. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Jarmila V. (Božolé) ID 30389
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.12.2007
Naposledy: 4.4.2023 12:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 61
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

MÚČNIKY, POHÁRE

Oblátkové rezy s kakaovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortové oblátky,250g masla,250g práškového cukru,1 vanilka,50g kakaa,3 celé vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby dáme maslo,pr.cukor,vanilku a kakao,nádobu vložíme do vriacej vody a za občasného premiešania necháme všetko spolu roztopiť.Potom pridáme vajcia a miešame až kým plnka nezhustne.Teplou plnkou natrieme oblátky,poukladáme na seba a zaťažíme,najlepšie do druhého dňa.Potom zohrejeme zvyšnú plnku,natrieme ňou celú tortu a posypeme posekanými orechami.Stuhnuté rezy pokrájame mokrým a ostrým nožom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medovo krupicové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 450g hladkej múky,1 prdopeč,1 čl sody bikarbony,2 PL kakaa,200g práš.cukru,2 vajcia, 2 PL medu, 60g tuhého masla,podľa potreby troška mlieka KRUPICOVA PLNKA: 750g mlieka,120g detskej krupice,1 vanilkový cukor,3 PL kryštál.cukru,250g masla alebo rastlinného tuku, 200g práš.cukru,trošku umu POLEVA: 3 PL medu,1 čl citr.šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO:Všetky suroviny na cesto spolu dobre vypracujeme a odložíme do chladu na 30 minút.Potom cesto rozdelíme na 5 častí.Každú časť rozvaľkáme na hrúbku stebla(ja to vaľkám medzi 2 veľkými rozstrihnutými sáčkami),dáme na papier na pečenie a pečieme asi 10 minút pri 180°C.Po upečení necháme vychladnúť.Potom ich zlepíme plnkou,dáme stuhnúť a poejeme polevou.
PLNKA: Z krupice,kryštál.cukru,vanilky a mlieka uvaríme hustú kašu,ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť.Maslo vymiešame s práš.cukrom do peny a postupne pridáme krupicový krém a všetko dobre vyšľaháme,možno pridať trochu umu.
POLEVA: Med vymiešame s citr.šťavou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bleskový tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg tvarohu,100g práš.cukru.1 vajce, 1/2 vanilkového cukru, 1/2L mlieka Na posypanie drobenka

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme tvaroh s cukrom,vajcom a vanilkou.Pridáme mlieko, zamiešame a vylejeme na plech vyložený papierom. Posypeme drobenkou.Pečieme pri 180°C asi 30-40 minút.
- do cesta môžeme pridať trochu detskej krupice
- polovicu drobenky môžeme dať naspodok pod cesto a druhú navrch
- pridať vanilkový pudink
- posypať drobným alebo nasekaným ovocím(ríbezle,maliny,ananás atd)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zemiakové štrudle(závin)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g polohrubej múky,1prdopeč, špetka soli,250g pasirovaných zemiakov uvarených v šupke, 120g práškového cukru,1/2 balíčka vanilkového,2 vajcia,70g masla, 200g marhuľovej marmelády

POSTUP PRÍPRAVY

Z hore uvedených prísad,okrem marmelády, vypracujeme cesto,rozdelíme na polovicu,vyváľame asi na pol prsta,potrieme rozriedenou marmeládou a zvinieme do rolády. Tak isto spravíme aj s druhou polovicou.Pečieme pri miernej teplote do zlatova.Neviem či to bude tento recept,ale takýto som našla.
Tento recept má už niekoľko desiatok rokov,a pochádza zo starého receptára Dr.Oetkera,ktorý som zdedila po mojej starkej.Ešte som ho nepiekla,tak neviem pri akej teplote by sa mal piecť.Taktiež neviem aká múka by tam mala ísť,lebo v origináli je napísaná iba ,múka,.Tak som napísala polohrubú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.12.2008, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kombinované rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

8 vajec,8 PL práš.cukru,8 PL polohrubej múky, 1 prdopeč Krém: 1L mlieka, 3 Zlaté klasy, 1/2 masla, 5 PL cukru, kakao Poleva:2 balíčky Marína keksov alebo BE-BE keksov, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky oddelíme od žltkov, žltky vyšľaháme s polovicou cukru do peny,pridáme múku s prdopečom.Z bielkov a ostatného cukru vyšľaháme sneh a pridáme ho k žltkovej zmesi. Opatrne premiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme pri 180°C 20minút.
Krém: Z uvedených surovín uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame maslo.Dáme na vychladnutú piškotu.Navrch poukladáme keksy (ja dávam BE-BE,lebo sú menšie) a polejeme čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Karamelka



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 pohára kryštál.cukru,2 poh.vody, 4 poh. polohrubej múky, 2 čl sody bikarbony,4 vajcia, 1 dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

2 poháre cukru skaramelizujeme,zalejeme vodou a rozpustíme.Potom pridáme ešte pol pohára cukru a necháme rozpustiť.Do tohto pridáme ostatné suroviny,vymiešame,môžeme pridať sekané orechy, kokos alebo nasekané sušené ovocie.Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C asi 30-35 minút.Upečený koláč potrieme džemom a polejeme čokoládou alebo ešte horúci posypeme grankom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.9.2008, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Manhattanská roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 175g práškového cukru, 120g polohrubej múky, 3/4 prdopeču, 45g kakaa a trochu kakaa na posypanie, hoblinky bielej a tmavej čokolády
Krém: 120g bielej čokolády, 3 PL mlieka, 4 PL kávového likéru,100g práš. cukru, 175g zmäknutého masla(margarín nepoužívame lebo krém by sa nám zrazil)

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky oddelíme od žltkov, pridáme k nim 75g práš. cukru a vyšľaháme tuhý sneh.Rúru vyhrejeme na
190°C. V mise vyšľaháme žltky so zvyškom cukru na hustú penu,a pridáme k nej múku zmiešanú s prdopečom a kakaom. Zmes vylejeme na dva plechy vyložené papierom a rovnomerne rozotrieme .Pečieme asi 8-10 minút. Na dve utierky preosejeme kakao a upečené cesto na ne za tepla vyklopíme. Opatrne odstránime papier a zrolujeme do rolády.Necháme vychladnúť.
Krém: Do rajnice dáme zovrieť mlieko, odstavíme a pridáme čokoládu,ktorú rozpustíme (môžeme dať rozpustiť aj do mikrovlnky).Pridáme likér zamiešame a necháme vychladnúť.Občas premiešame. V mise vyšľaháme cukor s maslom do peny,a postupne pridávame vychladnutú čokoládu.Vyšľaháme na ľahkú penu.
Jeden plát zrolovaného cesta rozbalíme a potrieme tretinou krému.Zrolujeme do rolády.Druhý plát tiež natrieme tretinou krému, no nezrolujeme ho.Na kraj plátu položíme zrolovanú roládu a spolu stočíme, tak že nebude vidno kde sú rolády spojené.Potrieme so zvyšným krémom,posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme stuhnúť. Krájame ostrým nožom,aby plnka vynikla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

žilinské rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 palmarin,250g práš. cukru, 100g čokolády, 6 vajec, 100g polohrubej múky,100g postrúhaných detských piškotov, 50g mletých orechov
Plnka: 300ml mlieka, 120g práš. cukru, 150g mletých orechov,150g kandizovaného ovocia, 200g postrúhaných piškotov,trochu rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto zmiešame a rozdelíme na dve časti.Plech vyložíme papierom na pečenie a roztlačíme na ňu jednu časť cesta. Suroviny na plnku tiež zmiešame a dáme na cesto na plechu. Medzi dvomi veľkými sáčkami vyvaľkáme druhé cesto, prenesieme na plech a dáme piecť.Polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.3.2008, 8:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pikantná bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky,pol kocky droždia,1 čl cukru, 400ml bieleho jogurtu, 2 zarovnané čl soli, 125g nadrobno nakrájanej salámy, klobásky alebo šunky, 60g nahrubo nasekaných orechov, trochu majoránky, 80g roztopeného masla

POSTUP PRÍPRAVY

Trochu múky dáme do misky, rozdrobíme do nej droždie,premiešame ho s cukrom a 4 PL jogurtu,miešame, kým droždie úplne nerozmiešame.Posypeme troškou múky,prikryjeme a necháme kvások asi 15 minút kysnúť. Potom pridáme ostatnú múku, maslo roztopíme, vlažné pridáme k múke a pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne,pružné cesto.Necháme vykysnúť.Rúru predhrejeme na 180°C, vykysnuté cesto niekoľkokrát premiesime a dáme do vymastenej bábovkovej formy.Necháme ešte podkysnúť a upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fašiangové šišky



POTREBNÉ PRÍSADY

600g hrubej múky, 60g palmarinu, 60g cukru, 2 žltky, 1 droždie, 2 PL rumu, soľ, citr.kôra,mlieko podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto ako na buchty(môže byť aj trošku redšie), necháme vykysnúť.Potom rozvaľkáme na tenší plát. Na polovicu porozkladáme lekvár, preložíme druhou polovicou a popritláčame pomedzi lekvár.Povykrajujeme s pohárom alebo vykrajovátkom. Necháme prikryté podkysnúť a pečieme v horúcom oleji.Po upečení posypeme práš.cukrom. Ja ich robím prázdne a navrch dávam vyšľahanú penu z bielkov a džemu podľa chuti.Je to niekoľko rokov starý recept od mojej starkej, ktorá dakedy slúžila u pánov.Lucka prajem dobrú chuť a zdar.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.2.2013, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu