končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KOKOSOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY mlieko, kokosová múčka, kryštálový cukor, maslo, puding, kakao, múka, vajcia, olej, kypriaci prášok, čokoládová poleva, cukrárska posýpka POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme pol litra mlieka, 200 g kokosovej múčky, 2 lyžice kryštálového cukru a na miernom ohni varíme 20 minút. Po čiastočnom vychladnutí primiešame 200 g masla, 2 balíčky kokosového pudingu Dr.Oetker Créme Olé bez varenia, lyžičku kakaového prášku na prifarbenie a poriadne vymiešame. Do misky dáme 150 g polohrubej múky, 100 g kryštálového sukru, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, deci oleja, 1,5 deci mlieka a riadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení. Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch. Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom, zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou. Na pol dňa odložíme do chladničky. Dobrú chuť! Tip: Do cesta okrem horeuvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.5.2016, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TVAROHOVO-MAKOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY vajcia, múka, olej, cukor, sóda bikarbóna, mak, lekvár, tvaroh, vanilkový cukor, nektárinky POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme 3 vajcia s hrnčekom kryštálového cukru, pridáme deci oleja, lyžičku sódy bikarbóny, hrnček a pol polohrubej múky. Vylejeme na plech a pečieme 10 minút pri 180 st. Na upečené cesto dáme pomletý mak s lekvárom, vrstvu jemného tvarohu zmiešaného s 2 balíčkami vanilkového cukru, na vrch nakrájané ovocie a celé to dopečieme ešte 10 minút pri 180 stupňoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČERNICOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY goffry, džem, puding, piškóty, sirup, černice, želatína POSTUP PRÍPRAVY Do tortovej formy dáme gofry, potrieme džemom, na to vrstvu krému (ja som dal puding Olé bez varenia), vrstvu okrúhlych piškót pokvapkaných čučoriedkovým sirupom, vrstvu černíc, to všetko zalejeme želatínou a dáme do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.1.2014, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
NEPEČENÁ MANDARÍNKOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY kyslá smotana, piškóty, práškový cukor, mandarínky, stužovač šľahačky, granko POSTUP PRÍPRAVY Do tortovej formy vysypeme štvrť kila okrúhlych piškót, 2 plechovky scedených mandariniek (šťavu vypijeme) na to napatláme krém vyrobený zo štyroch kyslých smotán, dvoch stužovačov šľahačky a troch lyžíc práškového cukru. Všetko riadne premiešame, utlapkáme, posypeme Grankom a hodíme na pol dňa do chladničky. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
RUSKÉ PLNENÉ ORECHYPOTREBNÉ PRÍSADY hladká múka, práškový cukor, mleté orechy, citrónová kôra, mletá škorica, kakao, vajcia, sóda bikarbóna, puding, mlieko, maslo POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto z 300 g hladkej múky, 200 g mäkkého masla, 150 g práškového cukru, 150 g mletých vlašských orechov, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, lyžicu mletej škorice, 2 lyžice kakaa, 2 vajcia, lyžičku sódy bikarbóny a odložíme ho na 2 hodinky do chladničky. Odpočinuté cesto rozdelíme na malé časti, ktoré plníme do vymastených, pomúčených formičiek na orechy a pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri teplote 160 stupňov. Vychladnuté orechy zlepíme krémom, vytvoreným z hustého vanilkového pudingu zmiešaného s kockou masla a 50 g cukru. [Ivan] ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KOKOSKYPOTREBNÉ PRÍSADY hladká múka, práškový cukor, kokos, Hera, vanilkový cukor, vajcia POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime 400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 300 g strúhaného kokosu, 350 g roztopeného rastlinného tuku Hera, 1 balíček vanilkového cukru a 2 vajcia. Na hodinku ho odložíme do chladničky. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme kolieska alebo iné tvary, ktoré pečieme 20 minút pri teplote 150 °C. Za inšpiráciu ďakujem Katke z NajRecept.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.12.2013, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PERNÍKOVÉ SRDIEČKAPOTREBNÉ PRÍSADY hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Cesto: kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch. Plnka a poleva: 10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g slivkového lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2013, 8:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVÉ PERNÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Cesto: kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch. Plnka a poleva: 10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g slivkového lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 9.12.2016, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
LINECKÉ KOLÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY Zlatý klas, hladká múka, práškový cukor, CERA, HERA, vajcia, prášok do pečiva, džem, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto: pol kila hladkej múky, 200 g Zlatého klasu (5 balíčkov alebo 1 krabica), 250 g práškového cukru, 2 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva, 250 g roztopeného 100% tuku CERA, 125 g roztopeného rastlinného tuku Hera alebo Palmarín. Cesto odložíme na dve hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska či iné vzory a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch. Upečené a vychladnuté potrieme džemom a zlepíme. Koláčiky môžete dozdobiť - pofŕkať roztopenou čokoládou. Poznámka: ak v Čechách nezoženiete Zlatý klas, použite Gustin od Dr.Oetkera alebo Jemný kukuřičný škrob od Amylonu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
DVOJFAREBNÁ BÁBOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY múka, vajcia, cukor, sóda bikarbóna, olej, kakao POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme hrnček polohrubej múky, 4 vajcia, hrnček kryštálového cukru, lyžičku sódy bikarbóny, deci oleja. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, pol šálky cesta odložíme, zmiešame s lyžicou kakaa a vylejeme do formy. Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri 180°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |