. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

KOKOSOVÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

mlieko, kokosová múčka, kryštálový cukor, maslo, puding, kakao, múka, vajcia, olej, kypriaci prášok, čokoládová poleva, cukrárska posýpka

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme pol litra mlieka, 200 g kokosovej múčky, 2 lyžice kryštálového cukru a na miernom ohni varíme 20 minút. Po čiastočnom vychladnutí primiešame 200 g masla, 2 balíčky kokosového pudingu Dr.Oetker Créme Olé bez varenia, lyžičku kakaového prášku na prifarbenie a poriadne vymiešame. Do misky dáme 150 g polohrubej múky, 100 g kryštálového sukru, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, deci oleja, 1,5 deci mlieka a riadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení. Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch. Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom, zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou. Na pol dňa odložíme do chladničky. Dobrú chuť! Tip: Do cesta okrem horeuvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.5.2016, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

TVAROHOVO-MAKOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

vajcia, múka, olej, cukor, sóda bikarbóna, mak, lekvár, tvaroh, vanilkový cukor, nektárinky

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme 3 vajcia s hrnčekom kryštálového cukru, pridáme deci oleja, lyžičku sódy bikarbóny, hrnček a pol polohrubej múky. Vylejeme na plech a pečieme 10 minút pri 180 st. Na upečené cesto dáme pomletý mak s lekvárom, vrstvu jemného tvarohu zmiešaného s 2 balíčkami vanilkového cukru, na vrch nakrájané ovocie a celé to dopečieme ešte 10 minút pri 180 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČERNICOVÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

goffry, džem, puding, piškóty, sirup, černice, želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Do tortovej formy dáme gofry, potrieme džemom, na to vrstvu krému (ja som dal puding Olé bez varenia), vrstvu okrúhlych piškót pokvapkaných čučoriedkovým sirupom, vrstvu černíc, to všetko zalejeme želatínou a dáme do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.1.2014, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

NEPEČENÁ MANDARÍNKOVÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

kyslá smotana, piškóty, práškový cukor, mandarínky, stužovač šľahačky, granko

POSTUP PRÍPRAVY

Do tortovej formy vysypeme štvrť kila okrúhlych piškót, 2 plechovky scedených mandariniek (šťavu vypijeme) na to napatláme krém vyrobený zo štyroch kyslých smotán, dvoch stužovačov šľahačky a troch lyžíc práškového cukru. Všetko riadne premiešame, utlapkáme, posypeme Grankom a hodíme na pol dňa do chladničky. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

RUSKÉ PLNENÉ ORECHY



POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, práškový cukor, mleté orechy, citrónová kôra, mletá škorica, kakao, vajcia, sóda bikarbóna, puding, mlieko, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto z 300 g hladkej múky, 200 g mäkkého masla, 150 g práškového cukru, 150 g mletých vlašských orechov, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, lyžicu mletej škorice, 2 lyžice kakaa, 2 vajcia, lyžičku sódy bikarbóny a odložíme ho na 2 hodinky do chladničky. Odpočinuté cesto rozdelíme na malé časti, ktoré plníme do vymastených, pomúčených formičiek na orechy a pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri teplote 160 stupňov. Vychladnuté orechy zlepíme krémom, vytvoreným z hustého vanilkového pudingu zmiešaného s kockou masla a 50 g cukru. [Ivan]

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KOKOSKY



POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, práškový cukor, kokos, Hera, vanilkový cukor, vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime 400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 300 g strúhaného kokosu, 350 g roztopeného rastlinného tuku Hera, 1 balíček vanilkového cukru a 2 vajcia. Na hodinku ho odložíme do chladničky. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme kolieska alebo iné tvary, ktoré pečieme 20 minút pri teplote 150 °C. Za inšpiráciu ďakujem Katke z NajRecept.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.12.2013, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PERNÍKOVÉ SRDIEČKA



POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch.

Plnka a poleva:
10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g slivkového lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2013, 8:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČOKOLÁDOVÉ PERNÍČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch.

Plnka a poleva:
10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g slivkového lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.12.2016, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

LINECKÉ KOLÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Zlatý klas, hladká múka, práškový cukor, CERA, HERA, vajcia, prášok do pečiva, džem, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto: pol kila hladkej múky, 200 g Zlatého klasu (5 balíčkov alebo 1 krabica), 250 g práškového cukru, 2 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva, 250 g roztopeného 100% tuku CERA, 125 g roztopeného rastlinného tuku Hera alebo Palmarín. Cesto odložíme na dve hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska či iné vzory a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch. Upečené a vychladnuté potrieme džemom a zlepíme. Koláčiky môžete dozdobiť - pofŕkať roztopenou čokoládou.
Poznámka: ak v Čechách nezoženiete Zlatý klas, použite Gustin od Dr.Oetkera alebo Jemný kukuřičný škrob od Amylonu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

DVOJFAREBNÁ BÁBOVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, vajcia, cukor, sóda bikarbóna, olej, kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme hrnček polohrubej múky, 4 vajcia, hrnček kryštálového cukru, lyžičku sódy bikarbóny, deci oleja. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, pol šálky cesta odložíme, zmiešame s lyžicou kakaa a vylejeme do formy. Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri 180°C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu