za stáleho miešania karamelový puding. Keď je plnka vyšľahaná, pridajte orechy a jemne premiešajte. Jednotlivé pláty potrite krémom a jednu postrúhajte na poslednú vrstvu krému na povrchu koláčiku ( môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne i orieškami.) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 124 návštěvníkov) KOMENTÁRE (90) posledné: 10.12.2012, 8:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodová kockaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Veľmi jednoduchý ale o to lepší koláčik. Biskvit z 5 vajíčok, na to jahody z 2 konzerv, zo šťavy som spravila želatínu, polovicu som dala do 2 vyšľahaných šľahačiek, to som vyliala na koláčik a dala stuhnúť do chladničky. Druhú polovicu som vyliala na tácku, dala stuhnúť do chladničky a potom vykrajovala srdiečka. Ked bol koláčik stuhnutý, po vrchu som spravila s vidličkou vlnky, označila som si kocky a do srtedu dala vykrojené srdiečko. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |