končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
METENÍKPOTREBNÉ PRÍSADY Mlieko, droždie,kyslá kapusta, pol. múka,olej, soľ, cukor, cesnak, slaninku alebo maslo POSTUP PRÍPRAVY Najprv si urob kvások tak v 3-4dcl mlieka s 1 lyžičkou cukru, 3 -4 hrste kyslej kapusty premyť, vyžmýkať a zasypať 3/4kg polohrubej múky, pridaj malú lyžičku soli a lyžicu oleja, zalej kváskom a uvidíš aké bude cesto podľa potreby si dosyp múku alebo pridaj vodu, nechaj vykysnúť a daj piecť tak na cca40-45 min pri teplote 220stupňov ešte horúci ho potri maslom a cesnakom, alebo na miesto masla môžeš použiť domácu slaninu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.4.2012, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 100g masla, 50 g práš. cukru, vajcia , 400 g pol. múky, soľ, droždie, cukor, mlieko, tvaroh, slivkový džem, POSTUP PRÍPRAVY CESTO: 100g masla, 50 g práš. cukru, 2 žľtky, 400g pol. múky, štipka soli, PLNKA: klasická tvarohová, tvaroh, vajce, cukor, džem KVÁSOK: 2,5 dcl mlieka, droždie, 1 lyžica cukru. Kým vykysne kvások pripravený z múky, z droždia a cukru vymiešame maslo s cukrom, žľtkami, pridáme kvások dobre premiešame. Pridáme múku a necháme vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubé a vykrajujeme. Stred koláča z ľahka postláčame a necháme na doske postáť. Naplníme plnkou, na vrch dáme džem. Okraje koláčou potreme vajcom , pečieme pri teplote 190 stupňou 10-12 minút. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.9.2010, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |