končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
HARLEKÝNPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 bielkov, 4 lyžice práškového cukru, 5 žĺtkov, 2 dcl oleja (necelé), 2 lyžice kakaa, 125 g mletých orechov (dala som lieskové oriešky, lebo som mala zbytok), 5 lyžíc polohrubej múky s 1 balíčkom prášku do pečiva. Lekvár na potretie cesta. TMAVÝ KRÉM: 2dcl plnotučného mlieka, 100g čokoláda na varenie a 150g masla. Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť. BIELY KRÉM: 4dcl plnotučného mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 9 dkg kryštálového cukru, 100g masla , 200g Cera. Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: 5 bielkov vyšľahať so 4 lyžicami práškového cukru do hustej peny, primiešať žĺtky, 2 dcl oleja (necelé), 2 lyžice kakaa, 125 g mletých orechov (dala som lieskové oriešky, lebo som mala zbytok), 5 lyžíc polohrubej múky s 1 balíčkom prášku do pečiva. Lekvár na potretie cesta. \r\nTMAVÝ KRÉM: 2dcl plnotučného mlieka, 100g čokoláda na varenie a 150g masla. Všetko spolu povariť do rozpustenia, ale nie variť! Zmes naliať do mixéra a mixovať 3 minúty (nie šľahať). Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť.\r\nBIELY KRÉM: 4dcl plnotučného mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 9 dkg kryštálového cukru, 100g masla , 200g Cera. Všetko spolu povariť do rozpustenia, ale nie variť! Zmes naliať do mixéra a mixovať 3 minúty (nie šľahať). Krém sa robí deň vopred a nechá sa v chladničke cez noc postáť.\r\nNa druhý deň upiecť cesto, ešte horúce potrieť lekvárom. Na vychladnuté cesto dáme tmavý krém, ktorý už na druhý deň vyšľaháme do zhustnutia (ja som dala trolinku stužovača) a na tmavý krém dáme biely krém, ktorý tiež na druhý deň vyšľaháme do zhustnutia (tiež som pridala stužovač). Nakoniec som na koláč nastrúhala čokoládu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 7.3.2014, 21:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Višňový koláčik s mascarponePOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajcia, 180 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, 5 PL horúcej vody, 5 PL oleja, 2 PL kakaa, 1 višňový kompót, 1 vanilkový ppuding, 1 balík detských piškót, vaječný likér (nemusí byť) KRÉM: 1 tvaroh, 1 mascarpone (môže byť aj nátierkové maslo), 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 PL umu, 1 smotanu na šľahanie, 4 plátky želatíny. POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme horúcu vodu, olej, kakao, múku s prdopečom a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech a pečieme 20 - 25 minút pri 180°C. Višňová náplň: Z kompótu odlejeme 50 ml šťavy (budeme to potrebovať na polevu na vrch koláča). Višne a ostatnú šťavu prelejeme do odmerky a dolejeme do 800ml. Uvaríme s vanilkovým pudingom a horúce nalejeme na vychladnuté cesto. Poukladáme detské piškóty a necháme vychladnúť. Piškóty môžeme poliať vaječným likérom. KRÉM: tvaroh, mascarpone, práškový cukor, vanilínový cukor vyšľaháme spolu s umom. Vmiešame ušľahanú šľahačku a podľa návodu na obale pridáme 3 plátky želatíny. Hotový krém natrieme na piškóty a necháme stuhnúť. POLEVA: Do 500 ml šťavy vmiešame 1 rozpustený plátok želatiny a polejeme koláč. Pomocou vidličky urobíme vlnky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 31.3.2013, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dvojfarebná bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa citrónová kôra, maslo + strúhanka na vymastenie a vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme olej, vodu, sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vylejeme do nej polovicu cesta. Do druhej polovice cesta primiešame 2 pol.lyžice kakaa a vylejeme do formy. Pečieme v dobre vyhrietej rúre na 180°C (cca 40minút). Po vyklopení bábvku posypeme cukrom, jednotlivé kúsky môžeme ozdobiť šľahačkou:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.10.2011, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |