končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Parížske kockyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 440 ml muky, 200ml práškového cukru, 110ml oleja, 220ml mlieka, 3lyž. kakao, 1 prášok do pečiva, 3 vajíčka KREM:400ml smotany na šlahanie 33%, 2 čokolady Ľadové gaštany, čokolada Margot na postruhanie POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame na hladke cesto, ktoré vylejeme na plech a dáme piecť. Smotanu dame do hrnca zohrievať a do teplej nalameme ľadove gaštany a asi minutu povaríme. necháme poriadne vychladnuť môže byť v chladničke aj do druhého dňa a potom mixérom šlaháme asi 5minut na najvyšších otáčkach. Smotanový krém dáme na vychladnutý korpus a postruhame čokoládu Margot. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fajnové orechové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 40dkg poloh.muky, 1 palmarin, 15dkg práškový cukor, 4 žltky, 1 prašok do pečiva, mleté orechy podla potreby džem POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto okrem okrem orechov a džemu zmiešať a vypracovať hladké cesto, ktore treba rozdeliť na tri časti.Vyvalkame si jednu časť cesta a dame na plech. potrieme džemom a dame časť orechov s cukrom . Na to dáme druhý plát cesta a znova potrieť džemom a na to orechy.Na vrch priložime tretí plát cesta poprepichujeme vidličkou a dame piecť. Medzi tým si vyšlaháme zo 4 bielkov sneh spolu s 20dkg praškoveho cukru. Ked je koláč skoro hotovy vyberieme z rúry a vrch potrieme dzemom a dame na to sneh a este chvílu pečieme kym sa vrch nepripečie do zlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Francúzke karamelové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto. 6vajec, 6 lyž. kryštáloveho cukru, 1 lyž. kakaa, 5 lyž. múky, 1pdp, trochu oleja Plnka: 1 L vody, 3 zlaté klasy, 130g cukru, 1 vanilkovy cukor. 2 lyž. kakaa, 7 bielkov Šlahačkovy krem-karamelový: 4 lyž. kryštál. cukru, 3 dcl mlieka, 2 praškové šlahačky POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Bielky s cukrom yšlaháme na sneh pridame olej, žltky a premiešame. Pridame múku s pdp, a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a pomúčeny plech a dame upiecť. PLNKA: Vačšiu časť vody dame zovrieť, pridame 70 g cukru a vanilku a vo zvyšnej vode rozmiešame zlaty klas a spolu uvaríme, Do horucej kaše zapracujeme sneh z bielkov a 60g cukru. Do polovice plnky zamiešame kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavu plnku a na koniec karamelovyý krém. KARAMELOVY KREM: Cukor skaramelizujeme a zalejeme mliekom a nechame roztopiť. Dovychladnuteho karamelu pridame šlahačky v prášku a vyšlaháme.Natrieme to na tmavu plnku a ozdobíme stúhanou čokoladou alebo čokoládovou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.12.2008, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medove rezy s piškotamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hl. múky, 1 vajce, 80g kryštálového cukru, 3 lyžice medu, 1 čaj. lyž. sody bikarbony, 50g Hery, 3 lžice mlieka PLNKA: 1 L mlieka, 12 lyž. muky,2 lyž. zl. klas, 150g práškovy cukor, 150g Hery, 3 bal. piškoty, mlieko na namačanie piškôt, trošku rumu, čokoládová poleva. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: V mlieku rozmiešame vajce, pridame ostatne prísady okrem muky a uvarime. Ked zmes vychladne vmiešame muku a vypracujeme hladke cesto. Rozdelime na polovicu a každu rozvalkame a upečieme na menšom plechu. PLNKA: Z mlieka, múky a zlatého klasu uvaríme kašu a ked vychladne primiešame cukor a Heru. Na jeden plat natrieme časť plnky a na to poukladame poškoty namočene v mlieku s rumom.Na piškoty dame plnku a zas druhu vrstvu piškoty. Na ne zvyšok plnky a druhý plát cesta. Potom už len poliať čokoladovou polevou. Dobru chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fajnové pudingové rezy s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 vajička, 12 lyžic kryštaloveho cukru, 12 lyžic muky, 3 lyžice oleja, pol balička prašku do pečiva, kompotove ovocie - čierne ríbezle, čučoriedky, černice alebo aké máte radi. KREM: 1 L mlieka, 3bal. zlaty klas, 10 lyžic cukru, 3 lyžice kakaa, 1 palmarin, 2 želatinové ovocné pudingy v prašku. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Vajička s cukrom vymiešame do peny, pridame olej, múku, a prašok do pečiva. vymiešame a vylejeme na vymasteny a pomúčeny plech a dame piecť. KREM: V 750 ml mlieka rozvarime palmarín a cukor.Vo zvyšku mlieka rozmiešame 3 zlate klasy a kakao a vylejeme do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia a ešte teplý krém vylejeme na upečene cesto a rozotrieme. Odkvapkané ovocie ukladame na krém a zo želé a kompotovej šťavy uvaríme želatínu, ktoru vylejeme na ovocie a dame schladiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Syrové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g muky, troška soli, 125g struhaneho parenicoveho syra, 125g masla, 5 lyžic bieleho vína, 1 vajičko na potieranie, struhany syr na posypanie, mleta paprika, olej. POSTUP PRÍPRAVY Múku, sol, víno, struhaný parenicovy syr, maslo vymiešame z toho hladke cesto. Nechame to trošku odležať.Cesto rozvalkame a narežeme trojuholniky. Zavinieme zo širšej strany a vytvorime rožky.Potrieme rozšlahaným vajičkom zmišanym so soľou a mletou červenou paprikou a troškou oleja.Na vrch posypeme struhanym syrom. Pečieme na vymastenom a pomučenom plechu do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Suprový jahodový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajička, 20dkg praškový cukor, 1dcl oleja, 1dcl vody, 3 lyžice kakaa, 20dkg muky, pol prašku do pečiva. KREM: 20dkg masla, 15 dkg praškový cukor, 2 jahodove pudingy v prašku, zavarané jahody, čokoladova poleva. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Žltky vymiešať s cukrom, pridať olej, vodu, kakao, prašok do pečiva. Všetko vymiešať a nakoniec pridajte tuhy sneh z bielkov.Cesto vyliat na vymasteny a pomučeny plech a dajte piecť. KREM: V 3dcl jahodovej šťavy uvariť pudingy a nechať vychladnuť.Maslo vymiešať s cukrom a pridavajte vychladnlutý jahodovy puding.Do krému zamiešajte kusky jahôd a natierať na cesto. Na vrch postruhajte cokoladu alebo polejte čokoladovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.5.2009, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosovo-želatinove rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec, 120g praškovy cukor, prašok do pečiva, 2 polievkove lyžice kakaa, 120 g muky KOKOSOVA PLNKA: 125 g palmarin, 150g praškovy cukor, 200g kokos, 4 bielka - sneh ŽELATINA: 2dcl ovocneho sirupu, 2dcl vody, 1 vanilkovy cukor, 1 ovocny puding 2 baličky BB keksov, cokoladova poleva POSTUP PRÍPRAVY CESTO: žltky ymiešame s cukrom.Pridame ostatne suroviny a tuhy sneh.Pečieme na vymastenom a pomučenom plechu. Vychladnute cesto natrieme džemom. KOKOSOVA PLNKA: maslo s cukrom vymiešame, pridame kokos a sneh zo 4 bielkov. Plnku natierame na džem. ŽELATINA: všetko spolu zmiešať a uvarime. Ešte teplu želatinu natrieme na kokosovu plnku a na to ukladame BB keksy. Na keksy nalejeme roztopenu cokoladovu polevu. Ked keksy zmeknu potom rezeme na kocky podla tvaru keksov alebo kocky možme narezať ešte na polovicu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Smotanova bombaPOTREBNÉ PRÍSADY 10 vajec, 12 polievkove lyžice muky, 12 PL praškoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 2PL rumu, 4dcl šlahačky, 1PL praškoveho cukru, čokoladova poleva,kokos POSTUP PRÍPRAVY Žltky, praškovy cukor a vanilku vymiešame na hustu penu.Zapracujeme husty sneh a 2PL vody. Pridame muku a premiešame.Pologulatu formu na bombu vymastime a posypeme mukou.Vlejeme cesto a pečieme pri 180 až 200 stupnov. Vychladnuty korpus na plochej strane vydlabeme, rozmrvime, pokvapkame rumom a 2 lyžicami vody.Pridame šlahačku a 1 PL praškoveho cukru. Korpus naplnime, zarovname a vložime do formy a zakryjeme tanierom. Dame na par hodin do chladničky poridne zatuhnuť.Polejeme čokoladou a posypeme kokosom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2007, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sacherova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajičok, 200g cukru,60g kakao, 100g hladkej muky, 100g palmarinu, 50g piškotovej struhanky - podrvene detske piškoty, nejaka marmelada, čokoladova poleva. POSTUP PRÍPRAVY Dno okruhlej formy vymastime.Žltky vymiešame so 100g cukru do peny.Bielky vyšlahať so zvyšnym cukrom na tuhy sneh. Do žltkovej zmesi pridame kakao, muku, roztopene maslo, piškotovu struhanku a sneh. Dame upiecť. Prvych 15 minut ruru neotvarať, cesto by vam kleslo. Upecenu tortu nechame par minut vo vvypnutej rure a potom dame vychladnuť.PO 5 hodinach tortu rozrežeme natrieme marmeladou. Natierame aj boky aj vrch torty. Čokoladovou polevou potierame celu tortu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |