končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Oblátkové rezy s kakaovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Tortové oblátky,250g masla,250g práškového cukru,1 vanilka,50g kakaa,3 celé vajcia POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby dáme maslo,pr.cukor,vanilku a kakao,nádobu vložíme do vriacej vody a za občasného premiešania necháme všetko spolu roztopiť.Potom pridáme vajcia a miešame až kým plnka nezhustne.Teplou plnkou natrieme oblátky,poukladáme na seba a zaťažíme,najlepšie do druhého dňa.Potom zohrejeme zvyšnú plnku,natrieme ňou celú tortu a posypeme posekanými orechami.Stuhnuté rezy pokrájame mokrým a ostrým nožom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medovo krupicové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 450g hladkej múky,1 prdopeč,1 čl sody bikarbony,2 PL kakaa,200g práš.cukru,2 vajcia, 2 PL medu, 60g tuhého masla,podľa potreby troška mlieka KRUPICOVA PLNKA: 750g mlieka,120g detskej krupice,1 vanilkový cukor,3 PL kryštál.cukru,250g masla alebo rastlinného tuku, 200g práš.cukru,trošku umu POLEVA: 3 PL medu,1 čl citr.šťavy POSTUP PRÍPRAVY CESTO:Všetky suroviny na cesto spolu dobre vypracujeme a odložíme do chladu na 30 minút.Potom cesto rozdelíme na 5 častí.Každú časť rozvaľkáme na hrúbku stebla(ja to vaľkám medzi 2 veľkými rozstrihnutými sáčkami),dáme na papier na pečenie a pečieme asi 10 minút pri 180°C.Po upečení necháme vychladnúť.Potom ich zlepíme plnkou,dáme stuhnúť a poejeme polevou. PLNKA: Z krupice,kryštál.cukru,vanilky a mlieka uvaríme hustú kašu,ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť.Maslo vymiešame s práš.cukrom do peny a postupne pridáme krupicový krém a všetko dobre vyšľaháme,možno pridať trochu umu. POLEVA: Med vymiešame s citr.šťavou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bleskový tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg tvarohu,100g práš.cukru.1 vajce, 1/2 vanilkového cukru, 1/2L mlieka Na posypanie drobenka POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme tvaroh s cukrom,vajcom a vanilkou.Pridáme mlieko, zamiešame a vylejeme na plech vyložený papierom. Posypeme drobenkou.Pečieme pri 180°C asi 30-40 minút. - do cesta môžeme pridať trochu detskej krupice - polovicu drobenky môžeme dať naspodok pod cesto a druhú navrch - pridať vanilkový pudink - posypať drobným alebo nasekaným ovocím(ríbezle,maliny,ananás atd) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zemiakové štrudle(závin)POTREBNÉ PRÍSADY 250g polohrubej múky,1prdopeč, špetka soli,250g pasirovaných zemiakov uvarených v šupke, 120g práškového cukru,1/2 balíčka vanilkového,2 vajcia,70g masla, 200g marhuľovej marmelády POSTUP PRÍPRAVY Z hore uvedených prísad,okrem marmelády, vypracujeme cesto,rozdelíme na polovicu,vyváľame asi na pol prsta,potrieme rozriedenou marmeládou a zvinieme do rolády. Tak isto spravíme aj s druhou polovicou.Pečieme pri miernej teplote do zlatova.Neviem či to bude tento recept,ale takýto som našla. Tento recept má už niekoľko desiatok rokov,a pochádza zo starého receptára Dr.Oetkera,ktorý som zdedila po mojej starkej.Ešte som ho nepiekla,tak neviem pri akej teplote by sa mal piecť.Taktiež neviem aká múka by tam mala ísť,lebo v origináli je napísaná iba ,múka,.Tak som napísala polohrubú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 22.12.2008, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kombinované rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec,8 PL práš.cukru,8 PL polohrubej múky, 1 prdopeč Krém: 1L mlieka, 3 Zlaté klasy, 1/2 masla, 5 PL cukru, kakao Poleva:2 balíčky Marína keksov alebo BE-BE keksov, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Bielky oddelíme od žltkov, žltky vyšľaháme s polovicou cukru do peny,pridáme múku s prdopečom.Z bielkov a ostatného cukru vyšľaháme sneh a pridáme ho k žltkovej zmesi. Opatrne premiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme pri 180°C 20minút. Krém: Z uvedených surovín uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame maslo.Dáme na vychladnutú piškotu.Navrch poukladáme keksy (ja dávam BE-BE,lebo sú menšie) a polejeme čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KaramelkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2,5 pohára kryštál.cukru,2 poh.vody, 4 poh. polohrubej múky, 2 čl sody bikarbony,4 vajcia, 1 dcl oleja POSTUP PRÍPRAVY 2 poháre cukru skaramelizujeme,zalejeme vodou a rozpustíme.Potom pridáme ešte pol pohára cukru a necháme rozpustiť.Do tohto pridáme ostatné suroviny,vymiešame,môžeme pridať sekané orechy, kokos alebo nasekané sušené ovocie.Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C asi 30-35 minút.Upečený koláč potrieme džemom a polejeme čokoládou alebo ešte horúci posypeme grankom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.9.2008, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Manhattanská roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 175g práškového cukru, 120g polohrubej múky, 3/4 prdopeču, 45g kakaa a trochu kakaa na posypanie, hoblinky bielej a tmavej čokolády Krém: 120g bielej čokolády, 3 PL mlieka, 4 PL kávového likéru,100g práš. cukru, 175g zmäknutého masla(margarín nepoužívame lebo krém by sa nám zrazil) POSTUP PRÍPRAVY Bielky oddelíme od žltkov, pridáme k nim 75g práš. cukru a vyšľaháme tuhý sneh.Rúru vyhrejeme na 190°C. V mise vyšľaháme žltky so zvyškom cukru na hustú penu,a pridáme k nej múku zmiešanú s prdopečom a kakaom. Zmes vylejeme na dva plechy vyložené papierom a rovnomerne rozotrieme .Pečieme asi 8-10 minút. Na dve utierky preosejeme kakao a upečené cesto na ne za tepla vyklopíme. Opatrne odstránime papier a zrolujeme do rolády.Necháme vychladnúť. Krém: Do rajnice dáme zovrieť mlieko, odstavíme a pridáme čokoládu,ktorú rozpustíme (môžeme dať rozpustiť aj do mikrovlnky).Pridáme likér zamiešame a necháme vychladnúť.Občas premiešame. V mise vyšľaháme cukor s maslom do peny,a postupne pridávame vychladnutú čokoládu.Vyšľaháme na ľahkú penu. Jeden plát zrolovaného cesta rozbalíme a potrieme tretinou krému.Zrolujeme do rolády.Druhý plát tiež natrieme tretinou krému, no nezrolujeme ho.Na kraj plátu položíme zrolovanú roládu a spolu stočíme, tak že nebude vidno kde sú rolády spojené.Potrieme so zvyšným krémom,posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme stuhnúť. Krájame ostrým nožom,aby plnka vynikla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
žilinské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 palmarin,250g práš. cukru, 100g čokolády, 6 vajec, 100g polohrubej múky,100g postrúhaných detských piškotov, 50g mletých orechov Plnka: 300ml mlieka, 120g práš. cukru, 150g mletých orechov,150g kandizovaného ovocia, 200g postrúhaných piškotov,trochu rumu POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiešame a rozdelíme na dve časti.Plech vyložíme papierom na pečenie a roztlačíme na ňu jednu časť cesta. Suroviny na plnku tiež zmiešame a dáme na cesto na plechu. Medzi dvomi veľkými sáčkami vyvaľkáme druhé cesto, prenesieme na plech a dáme piecť.Polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.3.2008, 8:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pikantná bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky,pol kocky droždia,1 čl cukru, 400ml bieleho jogurtu, 2 zarovnané čl soli, 125g nadrobno nakrájanej salámy, klobásky alebo šunky, 60g nahrubo nasekaných orechov, trochu majoránky, 80g roztopeného masla POSTUP PRÍPRAVY Trochu múky dáme do misky, rozdrobíme do nej droždie,premiešame ho s cukrom a 4 PL jogurtu,miešame, kým droždie úplne nerozmiešame.Posypeme troškou múky,prikryjeme a necháme kvások asi 15 minút kysnúť. Potom pridáme ostatnú múku, maslo roztopíme, vlažné pridáme k múke a pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne,pružné cesto.Necháme vykysnúť.Rúru predhrejeme na 180°C, vykysnuté cesto niekoľkokrát premiesime a dáme do vymastenej bábovkovej formy.Necháme ešte podkysnúť a upečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fašiangové šiškyPOTREBNÉ PRÍSADY 600g hrubej múky, 60g palmarinu, 60g cukru, 2 žltky, 1 droždie, 2 PL rumu, soľ, citr.kôra,mlieko podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto ako na buchty(môže byť aj trošku redšie), necháme vykysnúť.Potom rozvaľkáme na tenší plát. Na polovicu porozkladáme lekvár, preložíme druhou polovicou a popritláčame pomedzi lekvár.Povykrajujeme s pohárom alebo vykrajovátkom. Necháme prikryté podkysnúť a pečieme v horúcom oleji.Po upečení posypeme práš.cukrom. Ja ich robím prázdne a navrch dávam vyšľahanú penu z bielkov a džemu podľa chuti.Je to niekoľko rokov starý recept od mojej starkej, ktorá dakedy slúžila u pánov.Lucka prajem dobrú chuť a zdar. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 11.2.2013, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |