. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Martina M. (mataalex) ID 27652
.
mimibazar.sk/mataalex
Oblasť: Trebišov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.11.2007
Naposledy: 19.4.2016 8:09
Aktualizácia: 10.12.2011 18:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 20
RODINNÉ FOTOGRAFIE 54
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 31
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Parížske kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 440 ml muky, 200ml práškového cukru, 110ml oleja, 220ml mlieka, 3lyž. kakao, 1 prášok do pečiva, 3 vajíčka KREM:400ml smotany na šlahanie 33%, 2 čokolady Ľadové gaštany, čokolada Margot na postruhanie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame na hladke cesto, ktoré vylejeme na plech a dáme piecť.
Smotanu dame do hrnca zohrievať a do teplej nalameme ľadove gaštany a asi minutu povaríme. necháme poriadne vychladnuť môže byť v chladničke aj do druhého dňa a potom mixérom šlaháme asi 5minut na najvyšších otáčkach. Smotanový krém dáme na vychladnutý korpus a postruhame čokoládu Margot.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fajnové orechové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

40dkg poloh.muky, 1 palmarin, 15dkg práškový cukor, 4 žltky, 1 prašok do pečiva, mleté orechy podla potreby džem

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto okrem okrem orechov a džemu zmiešať a vypracovať hladké cesto, ktore treba rozdeliť na tri časti.Vyvalkame si jednu časť cesta a dame na plech. potrieme džemom a dame časť orechov s cukrom . Na to dáme druhý plát cesta a znova potrieť džemom a na to orechy.Na vrch priložime tretí plát cesta poprepichujeme vidličkou a dame piecť. Medzi tým si vyšlaháme zo 4 bielkov sneh spolu s 20dkg praškoveho cukru. Ked je koláč skoro hotovy vyberieme z rúry a vrch potrieme dzemom a dame na to sneh a este chvílu pečieme kym sa vrch nepripečie do zlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Francúzke karamelové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto. 6vajec, 6 lyž. kryštáloveho cukru, 1 lyž. kakaa, 5 lyž. múky, 1pdp, trochu oleja
Plnka: 1 L vody, 3 zlaté klasy, 130g cukru, 1 vanilkovy cukor. 2 lyž. kakaa, 7 bielkov
Šlahačkovy krem-karamelový: 4 lyž. kryštál. cukru, 3 dcl mlieka, 2 praškové šlahačky

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Bielky s cukrom yšlaháme na sneh pridame olej, žltky a premiešame. Pridame múku s pdp, a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a pomúčeny plech a dame upiecť.
PLNKA: Vačšiu časť vody dame zovrieť, pridame 70 g cukru a vanilku a vo zvyšnej vode rozmiešame zlaty klas a spolu uvaríme, Do horucej kaše zapracujeme sneh z bielkov a 60g cukru. Do polovice plnky zamiešame kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavu plnku a na koniec karamelovyý krém.
KARAMELOVY KREM: Cukor skaramelizujeme a zalejeme mliekom a nechame roztopiť. Dovychladnuteho karamelu pridame šlahačky v prášku a vyšlaháme.Natrieme to na tmavu plnku a ozdobíme stúhanou čokoladou alebo čokoládovou ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.12.2008, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medove rezy s piškotami



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hl. múky, 1 vajce, 80g kryštálového cukru, 3 lyžice medu, 1 čaj. lyž. sody bikarbony, 50g Hery, 3 lžice mlieka
PLNKA: 1 L mlieka, 12 lyž. muky,2 lyž. zl. klas, 150g práškovy cukor, 150g Hery, 3 bal. piškoty, mlieko na namačanie piškôt, trošku rumu, čokoládová poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: V mlieku rozmiešame vajce, pridame ostatne prísady okrem muky a uvarime. Ked zmes vychladne vmiešame muku a vypracujeme hladke cesto. Rozdelime na polovicu a každu rozvalkame a upečieme na menšom plechu.
PLNKA: Z mlieka, múky a zlatého klasu uvaríme kašu a ked vychladne primiešame cukor a Heru. Na jeden plat natrieme časť plnky a na to poukladame poškoty namočene v mlieku s rumom.Na piškoty dame plnku a zas druhu vrstvu piškoty. Na ne zvyšok plnky a druhý plát cesta. Potom už len poliať čokoladovou polevou.
Dobru chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fajnové pudingové rezy s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 5 vajička, 12 lyžic kryštaloveho cukru, 12 lyžic muky, 3 lyžice oleja, pol balička prašku do pečiva, kompotove ovocie - čierne ríbezle, čučoriedky, černice alebo aké máte radi.
KREM: 1 L mlieka, 3bal. zlaty klas, 10 lyžic cukru, 3 lyžice kakaa, 1 palmarin, 2 želatinové ovocné pudingy v prašku.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Vajička s cukrom vymiešame do peny, pridame olej, múku, a prašok do pečiva. vymiešame a vylejeme na vymasteny a pomúčeny plech a dame piecť.
KREM: V 750 ml mlieka rozvarime palmarín a cukor.Vo zvyšku mlieka rozmiešame 3 zlate klasy a kakao a vylejeme do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia a ešte teplý krém vylejeme na upečene cesto a rozotrieme.
Odkvapkané ovocie ukladame na krém a zo želé a kompotovej šťavy uvaríme želatínu, ktoru vylejeme na ovocie a dame schladiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Syrové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g muky, troška soli, 125g struhaneho parenicoveho syra, 125g masla, 5 lyžic bieleho vína, 1 vajičko na potieranie, struhany syr na posypanie, mleta paprika, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, sol, víno, struhaný parenicovy syr, maslo vymiešame z toho hladke cesto. Nechame to trošku odležať.Cesto rozvalkame a narežeme trojuholniky. Zavinieme zo širšej strany a vytvorime rožky.Potrieme rozšlahaným vajičkom zmišanym so soľou a mletou červenou paprikou a troškou oleja.Na vrch posypeme struhanym syrom. Pečieme na vymastenom a pomučenom plechu do zlatista.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Suprový jahodový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajička, 20dkg praškový cukor, 1dcl oleja, 1dcl vody, 3 lyžice kakaa, 20dkg muky, pol prašku do pečiva.
KREM: 20dkg masla, 15 dkg praškový cukor, 2 jahodove pudingy v prašku, zavarané jahody, čokoladova poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Žltky vymiešať s cukrom, pridať olej, vodu, kakao, prašok do pečiva. Všetko vymiešať a nakoniec pridajte tuhy sneh z bielkov.Cesto vyliat na vymasteny a pomučeny plech a dajte piecť.
KREM: V 3dcl jahodovej šťavy uvariť pudingy a nechať vychladnuť.Maslo vymiešať s cukrom a pridavajte vychladnlutý jahodovy puding.Do krému zamiešajte kusky jahôd a natierať na cesto. Na vrch postruhajte cokoladu alebo polejte čokoladovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.5.2009, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosovo-želatinove rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 vajec, 120g praškovy cukor, prašok do pečiva, 2 polievkove lyžice kakaa, 120 g muky
KOKOSOVA PLNKA: 125 g palmarin, 150g praškovy cukor, 200g kokos, 4 bielka - sneh
ŽELATINA: 2dcl ovocneho sirupu, 2dcl vody, 1 vanilkovy cukor, 1 ovocny puding
2 baličky BB keksov, cokoladova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: žltky ymiešame s cukrom.Pridame ostatne suroviny a tuhy sneh.Pečieme na vymastenom a pomučenom plechu. Vychladnute cesto natrieme džemom.
KOKOSOVA PLNKA: maslo s cukrom vymiešame, pridame kokos a sneh zo 4 bielkov. Plnku natierame na džem.
ŽELATINA: všetko spolu zmiešať a uvarime. Ešte teplu želatinu natrieme na kokosovu plnku a na to ukladame BB keksy. Na keksy nalejeme roztopenu cokoladovu polevu. Ked keksy zmeknu potom rezeme na kocky podla tvaru keksov alebo kocky možme narezať ešte na polovicu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Smotanova bomba



POTREBNÉ PRÍSADY

10 vajec, 12 polievkove lyžice muky, 12 PL praškoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 2PL rumu, 4dcl šlahačky, 1PL praškoveho cukru, čokoladova poleva,kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Žltky, praškovy cukor a vanilku vymiešame na hustu penu.Zapracujeme husty sneh a 2PL vody. Pridame muku a premiešame.Pologulatu formu na bombu vymastime a posypeme mukou.Vlejeme cesto a pečieme pri 180 až 200 stupnov. Vychladnuty korpus na plochej strane vydlabeme, rozmrvime, pokvapkame rumom a 2 lyžicami vody.Pridame šlahačku a 1 PL praškoveho cukru. Korpus naplnime, zarovname a vložime do formy a zakryjeme tanierom. Dame na par hodin do chladničky poridne zatuhnuť.Polejeme čokoladou a posypeme kokosom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2007, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sacherova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

8 vajičok, 200g cukru,60g kakao, 100g hladkej muky, 100g palmarinu, 50g piškotovej struhanky - podrvene detske piškoty, nejaka marmelada, čokoladova poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

Dno okruhlej formy vymastime.Žltky vymiešame so 100g cukru do peny.Bielky vyšlahať so zvyšnym cukrom na tuhy sneh. Do žltkovej zmesi pridame kakao, muku, roztopene maslo, piškotovu struhanku a sneh. Dame upiecť. Prvych 15 minut ruru neotvarať, cesto by vam kleslo. Upecenu tortu nechame par minut vo vvypnutej rure a potom dame vychladnuť.PO 5 hodinach tortu rozrežeme natrieme marmeladou. Natierame aj boky aj vrch torty. Čokoladovou polevou potierame celu tortu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu