. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Jana F. (muffin2) ID 260556
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.11.2012
Naposledy: 20.8.2014 22:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 30
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

MÚČNIKY, POHÁRE

Čučoriedkové “Donuts” koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

150g masla 130g cukor kryštáľ 175g hladká múka 2 ks celé vajcia 1 KL prášku do pečiva 2 dcl čučorieky

POSTUP PRÍPRAVY

blog.laskonka.sk

V miske vymiešame kryštáľový cukor spolu s maslom roztopeným pri izbovej teplote. K cukru a maslu postupne pridávame vajcia a kypriaci prášok zmiešaný s múkou. Miešaním vytvoríme hladké cesto, do ktorého opatrne primiešame čučoriedky.
Zmesou, pomocou malej lyžičky, naplníme do 2/3 formu na Donuts. Keďže použijeme silikónovú formu nemusíme ju vymastiť a ani vysypať múkou.
Koláčiky dáme piecť na 180 C do vyhriatej rúry na cca. 15-20 minút.
Po upečení vychladnuté koláčiky vyberieme z formy a namáčame ich v roztopenej čokoláde a posypeme ich farebným cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Red Velvet Cupcake



POTREBNÉ PRÍSADY

2 1/2 hrnčeka polohrubej múky 2 PL holandského kakaa 1 KL soli 1 1/2 hrnčeka krupicového cukru 2 vajcia 1/2 KL červenej gélovej farby 1 KL vanilkovej esencie 1 hrnček cmaru 1 1/2 KL sódy bikarbóny 2 KL vinného octu 1 1/2 hrnčeka oleja

POSTUP PRÍPRAVY

blog.laskonka.sk


V miske si najskôr zmiešame múku s kakaom a soľou. V druhej miske si ručným šľahačom vymiešame krupicový cukor s olejom a postupne pridávame vajíčka. Cmar zmiešame s farbivom a vanilkovou esenciou.
Do tekutej zmesy postupne primiešavame suchú a cmarovú zmes až kým nevznikne jednotná konzistencia. Nakoniec zmiešame sódu bik. s octom (začne to kypieť) a okamžite vlejeme do zmesy a vymiešame. Zmesou naplníme košíčky tak do 3/4, ktoré sme si dali do silikónovej formy. Pečieme asi pri 175°C cca 15-20 min. Záleží podľa toho ako vám pečie rúra.

Ak nemáte potravinárske farbivo môžete použiť aj prírodné a to šťavu z červenej repy.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2014, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

200g tvarohu 200g masla 200g polohrubej múky 3 ks celé vajcia 1 ks kypriaci prášok do pečiva štipka soli trochu mlieka 1 KL mletej škorice 200g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

V miske najskôr zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme cukor, vlažné maslo, trochu mlieka (2 PL), tvaroh, vajcia, soľ a mletú škoricu. Všetko spolu premiešame. Do silikónovej formy dáme košíčky a naplníme ich zmesou do dvoch tretín. Pečieme v vyhriatej rúre dozlatista pre teplote 180 C. Hotové muffiny sme dozdobili fondánom. Kvetinky sme pripravili pomocou krajkovej šablóny a so zmesou sugarveil.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.12.2013, 9:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánové muffiny s karamelovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 ks zrelé banány 1 ks šťava z mandarinky alebo pomaranča 3/4 šálky hnedý cukor 1 ks vanilkový cukor 1/4 šálky rozpustené maslo 1 KL sóda bicarbóna štipka prášku do pečiva štipka soli 1/2 KL škorice 1 a1/2 šálky hladká múka PRÍSADY PODĽA CHUTI: nastrúhané jablko alebo hruška hrozienka, čokoláda KARAMELOVÝ KRÉM: 150g sladené kondenzované mlieko Salko 400g mascarpone

POSTUP PRÍPRAVY

Banány si ošúpeme, vložíme do misky a vidličkou ich roztlačíme na menšie kúsky. Pridáme šťavu z pomaranča/mandarínky, cukor, vanilkový cukor, vajce a premiešame. Medzitým si rúru vyhrejeme na 175°C. Pridáme soľ, škoricu, sódu bikarbónu a premiešame. Vmiešame múku a nakoniec rozpustené, ale nie horúce maslo. Ak chceme pridáme čokoládové kúsky, hrozienka alebo nastrúhané jablko a finálne zamiešame.
Silikónovú formu na muffiny plníme cestom. Najlepšie naberačkou na zmrzlinu. Ak chceme môžeme dať do formy aj košíčky na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 25 min.
Medzitým si pripravíme krém. Na panvici privedieme salko so soľou k varu, až kým nám neskaramelizuje. Treba byť opatrný, lebo má tendenciu sa pripáliť. Keď sa nám vytvorí karamel, necháme ho úplne vychladnúť a zhustnúť.
Mascarpone si zatiaľ vyšľaháme na jemnú penu a kým sa ešte mieša, pridávame studený karamel. Dobre našľaháme a môžeme zdobiť. Muffiny môžeme dozdobiť jedlými ozdobami, alebo postavičkami vykrojenými z marcipánu či fondánu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2014, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Francúzsky dezert – Créme brulée



POTREBNÉ PRÍSADY

400ml sladká smotana 4 ks žĺtky 65 g jemný kryštálový cukor 1 ks vanilkový lusk hnedý kryštálový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Smotanu spolu s polovicou vanilkového lusku povaríme na miernom ohni a takmer pri bode varu odstavíme.
2. Vaječné žĺtky vymiešame zvlášť v nádobe s kryštálovým cukrom. K vymiešaným žĺtkom pomaly prilievame teplú smotanu a s metličkou zašľaháme do jednotného krému. Krém prepasírujeme cez sitko (zbavíme sa tak lusku, prípadne jeho väčších častí, ktoré sa počas varenia smotany uvoľnili). Prípadnú penu, ktorá vznikla na povrchu odstránime. Môžeme aj pomocu flambovacej pištole bublinky na kréme popraskať.
3. Krémom naplníme ohňuvzdorné keramické misky a varíme vo vodnom kúpeli vo vopred predhriatej rúre na 180°C po dobu približne 45 minút, až kým sa krém po okrajoch celkom nespevní, pričom v strede misky a vo vnútri zostáva krém roztrasený – mierne pripomínajúci želé.
4. Vodný kúpeľ pre varenie Creme brulee zabezpečíme tak, že do vyššieho plechu dáme na spodok kuchynskú utierku, na ňu poukladáme misky naplnené krémom a do plechu nalejeme vriacu vodu - približne do výšky dvoch tretín misiek (tak aby sa nám voda nedostala dnu do misiek). Takto pripravený plech s miskami vložíme do rúry. Keď je krém hotový, misky vytiahneme z vodného kúpeľa a necháme dobre vychladnúť (najlepšie aspoň dve hodiny v chladničke).
5. Tesne pred podávaním posypeme povrch krému hnedým cukrom a pomocou flambovacej pištole skaramelizujeme. Na povrchu krému sa tak vytvorí pevná krusta – škrupinka.
6. Creme brulee môžeme podávať samotný, alebo ozdobený napríklad s kúskami ovocia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečená smotanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kelímok jemného tvarohu 1-2 lyžice trstinového cukru 2 kelímky kyslej smotany 1 vanilknový cukor 1 bal. dlhých piškót 1 bal. guľatých piškót 1 ovocný kompót (marhule, broskyne, jahody, ...)

POSTUP PRÍPRAVY

1. V miske zmiešame kyslú smotanu, tvaroh, trstinový cukor a vanilínový cukor.
2. Dookola silikónovej formy naukladáme dlhé piškóty, ak sú veľmi dlhé, môžeme z nich časť odrezať (odrezané kúsky použite do torty). Na dno tortovej formy ide ako prvá tenká vrstva smotanovo-tvarohovej zmesi. Na to vedľa seba ukladáme okrúhle piškóty a kúsky ovocia. Zase pokračujeme vrstvou zmesi. Postup sa opakuje až do spotrebovania surovín. Posledná vrstva budú piškóty (rovnou plochou hore). Hotovú tortu prikryjeme fóliou a dáte na 1 deň do chladničky.
3. Formu na druhú deň vyberiete z chladničky a vyklopíte na tanier. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.3.2013, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

4-5 vajec 100ml oleja 100ml vody 1 vanilkový cukor 1/2 prášku do pečiva kakao 200g hladkej múky 200g práškového cukoru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cukor a žĺtka spolu dobre vymiešame a postupne pridáme hladkú múku, prášok do pečenia, olej, vodu a opatrne pridáme vyšľahaný sneh. Keď máme cesto hladko vymiešané vylejeme ho do silikónovej formy.
2. Ak chceme mať cesto dvojfarebné, ešte pred vyliatím si odoberieme časť cesta, do ktorého primiešame kakao. Takto pripravenú hmotu nalejeme striedavo na spodok silikónovej formy a na ňu pomaličky vylejeme ostatné cesto.
3. Pečieme vo vyhriatej rúre asi pri 160° C - 170° C cca 40-45 minút. Po upečení necháme 2-3 min vychladnúť a vyklopíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2013, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makové muffiny s brusnicami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 lyžice maku 100ml mlieka 75g sušených brusníc (dali sme viacej, lebo brusnice máme veľmi radi :)) 250g hladkej muky 2 lyžice kypriaceho prášku 1/2 lyžičky sódy bikarbóny 1 vajce 150g bieleho jogurtu 100g kryštálového cukru (môžete dať aj hnedý cukor) 80ml oleja 1 strednú hrušku (my sme dali dve aby sme mali muffiny šťavnatejšie)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mak zalejeme mliekom a necháme napučať.
2. Zmiešame múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu.
3. V druhej miske si vymiešame jogurt s vajíčkom, olejom, cukrom a napučaným makom s mliekom.
4. Obe zmesy zmiešame a nakoniec pridáme brusnice a na hrubo postrúhanú hrušku.
5. Zmesou naplníme formu na muffiny a pečieme asi 30-40 min na 175C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka s vaječným likérom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cesto 5 vajec 250g práškového cukru 2 balíčky vanilkového cukru 250ml vaječného likéru 150ml oleja 250g polohrubej múky 1 balíček kypriaceho prášku poleva 100ml vaječného likéru 180g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor spolu mixujeme asi 15 min. Potom pridáme likér, olej a nakoniec múku s kypriacim práškom.
2. Cesto vylejeme do silikónovej formy a pečieme v rúre asi 50 min pri teplote 180C.
3. Keď je bábovka upečená necháme ju 1-2 min vychladnúť vo forme a hneď ju vyklopíme. Silikónovú formu nie je treba pred pečením vymastiť a bábovka sa krásne vyklopí.
4. Nakoniec si zmiešame likér a cukor na polevu a rozotrieme rovnomerne na bábovku. Necháme vychladnúť a stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.12.2012, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočné pečenie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

postup a recept na mojom blogu

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2012, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu