končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zázračný kakaový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY ¾ šálky cukru, ½ šálky múky, ¼ šálky holandského kakaa, ½ čajovej lyžičky sódy na pečenie, 2/3 šálky nesladenej jablkovej šťavy, 2 zľahka vyšľahané vaječné bielky, 1 čajová lyžička vanilky, práškový cukor na posypanie koláča, sprej na vystriekanie formy na pečenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Vystriekajte formu na pečenie. Zmiešajte všetky suroviny (okrem práškového cukru, ktorým koláč posypete) a hmotu dobre premiešajte. Vlejte do formy na pečenie a pečte 20–30 minút pri teplote 350 stupňov C. Po upečení nechajte chladnúť na plechu ešte 5 minút. Vyklopte z plechu a nechajte úplne vychladnúť. Potom koláč pokrájajte na 8 porcií a posypte zľahka práškovým cukrom. Jedna porcia obsahuje: 94,5 kcal, 1,5 g bielkovín, 21 g sacharidov, 0,5 g tuku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tiramisu (12 porcí)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY ½ šálku cukru nebo aspartamu v odpovídajícím množství, 1 šálek netučného sýra cottage, 1 šálek nízkotučné smetany, 2 lžíce rumu, 1 šálek nízkotučného vanilkového jogurtu, 225 g nízkotučného taveného sýra, 1 ¼ šálku horké vody, 4 lžičky granulované espresso kávy, 40 piškotô (klasického tvaru ležaté osmičky, ne dětské), ½ šálku kakaového neslazeného prášku POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Prvních šest ingrediencí dohladka umixujte. V hrnečku rozpusťte espreso v horké vodě, 20 piškotů nalámejte na půlky, namočte do kávy, poklaďte jimi dno dortové formy a převrstvěteů dílem tvarohové směsi. Poklaďte další vrstvou piškotů (20 půlek) namočených v kávě, převrstvěte dalším dílem tvarohové směsi, přidejte zbývající namočené piškoty a pomažte zbytkem tvarohové směsi. Povrch formy potom zakryjte mikrotenovou potravinářskou folií a vložte ji do chladničky na 3–8 hodin. Posypte práškovým kakaem a podávejte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nízkokalorický čokoládový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY: 1/3 šálky horúcej vody, 4 lyžičky instantnej kávy, 4 lyžičky kávového likéru, 280 g rozdrobených piškótov, 2 lyžičky vanilkového extraktu, 2 vaječné bielky, 3/4 šálky nízkotučného mlieka (1 % tuku), 30 g čokoládového pudingového prášku bez tuku, 3 šálky nízkotučnej čokoládovej polevy, sprej na vymastenie formy na pečenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: V horúcej vode rozmiešajte 2 lyžičky instantnej kávy. Pridajte 1 lyžičku likéru, rozdrobené piškóty, bielky a lyžičku vanilkového extraktu. Premiešajte. Formu vystriekajte sprejom, naplňte ju cestom a pečte pri teplote 200 ˚C 22 minút. NÁPLŇ: Zmiešajte 1 lyžičku instantnej kávy, likéru a vanilkového extraktu spolu s mliekom a pudingovým práškom. Vlejte do mixera a šľahajte 1 minútu pri strednej rýchlosti. Časťou takto pripraveného krému naplňte rozrezaný vychladnutý korpus. KRÉM: Do zvyšku krému, ktorým ste plnili koláč, primiešajte zvyšok instantnej kávy a likéru. Premiešajte a natrite na povrch koláča. Ozdobte postrúhanou čokoládou. Nakrájajte 8 porcií. 1 porcia obsahuje: 289 kalórií, 4,5 g bielkovín, 52 g sacharidov, 7 g tuku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2013, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |