. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Erika M. (murka1) ID 25512
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.10.2007
Naposledy: 27.4.2024 22:11
Aktualizácia: 23.5.2017 14:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 86
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečená piškótová torta s tvarohom a pudingom



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 bal. piškóty, 1 tvaroh, 1 zl. klas + 3 dcl. mlieka + 1 vanilkový cukor, 1 vyšľahaná šľahačka, čokoláda na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Táto tortička je veľmi lahodná a podobná tej, ktorú robievam z piškót a kyslej smotany.
Takže: uvaríme si puding zo zlatého klasu, mlieka a cukru. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si vymiešame šľahačku (ja som urobila práškovú). Tvaroh (ak je hrudkovitý) vymiešame do hladka s cukrom (podľa chuti). Keď puding vychladne, vmiešame tvaroh a opatrne šľahačku. A potom už len vrstvíme. Piškoty (ja som pokropila uvarenou kávou bez kofeinu, aby boli šťavnatejšie) a na piškóty krém. Takto opakujeme niekoľko vrstiev a na vrch postrúhame čokoládu, poprípade polejeme čoko polevou. Dáme do chladničky, aspoň na niekoľko hodín, najlepšie do druhého dňa a potom papkáme.
Je to fajné a rýchle, no nabudúce skúsim do stredu pridať aj nejaké ovocie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.3.2013, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Plnka na zmrzlinky



POTREBNÉ PRÍSADY

10 dg kr. cukor, 1 dcl teplá voda, 3 dcl mlieko + 1 zl. klas + 3 žĺtky, 1 maslo (250 g) , 20 dg práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Ideme na to:
10 dg cukor kryštál - urobiť z neho karamel, potom pridať 1 dcl teplej vody a rozpustiť ho. Do karamelu pridať zmiešané: 3 dcl mlieka + 1 zlatý klas + 3 žĺtky a uvariť puding. Nechať vychladnúť. Zatiaľ vymiešať 1 maslo + 20 dg práškový cukor. Vychladnutý puding opatrne vmiešať do masla. Plniť a dať stuhnúť. Po stuhnutí vrch poliať čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 22.12.2007, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoduchšia príprava piškótového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Dobrá rada pre maminky a nemaminky

POSTUP PRÍPRAVY

Tento postup pri príprave piškótového cesta robím už roky podľa mojej maminy. Výhoda je tá, že netreba zvlášť vymiešať bielka a zvlášť ostatné prísady ale ja to robím všeeetko v jednom šľahači:
Najskôr poriadne vyšľahám bielka s troškou soli, potom pridám cukor, postupne prilievam žĺtka, vodu, olej a do vyšľahanej masy ručne primiešam múku s kypriacim práškom do pečiva. A potom už len vlejem do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečiem. Koláčik je krásne a skoro bezpracne upečený.

Konkrétne týmto šumienkovým koláčikom som sa inšpirovala od Veroniky Novákovej (nikazpd). Ďakujem Veronika, zatiaľ tuhne v chladničke :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 21.1.2008, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu