končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 5 dkg masla 10 dkg cukru 3 menšie jablká, ošúpané a pokrájané na 2x2 cm kocky šťava z 1/2 citróna 1 malá lyžička škorice cca hrsť orechov Na tiramisu krém potrebujeme: 3/4 dl 100% jablkového džúsu 2 PL medu 25 dkg mascarpone 1 šľahačka na šľahanie Posledná vrstva: detské piškóty 1 dcl jablková šťava 3 PL rumu POSTUP PRÍPRAVY Keďže je dnes deň otcov, nášho ocinka sme prekvapili chladnou pochúťkou do letného dňa! Podrobný postup mám opísaný: http://efievka.blogspot.de/2013/06/jablkove-tiramisu.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Americký mrkvový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 10 dkg sušeného ovocia (hrozienka, slivky, marhule), 30 dkg mrkvy, 12,5 dkg hladkej múky, 12,5 dkg celozrnnej múky, 1 KL mletej škorice, 1 KL mletého zázvoru, 1 KL prášku na pečenie, 1 KL sódy bikarbóny, 20 dkg ovocného cukru, 1 štipka soli, 4 vajcia, 2 dl slnečnicového oleja. Na polevu: 20 dkg jemného tvarohu, 8 PL Salca Ozdoba: Podľa vlastného zvolenia, napr. farebné cukríky POSTUP PRÍPRAVY Je to veľmi chutný, šťavnatý koláčik a ku všetkému aj celkom zdravý 1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov, resp. na plynovej rúre štvrtý stupeň. Pripravíme si buď malý plech o formáte 20x25 cm, alebo stredne veľkú tortovú formu. Vyolejujeme formu, resp. plech vyložíme papierom na pečenie. 2. Sušené ovocie a hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľku postáť, napučať. Medzitým si očistíme mrkvu a nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak je veľmi vodnatá, vytlačíme nadbytočnú vodu. 3. Múky, korenia a prášok na pečečenie i sódu bikarbónu poriadne zmiešame. Pridáme cukor (ja som pridala cca 2 veľké lyžice agavé sirupu a 2 lyžice javorového sirupu namiesto cukru a nemala som cesto veľmi sladké, lebo u nás sa sladí pomenej). Pridáme vajíčka, olej a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme mrkvu. Scedíme vodu z ovocia a pridáme to tiež do misky. Dobre premiešame. 4. Pečieme približne 40 až 45 minút. Necháme vychladnúť 5. Tvaroh zmiešame so salcom. Polku zmesy natrieme na vychladnutý koláč. 6. Po stuhnutí potrieme koláč druhou polkou polevy. 7. Ozdobíme podľa vlastnej nápaditosti. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medová bábovka s orieškami a sušeným ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 5 ks vajcia, 250 g polohrubá múka, 2 ks vanilkový cukor, 3 lyžice medu, 2 lyžice javorového sirupu (je možné nahradiť medom), 1 lyžička škorice, 1 lyžička medovníkového korenia, 1 dcl mlieko,1 dcl olej, 1 kypriaci prášok do pečiva, trošku rumu, hrsť hrozienok, hrsť sušeného ovocia podľa vlastného výberu, mešia hrsť vlažských orechov, menšia hrsť opražených lieskovcov (nemusia by opražené, ale mne tak viac chutia), čokoláda - môže byť polka, alebo aj celá tablička strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Ako prvé si dáme namočiť hrozienka a sušené ovocie do rumu (vynikajúce sú sušené slivky a brusnice). Následne si pripravíme 2 misky. Rozbijeme 5 vajec a oddelíme žĺtka od bielkov. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. V osobitnej miske potom vyšľaháme žĺtka s vanilkovým cukrom, medom, javorovým sirupom, škoricou a perníkovým korením až do penista, pridáme mlieko a tiež dobre premiešame. Postupne pridávame múku premiešanú s kypriacim práškom. Pridáme asi tak polovicu, potom primiešame olej a dobre zmiešame. Zľahla pridáme časť našlahaných bielkov, zas trochu múky, zas trochu bielkov až kým sa nám pekne nerozmieša múka a zľahka tie bielka do toho. Nakoniec pridáme sušené ovocie a hrozienka v rume, samozrejme aj s rumom. Pridáme lieskovce, orechy a nalámanú čokoládu - môže byť horká, mliečna, ja som dala mliečnu - orieškovú. Poriadne vyolejujeme bábovkovú formu a vysypeme strúhankou. Pečieme približne 40 minút pri 180 stupňoch vo vopred vyhriatej rúre. Ja som ju odhadla podľa farby a cesto skúsila špáratkom. Keďže ja nemám rada pocukrované bábovky, tak ja neposýpam cukrom. Ale kto má rád, môže si ju zaliať čokoládovou polevou. Ja ju mám rada presne takú neocukrovanú, medovú s hrnčekom mliečka! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.3.2013, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |