. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Eva M. (Pohodovka) ID 30428
.
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.12.2007
Naposledy: 16.12.2022 19:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkové tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

5 dkg masla 10 dkg cukru 3 menšie jablká, ošúpané a pokrájané na 2x2 cm kocky šťava z 1/2 citróna 1 malá lyžička škorice cca hrsť orechov Na tiramisu krém potrebujeme: 3/4 dl 100% jablkového džúsu 2 PL medu 25 dkg mascarpone 1 šľahačka na šľahanie Posledná vrstva: detské piškóty 1 dcl jablková šťava 3 PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže je dnes deň otcov, nášho ocinka sme prekvapili chladnou pochúťkou do letného dňa!
Podrobný postup mám opísaný: http://efievka.blogspot.de/2013/06/jablkove-tiramisu.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Americký mrkvový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

10 dkg sušeného ovocia (hrozienka, slivky, marhule), 30 dkg mrkvy, 12,5 dkg hladkej múky, 12,5 dkg celozrnnej múky, 1 KL mletej škorice, 1 KL mletého zázvoru, 1 KL prášku na pečenie, 1 KL sódy bikarbóny, 20 dkg ovocného cukru, 1 štipka soli, 4 vajcia, 2 dl slnečnicového oleja. Na polevu: 20 dkg jemného tvarohu, 8 PL Salca Ozdoba: Podľa vlastného zvolenia, napr. farebné cukríky

POSTUP PRÍPRAVY

Je to veľmi chutný, šťavnatý koláčik a ku všetkému aj celkom zdravý
1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov, resp. na plynovej rúre štvrtý stupeň. Pripravíme si buď malý plech o formáte 20x25 cm, alebo stredne veľkú tortovú formu. Vyolejujeme formu, resp. plech vyložíme papierom na pečenie.
2. Sušené ovocie a hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľku postáť, napučať. Medzitým si očistíme mrkvu a nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak je veľmi vodnatá, vytlačíme nadbytočnú vodu.
3. Múky, korenia a prášok na pečečenie i sódu bikarbónu poriadne zmiešame. Pridáme cukor (ja som pridala cca 2 veľké lyžice agavé sirupu a 2 lyžice javorového sirupu namiesto cukru a nemala som cesto veľmi sladké, lebo u nás sa sladí pomenej). Pridáme vajíčka, olej a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme mrkvu. Scedíme vodu z ovocia a pridáme to tiež do misky. Dobre premiešame.
4. Pečieme približne 40 až 45 minút. Necháme vychladnúť
5. Tvaroh zmiešame so salcom. Polku zmesy natrieme na vychladnutý koláč.
6. Po stuhnutí potrieme koláč druhou polkou polevy.
7. Ozdobíme podľa vlastnej nápaditosti. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medová bábovka s orieškami a sušeným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

5 ks vajcia, 250 g polohrubá múka, 2 ks vanilkový cukor, 3 lyžice medu, 2 lyžice javorového sirupu (je možné nahradiť medom), 1 lyžička škorice, 1 lyžička medovníkového korenia, 1 dcl mlieko,1 dcl olej, 1 kypriaci prášok do pečiva, trošku rumu, hrsť hrozienok, hrsť sušeného ovocia podľa vlastného výberu, mešia hrsť vlažských orechov, menšia hrsť opražených lieskovcov (nemusia by opražené, ale mne tak viac chutia), čokoláda - môže byť polka, alebo aj celá tablička strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prvé si dáme namočiť hrozienka a sušené ovocie do rumu (vynikajúce sú sušené slivky a brusnice).
Následne si pripravíme 2 misky.
Rozbijeme 5 vajec a oddelíme žĺtka od bielkov. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. V osobitnej miske potom vyšľaháme žĺtka s vanilkovým cukrom, medom, javorovým sirupom, škoricou a perníkovým korením až do penista, pridáme mlieko a tiež dobre premiešame. Postupne pridávame múku premiešanú s kypriacim práškom. Pridáme asi tak polovicu, potom primiešame olej a dobre zmiešame. Zľahla pridáme časť našlahaných bielkov, zas trochu múky, zas trochu bielkov až kým sa nám pekne nerozmieša múka a zľahka tie bielka do toho. Nakoniec pridáme sušené ovocie a hrozienka v rume, samozrejme aj s rumom. Pridáme lieskovce, orechy a nalámanú čokoládu - môže byť horká, mliečna, ja som dala mliečnu - orieškovú.
Poriadne vyolejujeme bábovkovú formu a vysypeme strúhankou.

Pečieme približne 40 minút pri 180 stupňoch vo vopred vyhriatej rúre. Ja som ju odhadla podľa farby a cesto skúsila špáratkom.

Keďže ja nemám rada pocukrované bábovky, tak ja neposýpam cukrom. Ale kto má rád, môže si ju zaliať čokoládovou polevou. Ja ju mám rada presne takú neocukrovanú, medovú s hrnčekom mliečka!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.3.2013, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu