končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláčePOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 750 dkg polohrubej múky, 100 dkg kryštalového cukru, 350 ml mlieka, 25 g kvasnic, 125 dkg masla alebo palmarinu, 2 vajcia, kávova lyzička soli PLNKA: 1 tvaroh,praškový cukor,1 žltok,1 vanilkovy cukor, lekvar POSTUP PRÍPRAVY Do vlažneho mlieka s trochou kryš.cukru rozmrvíme droždie a nechame nakysnut. Pripravime si múku do ktorej dame kryštalovy cukor,2 vajcia a zvysok mlieka,kvasok a roztopene maslo,všetko spolu zmiešame a vypracujeme hladke cesto. Nechame nakysnut. Keď je ceto vykysnute,rozvaľkáme ho na asi 1 cm plat a vykrojime kolieska,každe jedno koliesko v strede potlacime aby vznikla jamka,ktoru naplníme trvarohovou plnkou a do stredu dame lekvar,hotove koláče poukladáme na plech a potrieme žltkom,a nechame tak 15-20 minut este pokystnúť,potom upečieme,upečene posypeme práškovým cukrom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 2.11.2010, 12:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KARAMELOVY ZAKUSOKPOTREBNÉ PRÍSADY 1 CESTO:4 bielka,250 g kryštalového cukru,250 g mletých orechov 2 CESTO:4 vajcia ,200 g práškového cukru,200 g polohrubej múky ,1 prášok do pečiva KREM: 1 maslo (250 g),4 žltky,200 g kryštalového cukru,1 dcl vody čokoláda POSTUP PRÍPRAVY 1 CESTO: vymiešame 4 bielka z cukrom do peny a potom zlahka primiešame orechy 2 CESTO :4 žltky vymiesame z cukrom a prideme muku z praskom do peciva ,zo 4 bielkov spravime sneh,primiešame do cesta Na vymastený a múkou vysypaný plech dáme prvé cesto,a na prvé rozotrieme druhé a dame do rúry piect KREM:cukor upalime na karamel a zalejeme 1 dcl vody ,necháme vychladnúť ,maslo vymiešame zo žltkami a pridáme karamel,krém natrieme na upeceny zákusok,vrch polejeme čokoládou,dáme stuhnúť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.9.2013, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TRIO REZYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:250 g práškového cukru 5 vajec 2 vanilínové cukre 1 dcl vlažnej vody 250 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 kavová lyžička kakaa 1 liter mlieka ,2 jahodove pudingy,1 vanilka,4 polievkove lyžice kryštáloveho cukru 2 kysle pochuťkové smotany,3-4 lyzice praškového cukru granko na posypanie POSTUP PRÍPRAVY CESTO: 5 žltkov vymiesame z práškovým cukrom,pridáme 1 dcl vlažnej vody,potom pridáme múku zamiešanú s praškom do pečiva Z 5 bielkov spravíme sneh a zamiešame k cestu.Plech si vymastime a vysypeme múkou a vylejeme naň cesto,z ktorého si nechame asi stvrtku v miske a zamiešame do neho kavovú lyzičku kakaa,potom popolievame piškotové cesto. 2 jahodové pudingy si uvarime v 1 litri mlieka z vanilkou a 4 lyžicami kryštalového cukru Uvarený puding lyžičkou daváme na cesto kopky vedľa seba,a dáme do rúry piect asi na 35-40 minút Na upečený ešte horúci koláč, rozotrieme pochúťkove smotany zmiešane z práškovým cukrom,a posypeme grankom.A necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 25.11.2008, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
nepecena jablkova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg očistených jabĺk, 0,2 dl vody, 300 g krystaloveho cukru ,alebo podla chuti a jablk , 2 pudingové prášky (Zlatý klas),2 balicky okrúhlych detskych piškót, šľahačkovú smotanu, čokoládu POSTUP PRÍPRAVY Jablká pokrájame na kocky a dáme variť s vodou. Varíme ich pokým sa nerozvaria. Pridáme cukor, a dva pudingové prášky. Dobre vymiešame a chvíľu povaríme. Do tortovej formy poukladáme piškóty a na piškóty ešte teplú jablkovú hmotu. Vrstvy opakujeme, posledná vrstva by mala byť z jablkovej hmoty. Tortu odložíme do chladničky na 4 až 5 hodín,nech stuhne vrch polejeme cokoladovou polevou a ozdobime slahackou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 10.11.2008, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rychle orechove rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:1,5 dcl mlieka 350 g kryštaloveho cukru 4 lyžice marhuloveho džemu 120 g mletych orechov 350 g polohrubej muky 1 lyzička sody bikarbony POLEVA:100 g masla 100 g praškoveho cukru 2 lyžice kakaa 2 lyžice mlieka 2 lyžice zlatého klasu POSTUP PRÍPRAVY CESTO:mlieko,cukor,džem a orechy do hladka vymiešame.Pridame múku,sodu bikarbonu, premiešame a cesto rozotrieme na vymastený,pomuceny plech. Pečieme v stredne vyhriatej rure asi 20 minut. POLEVA: Rozpustime maslo,pridame praškový cukor,zmiesame a zmes zohrejeme(nevarime) Potom primiešame mlieko,kakao,zlaty klas a dame na mierny plamen . Za staleho miešanie zohrievame a na chvilku nechame zovrieť. Trocha vychladnutý koláč vyklopime na hladku stranu rovnomerne rozotrieme polevu. Kolac dáme do chladu stuhnúť a potom ho pokrajame na kusky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.11.2008, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Metrovy kolacPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:4 vajcia 260 g praskoveho cukru 8 lyzic vlaznej vody 10 lyzic oleja 260 g hladkej muky pol prasku do peciva kakao PLNKA: pol litra mlieka 2 zlate klasy 1 vanilka 250 g masla 150 g praskoveho cukru rum cokolada POSTUP PRÍPRAVY 4 zltky zmiesame spolu z praskovym cukrom,pridame 8 lyzic vody,10 lyzic oleja,muku s pol praskom do peciva a nakoniec sneh zo 4 bielkov Cesto rozdelime na dve polovice ,jedno nechame biele a do druhej polovice ,pridame kakao Nalejeme do vymastenych a vysypanych foriem (srnci chrbat),upecieme PLNKA: uvarime puding z mlieka a zlateho klasu ,nechame vychladnut,vymiesame si maslo z praskovym cukrom a pridame vychldanuty puding,a nakoniec rum . Pokrajame si kolac na platky a ponatierame a lepime do kopy vedla seba vrch rolady potrieme,zvysnou plnkou a polejeme cokoladovou polevou a dame stuhnut .Krajame sikmo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 21.10.2015, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosovo puncove rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:8 vajec 400 g praskoveho cukru 400g polohrubej muky 1 balicek prasku do peciva 6 lyzic vlaznej vody PUNCOVA PLNKA:7 dcl pohar marhloveho kompotu 200 ml ribezloveho lekveru 100 g hrozienok 2 lyzicky rumu KOKOSOVA PLNKA:125 g kokosu 250 ml mlieka 250 ml masla 250 g praskoveho cukru 1 vanilinovi cukor POSTUP PRÍPRAVY POSTUP:Zltky s cukrom vymiesame .pridame vodu,a muku z praskom do peciva ,z bielkov sneh a nakoniec zamiesame do cesta .Dve tretiny cesta dame na vymasteny a vysypany plech ,zvysok na druhy plech a upecieme.Hrubsi upeceny plat pokropime rumom a potrieme lekvarom. Tensi plat cesta v miske rozmrvime a pridame ,rozmixovany marhulovy kompot lekvar a hrozienka,rum dobre premiesame a natrieme na plat z lekvarom . Mlieko z kokosom varime (stale miesame)tak 7 minut .Maslo vymiesame z praskovym cukrom a vanilkou a pridame k vychladnutej kokosovej kasi.Dobre premiesame,natrieme na puncovu plnku a vrch posypeme postruhanou cokoladou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 24.5.2016, 17:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jablkovy kolacPOTREBNÉ PRÍSADY 250g polohrubej muky 250g hladkej muky 250g masla(palmarinu) 50g cukru 1 lyzicka octu trochu soli 20g drozdia 100ml mlieka kocka cukru POSTUP PRÍPRAVY Do osladeneho mleka rozdrobime drozdie,ked napuci pridame ho k muke a spolu z ostatnymi surovinami spracujeme na doske cesto. Rozdelime ho na tri casti a nechame vykysnut. Kazdu cast cesta vyvalkame ,ked trochu nakysne a dame nan jablcka postruhane alebo nakrajane,a posypeneme zmolenkou a dame piect. Cesto je vynikajuce aj na zavin a ten potrieme povrch rozslahanym vajickom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovy kremesPOTREBNÉ PRÍSADY PRÍPRAVA: 1 HODINA CESTO: 5 vajec, 150 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 3 lyžice vody. JABLKOVÁ NÁPLŇ: 1 kg očistených jabĺk, 2 balíčky vanilínového cukru. PUDINGOVÁ NÁPLŇ: 700 ml mlieka, 2 balíčky Zlatého klasu, 100 g práškového cukru, 40 g kryštálového cukru, 200 g masla, 250 ml smotany na šľahanie, čokolada na postruhanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. 30 minút 3. Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú. 20 minút 5. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladničky.Slahacku podla chuti osladit a davam aj stuzovac. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 24.1.2013, 0:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |